Pihalaatoitus alkamassa

Tässä tilannekatsaus autopihanlaatoituksen etenemiseen ja samalla puutarhan portti tuli valmiiksi – ja toimii.

Suodatinkankaan asennus saatu alkuun.

Suodatinkankaan asennus saatu alkuun.

Aloitetaanpa tarina muutama työvaihe aikaisemmin:

Ensimmäinen työvaihe oli se, että autokatos piti siivota ja tyhjentää. Sinne oli rakentamisen ja asumisen aikana kertynyt jos jonkinlaista tavaraa. Onhan tämä ollut tänä kesänä sateelta suojaisana paikkana hyvä kohta sirkkelille ja muilekin työvälineille.

Ensimmäinen työvaihe oli se, että autokatos piti siivota ja tyhjentää. Sinne oli rakentamisen ja asumisen aikana kertynyt jos jonkinlaista tavaraa. Onhan tämä ollut tänä kesänä sateelta suojaisana paikkana hyvä kohta sirkkelille ja muilekin työvälineille.

Paikat alkaa olla siivottuna. Piha näyttää melkein yhden vuoden asumisen ja muutaman vuoden raksaamisen jälkeen tältä - eli suht tasainen ja hyvin on jo painunut piukkaa nytkin. Korkeuseroja on kuitenkin sen verran, että suoraan tähän ei voi suodatinkangasta levittää.

Paikat alkaa olla siivottuna. Hiekkapiha näyttää melkein yhden vuoden asumisen ja muutaman vuoden raksaamisen jälkeen tältä – eli suht tasainen ja hyvin on jo tiivistynyt nytkin. Korkeuseroja on kuitenkin sen verran, että suoraan tähän ei voi suodatinkangasta levittää.

Sama toisesta suuntaa katsottuna.

Tasoitushommat käynnissä pattinkeja ja luotilankoja käyttäen. Pattinkit on ostgettu Byggmaxista ja ne jäi yli äskeisestä terassiprojektista. Pattinkin leveys on 44mm ja ne ovat todella suoria – tarkistin suoruuden talon lautaseinää vasten.

Pihan korko oli myös melkein oikea. Päärappusten alin askelma määrä koron - eli tässä kohtaa soraa pitää poistaa noin 10 cm, että saa ensin kankaan alle, sitten siihen vähän asennushiekkaa, ja lopuksi pihakivet niin, että niiden yläpinta tulisi askelman kanssa samaan tasoon. Tai ainakaan pihankiven taso ei saa olla rappusten askelmaa korkeammalla - tämä tilanne tällaisenaan näyttäisi ihan hölmöltä.

Pihan korko oli myös melkein oikea. Päärappusten alin askelma määrä koron – eli tässä kohtaa soraa pitää poistaa noin 10 cm, että saa ensin kankaan alle, sitten siihen vähän asennushiekkaa, ja lopuksi pihakivet niin, että niiden yläpinta tulisi askelman kanssa samaan tasoon. Tai ainakaan pihankiven taso ei saa olla rappusten askelmaa korkeammalla – tämä tilanne tällaisenaan näyttäisi ihan hölmöltä.

Ensimmäiset luotilangat viritelty vaakatasoon ja samaan korkeuteen päärappusten askelman kanssa. Näin saa hiukan hahmoteltua korkeusvaihteluita ja pihan kaltevuutta itselleen. Pihan pitäisi kallistaa talosta pois päin. Niin kuin se tekeekin jo lähtötilanteessa.

Ensimmäiset luotilangat viritelty vaakatasoon ja samaan korkeuteen päärappusten askelman kanssa. Näin saa hiukan hahmoteltua korkeusvaihteluita ja pihan kaltevuutta itselleen. Pihan pitäisi kallistaa talosta pois päin. Niin kuin se tekeekin jo lähtötilanteessa.

PIha ajettu 90 kg:n tärylätkällä pariin kertaan. Korkeusheitto on tässä vaiheessa eli tiivistyksen jälkeen luokkaa 1-2 cm paikasta riippuen. Yritetään ottaa se sitten kiinni ja takaisin asennushiekan avulla. Seuraavaksi kuitenkin suodatinkangas tähän päälle, suoraan vasten kovaa pohjaa.

PIha ajettu 90 kg:n tärylätkällä pariin kertaan. Korkeusheitto on tässä vaiheessa eli tiivistyksen jälkeen luokkaa 1-2 cm paikasta riippuen. Yritetään ottaa se sitten kiinni ja takaisin asennushiekan avulla. Seuraavaksi kuitenkin suodatinkangas tähän päälle, suoraan vasten kovaa pohjaa.

Pihan lanauksen kanssa samaan aikaan puutarhan porttityömaalla toinenkin portin jalka on nyt valettu maahan, ja tuettu nippusiteillä oikeaan asentoon muun portin suhteen. Muilta osin tein valuhommat jo päivää aikaisemmin, ja nyt parilla välipalikalla ja kireillä nippusiteillä sain toisen jalan oikeaan asemaan niin että kokonaisuus on hyvä ja toimii. Säätövaraa toki on saranapuolen ruuveissa, eli jos tämä ei olisi näin onnistunut, niin ei maailma siihen olisi kaatunut.

