Henkilövaihdoksista lisäjännitystä

Rakentaja kohtaa aina yllätyksiä, niin kuin olen useasti jo aikaisemminkin todennut. Tässä projektissa henkilövaihdoksiin liittyen tuli vielä pari pientä yllätystä, joista ei nyt ihmeemmin ollut mitään isompaa haittaa, mutta lisää jännitystä tuli kyllä. Varsinkin laina-asioissa ensi vaiheen säikähdys oli ainakin jonkinlainen.  Siitä jo vähän aiemmin tässä kerroinkin, eli se alkoi siitä kun pankki ilmoitti perjantaina 24.1.2014 kohteliaalla sähköpostiviestillä, että ”laina on nyt käytetty”, jolloin vähän aikaa piti oikein miettiä, että tarkoitetaanko tässä nyt ihan oikeasti sitä mitä tässä lukee. Näistä tunnelmista kirjoittelinkin jo aikaisemmin kuukausi sitten:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2014/01/25/laina-on-nyt-kaytetty/

Asia kuitenkin selvisi aika nopeasti, ja aika pian jo aiemmin puheena ollut lisälainapäätös sitten löytyi. Se piti vaan allekirjoittaa. Mutta siinä yhteydessä lisälainapäätöstä uuden pankkivirkailijan kanssa läpikäydessä löytyikin vielä yksi yllätys lisää, eli tontin pinta-ala kasvoi, ja siitä alkoi uusi ruljanssi aina alkaen siitä, että AsOy -muotoisen omakotitalon yhtiöjärjestys meni uusiksi, ja nykyään yhtiö hallitseekin kahta rinnakkaista maa-aluetta. Aiemmin vain se pienempi ”lisäalue” oli ollut lainan vakuutena, eli talon alla olevan isomman maa-alueen olisi voinut vaikka myydä, koska se oli rasitteista ja kiinnityksistä vapaa. Ja tämä tilanne piti tottakai korjata.

Nyt tämä on korjattu, mutta kokonainen kuukausi tässä meni. Rakentamisen jo ollessa käynnissä yksikin kuukausi ilman pankkilainaa on aika pitkä aika, mutta kyllä tästä nyt selvittiin kuitenkin ilman, että olisin joutunut perintätoimiston asiakkaaksi, ja pienille tavarantoimittajille sain järjestettyä heille kuuluvat rahat aika nopeasti. Eli vahinkoa ei käsittääkseni kellekään sattunut.

Toinen henkilövaihdoksesta johtuva pieni sekaannus liittyy ikkuna- ja ovitilaukseen. Kaupat tein jo entuudestaan oman työni kautta tutuksi tulleen myyjän kanssa tiistaina 7.5.2013. Koska asialla ei ollut viime kesänä vielä niin suurta kiirettä, niin lokakuun 3. päivä sovittiin, että ikkunamyyjä käy tontilla paikan päällä ottamassa vielä tarkistusmitat, niin kuin oli käynytkin. Piti kyllä poiketa itsekin samalla kertaa tontille, mutta en sitten sinä päivänä sinne kuitenkaan ehtinyt. Välittömästi tämän jälkeen ikkunoita piti alkaa myöskin tekemään, tai ainakin tähän käsitykseen itse jäin. Toisin kuitenkin kävi.

Kun sitten seuraavan kerran (vasta) tiistaina 19.11.2013 soittelin ikkunatehtaan miehille, että jokos ne ikkunat ja ovet nyt sitten ovat jo kohta valmiina, kun ei mitään ole kuulunut yli kuukauteen, niin silloin selvisi, että ei niitä oltu kyllä aloitettu vielä edes tekemäänkään.

