Rakennustarvikkeita Virosta & esittelyssä Võru

Tulin taas nopeasti käymään Virossa, koska pitää saada taas lisää rakennustarvikkeita. Meillä pitää siis vielä jatkaa talon maalaamista, ja levyttää sokkeli. Myös terasseilla ja autokatoksella sisäkaton laudoitus on kesken, ja sitä varten piti hakea puutavaraa. Kellarikin on vielä kesken, mutta sen voi tehdä myöhemmin syksyllä. Tai vaikka ensi vuonna, jos aika ei nyt riitä kaikkeen tänä vuonna.

Talo pitää vielä maalata, ja ulkoseinän maali on tarjouksessa ja maksaa suunnilleen puolet siitä, mitä maalit Suomessa maksaisivat.

Talo pitää vielä maalata, ja ulkoseinän maali on tarjouksessa ja maksaa suunnilleen puolet siitä, mitä maalit Suomessa maksaisivat.

Isommassa 18 litran purkissa maali tulee vielä halvemmaksi.

Isommassa 18 litran purkissa maali tulee vielä halvemmaksi.

Sokkelin levyjä 20,29€ per kpl. Meillä sokkeli siis levytetään. Alun perin se piti rapata, mutta liikenteen töminä on välillä niin kova risteyksen huonosta asfaltista johtuen, että luulen ettei mikään rappaus sellaista töminää kovin kauaa kestäisi. Mutta levyt kestävät, ja ne on helppo asentaa, kun rappausta ihan kuka tahansa ei osaa tehdä kunnolla. En minä ainakaan osaa. Mutta levyt saan kyllä paikoilleen. Levyn taakse tulee ripa, mikä myös parantaa kevytsoraharkon tuuletusta ja kuivana pysymistä.

Sokkelin levyjä 20,29€ per kpl. Meillä sokkeli siis levytetään. Alun perin se piti rapata, mutta liikenteen töminä on välillä niin kova risteyksen huonosta asfaltista johtuen, että luulen ettei mikään rappaus sellaista töminää kovin kauaa kestäisi. Mutta levyt kestävät, ja ne on helppo asentaa, kun rappausta ihan kuka tahansa ei osaa tehdä kunnolla. En minä ainakaan osaa. Mutta levyt saan kyllä paikoilleen. Levyn taakse tulee ripa, mikä myös parantaa kevytsoraharkon tuuletusta ja kuivana pysymistä.

Miltä sitten näyttää tämä Viron kaakkoisella kulmalla noin 70 km Tartosta eteenpäin oleva Võrun kaupunki? Mielestäni tämä näyttää kesäisin oikein kivalta.

Mutta jostain syystä suomalaiset eivät silti ole tänne löytäneet. Useimmat suomalaisista kai jäävät Viron matkoillaan Tallinnaan. Tai sitten suuntaavat kesällä Pärnuun ja talvella Otepäälle. Monet käyvät myös Saarenmaalla. Mutta täällä Võrussa ei suomalaisia rekisterikilpiä juurikaan näy, eikä suomen kieltä kuule missään. Muuta kuin sen verran mitä joskus omiin kavereihini täällä satun törmäilemään. Mutta heidät olen tuntenut Suomessa jo vuotta ennen kuin ollaan täällä Võrun kulmilla alettu kesää viettämään.

Täällä Võrussa on rauhallista maaseudun meininkiä. Hintataso on selvästi halvempi kuin Tallinnassa. Suomen kielellä täällä ei varmaankaan pysty asioimaan niin helposti mitä Tallinnassa. Itse käytän viron kieltä, jota osaan suunnilleen yhtä hyvin kuin suomeakin. Myös englannilla varmaan pärjää aina ja joka puolella. En ole tosin täällä koskaan kokeillut, kun ei ole ollut tarvetta.