Minua palvellut ikkunamyyjä olikin siirtynyt pian tarkistusmittojen ottamisen jälkeen ihan toisiin tehtäviin ja oli jäänyt pois yrityksen palveluksesta. Hän oli kyllä ihan asianmukaisesti jättänyt kaikista kesken olevista asioistaan tiedot seuraajalleen, mutta jotenkin siinä henkilövaihdoksessa sitten vaan oli sattunut sillä tavalla, että seuraaja ei ollutkaan saanut tästä asiasta lainkaan koppia, ja taas aloitettiin ihan alusta… (vähän niin kuin lisälainan kanssa pankissa…)

No, ei maailma tähän kaadu – niin kuin ei se kaadu mihinkään muuhunkaan.

Tilaukset ja jo sovitut hinnat ikkunatehtaalla toki oli, eli sopimuspapereita ei tarvinnut enää alkaa tekemään uudestaan, mutta seuraavaksi lähdettiin taas liikkeelle tarkistusmittojen ottamisesta, koska niitä ei jostain syystä enää mistään löytynyt. Uusi ikkunamyyjä kävi tontilla tiistaina 26.11.2013 ja otti uudet tarkistusmitat ja sen jälkeen tuotanto saatiin sitten jo käyntiin.

Työmaa hiljeni jouluksi, ja olisi ollut toki ihan mukava, jos ovet ja ikkunat olisi saatu paikoilleen jo ennen sitä. Ei sitten kuitenkaan ikkuna- & ovitoimitus ehtinyt tontille asti ennen joulua, vaikka kaikki oli kyllä valmiina jo parisen viikkoa uusien tarkistusmittojen ottamisen jälkeen. Tai olisi se nipin-napin kyllä ehtinyt, mutta en voinut ottaa niitä enää siinä vaiheessa vastaan ja pihalle seisomaan, kun timpurit olivat jo poistuneet joulun viettoon. Muuten ne olisivat seisseet pihassa joulun pyhien yli. Joulunpyhistä johtuen tuli myös pientä lisäruuhkaa toimitusten osalta niin, että ikkunat saapuivat tontille vasta tammikuun puolivälissä.

Ja sitten ilmeni vielä sellainen seikka, että yksi yläkerran ovi ja yksi eteisen rappusten kohdalle tulevista pikku ikkunoista puuttui. Tämä oli kyllä ihan meidän oma syyta, koska eteisessä tehtiin yksi viime hetken muutos rakennuskuviin, ja arkkitehdin kuvissa yläkerran ovien kpl-määrä oli erehdyksessä yhtä liian pieni, mutta eipä näitä sitten vaan kukaan ollut huomannut, en minä – eikä myöskään kumpikaan ikkunatehtaan tarkistusmittaajistakaan.

Tilanne on muuten nyt edelleenkin se, että yksi ovi ja ikkuna puuttuu, ja kun ne nyt jossakin vaiheessa valmistuvat, käyn ne sitten itse hakemassa ikkunatehtaan pihasta, ja sitten laitetaan nekin paikoilleen. Nyt on vielä vähän epäselvää, että millä aikataululla nämä puuttuvat osat saadaan ylipäätään tehtyä, koska ikkunatehdas Fenestran konkurssista aiheutui tammikuun lopulla muille tehtaille sen verran kova kysyntäpiikki, että siinä heille on ilmeisesti joksikin aikaa nyt tekemistä…

Tässä kohtaa painotan, etten millään tavalla halua mollata pankkia enkä myöskään ikkunatehdasta, vaan päin vastoin olen saanut molemmilta tahoilta aivan loistavaa palvelua ja molemmat ovat myöskin kovasti pahoitelleet aiheutuneita sekaannuksia.

Ja oikeasti – aina asiat pitää yrittää ajatella positiivisesti, ja siksi näissäkin asioissa voidaan pitää ihan vaan hyvänä sitä, että tontin pinta-ala kasvoi (teen nyt sitten raja-aidatkin vastaavalla tavalla eri tavoin niin, että koko piha rajataan omaan käyttöön), ja samalla pääsen nyt sitten katsomaan myös ikkunatehtaalle ihan paikan päälle. En olekaan siellä vielä koskaan ehtinyt käydä, vaikka suunnitelmissa on ollut joskus jo ennenkin mennä. Ilman henkilövaihdoksia näitä positiivisiakaan asioista ei olisi kumpaakaan tullut.

Joten nämäkin olivat nyt vaan sellaisia kommelluksia, joita rakentamisen yhteydessä voi joskus sattua, ja nämä asiat ovat nyt hoituneet jo maalisuoralle asti. Joten tästä taas jatketaan…

Tämänkertainen talvitauko päättyy perjantaina, eli ensi viikonloppuna raksalla on jo taas täysi tohina päällä. Tai ”pöhinä”, niin kuin nykyaikana kai on tapana sanoa.

Seuraavassa vielä pari kuvaa – tai toinen näistä on piirros – mutta vähän alkaa talo jo näyttämään siltä miltä se näyttää arkkitehdin luonnoksessa?

Arkkitehti Immo Teperin luonnoskuva, "julkisivu länteen" mittakaavassa 1:100.

Arkkitehti Immo Teperin luonnoskuva, ”julkisivu länteen” mittakaavassa 1:100 (tämä luonnos taitaa olla tehty myöskin talvella, koska maa on valkoinen – ihan niin kuin alla olevassa valokuvassakin, joka on otettu 08.02.2014).

Hiukan tämä nyt jo alkaa muistuttaa tuota yllä olevaa luonnoskuvaa? Ehkä enemmänkin olisi samaa näköä, jos olisin tikapuille kiivennyt kuvan ottamaan (olisin saanut kellarin ikkunat ja savupiiputkin paremmin kuvaan).

Hiukan tämä nyt jo alkaa muistuttaa tuota yllä olevaa luonnoskuvaa? Ehkä enemmänkin olisi samaa näköä, jos olisin tikapuille kiivennyt kuvan ottamaan (olisin saanut kellarin ikkunat ja savupiiputkin paremmin kuvaan).

205 vastausta artikkeliin ”Henkilövaihdoksista lisäjännitystä

 1. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 2. I do agree with all the ideas you have offered to your post. They’re really convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are too brief for newbies. Could you please prolong them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

 3. I simply want to tell you that I am all new to blogging and absolutely loved this blog. Most likely I’m want to bookmark your site . You really have very good writings. Appreciate it for sharing with us your website page.

 4. おそらく、あなたは心を落ち着かせる影響として事務局に配置できる象の彫像はあなたのために働くだろうか、あなたの寝室の象の形をした小さな噴水を持つことができます。
  家電ランキング

 5. Thank you for helping out, good info. ”Nobody can be exactly like me. Sometimes even I have trouble doing it.” by Tallulah Bankhead.

 6. Hi, Neat post. There’s an issue together with your site in internet explorer, would test this… IE still is the marketplace leader and a huge portion of people will omit your excellent writing due to this problem.

 7. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one today..

 8. great issues altogether, you simply gained a new reader. What would you recommend in regards to your put up that you simply made a few days in the past? Any certain?

 9. My husband and i felt very peaceful Albert could finish off his researching out of the ideas he obtained from your very own web site. It is now and again perplexing to simply continually be handing out strategies that many a number of people might have been making money from. And now we remember we have got the writer to appreciate for this. Most of the illustrations you have made, the easy web site navigation, the friendships your site give support to foster – it’s got mostly superb, and it’s letting our son in addition to our family reason why this idea is cool, and that’s truly indispensable. Thanks for all the pieces!

 10. This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

 11. It¡¦s actually a cool and helpful piece of information. I am glad that you simply shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 12. Thank you, I have just been searching for information about this topic for a while and yours is the best I’ve discovered till now. But, what in regards to the conclusion? Are you positive about the source?

 13. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 14. I truly appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again

 15. You could certainly see your skills within the paintings you write. The world hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to say how they believe. All the time follow your heart. ”We may pass violets looking for roses. We may pass contentment looking for victory.” by Bern Williams.

Kommentointi on suljettu.