Kesä on Etelä-Virossa parisen viikkoa pidempi ja selvästi lämpimämpi mitä se on Etelä-Suomessa. Tosin tämä kesä 2015 on ollut aika surkea täällä Võrussakin. Nyt tänään on tosin aurinkoista ja lämmintä, ja tavallisesti kesäisin lämpötila kipuaa usein yli +30C, vastaavasti sitten talvella saattaa olla saman verran pakkasta. Sellaista on mannermainen ilmasto, johon kuuluu kylmät talvet ja kuumat kesät. Pieniä järviä ja lampia täällä on yhtä tiheässä mitä Suomessakin. Meidän mökiltä on lähimmälle uimarannalle matkaa noin 200 metriä.

Tamula järven rantaa 25.07.2015 klo 08:00 aamulla.

Tamula järven rantaa 25.07.2015 klo 08:00 aamulla.

Tamula järven rantaa 25.07.2015 klo 08:00 aamulla.

Tamula järven rantaa 25.07.2015 klo 08:00 aamulla.

Tamula järven rantaa 25.07.2015 klo 08:00 aamulla.

Tamula järven rantaa 25.07.2015 klo 08:00 aamulla.

Tamula järven rantaa 25.07.2015 klo 08:00 aamulla.

Tamula järven rantaa 25.07.2015 klo 08:00 aamulla.

Tamula järven rantaa 25.07.2015 klo 08:00 aamulla.

Tamula järven rantaa 25.07.2015 klo 08:00 aamulla.

Katariinan kadun ja Kreuzwaldin kadun risteys 25.07.2015.

Katariinan kadun ja Kreuzwaldin kadun risteys 25.07.2015.

Sama risteys toiseen suuntaa. Osa taloista ei ole kovinkaan hyvässä kunnossa.

Sama risteys toiseen suuntaa. Osa taloista ei ole kovinkaan hyvässä kunnossa.

Venäjän hallitsijana 1700-luvulla toimineen Katariina II:n patsas. Katariina II perusti Võrun kaupungin vuonna 1784. Võru on siis ollut kaupunki aina, kun moni muu paikkakunta muuttuu kaupungiksi vasta sitten kun on kasvanut tarpeeksi suureksi.

Venäjän hallitsijana 1700-luvulla toimineen Katariina II:n patsas. Katariina II perusti Võrun kaupungin vuonna 1784. Võru on siis ollut kaupunki aina, kun moni muu paikkakunta muuttuu kaupungiksi vasta sitten kun on kasvanut tarpeeksi suureksi.

Jos haluaa diskossa käydä, niin Võrun yöelämää edustaa mm. Club Tartu.

Jos haluaa diskossa käydä, niin Võrun yöelämää edustaa mm. Club Tartu.

Urheilukeskuskin Võrusta löytyy.

Urheilukeskuskin Võrusta löytyy.

Roosisaaren (suomeksi Ruususaaren) silta.

Roosisaaren (suomeksi Ruususaaren) silta.

Samassa kohdassa näkymät toiseen suuntaan, eli kaupungin keskustaan päin.

Samassa kohdassa näkymät toiseen suuntaan, eli kaupungin keskustaan päin.

Kuva opastaulusta Roosisaaren sillan luona.

Kuva opastaulusta Roosisaaren sillan luona.

Roosisaaren silta 1930-luvulla. Otsikossa lukee paikallisella Võrun kaupungin murteella että "Üts ummamuudu tii, miä ümbre järve vii...". Tulkitsen, että se vapaasti suomennettuna tarkoittaa, että "yksi ympyrän muotoinen tie, mikä ympäri järven vie...".

Roosisaaren silta 1930-luvulla. Otsikossa lukee paikallisella Võrun kaupungin murteella että ”Üts ummamuudu tii, miä ümbre järve vii…”. Tulkitsen, että se vapaasti suomennettuna tarkoittaa, että ”yksi ympyrän muotoinen tie, mikä ympäri järven vie…”.

Võru on vihreä kaupunki, varsinkin omakotitalojen pihat ovat komeita ja hyvin hoidettuja.

Võru on vihreä kaupunki, varsinkin omakotitalojen pihat ovat komeita ja hyvin hoidettuja.

Uusi poliisi- ja paloasema Räpinan tien varressa.

Uusi poliisi- ja paloasema Räpinan tien varressa.

Toripäivä...

Toripäivä…

Ja tässä meidän mökki, josta tämäkin päivitys nyt tänne kirjoiteltu.

Ja tässä meidän mökki, josta tämäkin päivitys nyt tänne kirjoiteltu.

Sama toisesta suuntaa.

Sama toisesta suuntaa.

Haikarat ja kukkaistutuksia mökin pihassa.

Haikarat ja kukkaistutuksia mökin pihassa.

 

600 vastausta artikkeliin ”Rakennustarvikkeita Virosta & esittelyssä Võru

 1. I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this web site. Thanks, I will try and check back more frequently. How frequently you update your website?

 2. I enjoy you because of every one of your work on this blog. My mother delights in conducting investigation and it is easy to see why. My spouse and i know all regarding the compelling means you present insightful tricks by means of your website and therefore attract contribution from other ones about this idea plus our own princess is undoubtedly learning a great deal. Take advantage of the rest of the new year. You’re carrying out a really good job.

 3. I just want to tell you that I am just very new to weblog and really enjoyed you’re web page. Very likely I’m planning to bookmark your website . You definitely have great stories. Thanks for sharing your web-site.

 4. I carry on listening to the news broadcast talk about receiving boundless online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you tell me please, where could i get some?

 5. I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Carry on the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website 🙂

 6. magnificent issues altogether, you simply gained a new reader. What would you suggest in regards to your submit that you simply made a few days in the past? Any certain?

 7. I like this post, enjoyed this one thanks for posting. ”The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.” by Albert Einstein.

 8. You are my inhalation , I own few web logs and sometimes run out from to post .I think this site has got some real good information for everyone. ”Glory is fleeting, but obscurity is forever.” by Napoleon.

 9. I am commenting to let you know what a exceptional discovery my friend’s girl encountered browsing your web page. She noticed too many details, which included what it’s like to have an incredible teaching character to make others without problems comprehend selected tricky subject areas. You undoubtedly surpassed our expected results. I appreciate you for coming up with these precious, trustworthy, edifying and even unique tips about this topic to Janet.

 10. You are my inhalation, I own few web logs and often run out from brand :). ”’Tis the most tender part of love, each other to forgive.” by John Sheffield.

 11. Dead composed subject matter, thank you for selective information. ”He who establishes his argument by noise and command shows that his reason is weak.” by Michel de Montaigne.

 12. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 13. A person necessarily assist to make severely articles I’d state. This is the first time I frequented your web page and to this point? I surprised with the analysis you made to make this actual submit amazing. Magnificent job!

 14. I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 15. 「NIKEiD(ナイキ アイディー)」は、オンライン上でお気に入りのプロダクトを自由にカスタマイズすることができるサービス。その進化版である「NIKEiD Bespoke」は、現在NY・ソーホーにあるナイキ スポーツウェアの直営店「21 Mercer」のみで行われているプレミアムなカスタマイズサービスだ。
  ナイキ エアマックス 90 OG

 16. 6月に開催された、「イケメンシリーズ」人気7タイトルの合同イベント『〜イケメンシリーズプレゼンツ〜世界最高のプロポーズ』。このイベントで「想いを伝えられた回数」の多い最終順位5位以内に入ったキャラクターのiPhoneケースが発売されるとお伝えしていましたが・・・お待たせしました!ついに『イケメン総選挙ケース』が完成しました!
  ナイキ スニーカー レディース 赤

 17. カール・ラガーフェルドのほかには、デザイナーのマーク・ニューソン(Marc Newson)、クリスチャン・ルブタン(Christian Louboutin)、川久保玲(Rei Kawakubo)、写真家のシンディ・シャーマン(Cindy Sherman)、建築家のフランク・ゲーリー(Frank Gehry)がプロジェクトに参加しており、それぞれスペシャルなアイテムをデザインしている。
  ヴィトン ss 国内発送

 18. エンジニアリング・コンサルタント会社の「chipworks」によって、いまのiPhone 6sとiPhone 6s plusに搭載されている「A9チップ」には台湾のTSMC製16nmプロセスで製造されたものと、韓国のSamsung製14nmプロセスで製造された2種類が存在することを発見しました。大きさも異なり、Samsung製の方が小さくなっております。
  プラダiphone6plusケース手帳型