Pihan lanauksen kanssa samaan aikaan puutarhan porttityömaalla toinenkin portin jalka on nyt valettu maahan, ja tuettu nippusiteillä oikeaan asentoon muun portin suhteen. Muilta osin tein valuhommat jo päivää aikaisemmin, ja nyt parilla välipalikalla ja kireillä nippusiteillä sain toisen jalan oikeaan asemaan niin että kokonaisuus on hyvä ja toimii. Säätövaraa toki on saranapuolen ruuveissa, eli jos tämä ei olisi näin onnistunut, niin ei maailma siihen olisi kaatunut.

Portin lukko kokeiltu. Hyvin toimii. Tosin en taida lukkoa ikinä tarvita - jos joku haluaisi puutarhaan tulla silloin kun portti on lukossa, niin saahan tämän portin helposti kierrettyä. Lukko ja avaimet tuli kuitenkin portin mukana.

Portin lukko kokeiltu. Hyvin toimii. Tosin en taida lukkoa ikinä tarvita – jos joku haluaisi puutarhaan tulla silloin kun portti on lukossa, niin saahan tämän portin helposti kierrettyä. Lukko ja avaimet tuli kuitenkin portin mukana.

Tolpan ja sadevesikaivon paikoille leikattu reiät kankaaseen.

Tolpan ja sadevesikaivon paikoille leikattu reiät kankaaseen.

Suoran kulman mittaaminen käynnissä.

Suoran kulman mittaaminen käynnissä.

Kivien ladonta alkaa siis päärappujen edestä, jotta saan ne oikeaan korkoon. Ja siitä sitten asennushiekkaa säännöstelemällä saan vielä säädettyä pihan kaltevuutta talosta poispäin. Nyt tässä vaiheessa olisi hyvä saa laatoituksen suunta selväksi, niin että se lähtisi suorassa kulmassa talosta pois päin. Jos tässä kohtaa epäonnistuu, sitten tulee kivien leikkaushommia jatkossa aika paljon talon seinää vasten, ja lopputuloskin näyttää pikkuisen hölmöltä.

Kivien ladonta alkaa siis päärappujen edestä, jotta saan ne oikeaan korkoon. Ja siitä sitten asennushiekkaa säännöstelemällä saan vielä säädettyä pihan kaltevuutta talosta poispäin. Nyt tässä vaiheessa olisi hyvä saa laatoituksen suunta selväksi, niin että se lähtisi suorassa kulmassa talosta pois päin. Jos tässä kohtaa epäonnistuu, sitten tulee kivien leikkaushommia jatkossa aika paljon talon seinää vasten, ja lopputuloskin näyttää pikkuisen hölmöltä.

Sitten vielä Pythagoraan lauseella tarkistus, että onko suorakulma suora vai vino. Kun mittaustulosten perusteella pihan leveys on 9,50m, Talon leveys (mittakepistä mittakeppiin) 10,21m (talo itse 10,2 metriä leveä tässä kohtaa raput mukaan luettuna), ja näin kolmion pitkäksi sivuksi tuli 13,90m. Tarkistuslaskennan mukaan se oli 4 cm tarkkuudella oikein. eli pikkuisen hienosäätöä mittakeppien paikkoihin, niin sitten ainakin linjanarut on täsmälleen oikein. Miten sitten laatoitus suostuu linjanarua noudattamaan - niin se nähdään kohta.

Sitten vielä Pythagoraan lauseella tarkistus, että onko suorakulma suora vai vino. Kun mittaustulosten perusteella pihan leveys on 9,50m, Talon leveys (mittakepistä mittakeppiin) 10,21m (talo itse 10,2 metriä leveä tässä kohtaa raput mukaan luettuna), ja näin kolmion pitkäksi sivuksi tuli 13,90m. Tarkistuslaskennan mukaan se oli 4 cm tarkkuudella oikein. eli pikkuisen hienosäätöä mittakeppien paikkoihin, niin sitten ainakin linjanarut on täsmälleen oikein. Miten sitten laatoitus suostuu linjanarua noudattamaan – niin se nähdään kohta.

 

628 vastausta artikkeliin ”Pihalaatoitus alkamassa

 1. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too wonderful. I actually like what you have acquired here, really like what you’re saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart. I can not wait to read much more from you. This is really a wonderful site.

 2. hi!,I really like your writing very so much! proportion we keep in touch more approximately your post on AOL? I need an expert on this house to solve my problem. Maybe that is you! Having a look forward to see you.

 3. I simply want to tell you that I am just newbie to blogs and honestly savored this website. More than likely I’m want to bookmark your blog . You actually come with incredible well written articles. With thanks for sharing your blog site.

 4. Hi, Neat post. There’s an issue together with your site in internet explorer, may test this… IE nonetheless is the marketplace chief and a huge component to other people will leave out your wonderful writing because of this problem.

 5. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is magnificent, let alone the content!

 6. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one nowadays..

 7. I’ve recently started a site, the information you offer on this website has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work. ”Character is much easier kept than recovered.” by Thomas Paine.

 8. I intended to put you a very small remark to help say thanks again about the nice suggestions you’ve contributed in this case. This is quite remarkably generous with people like you to grant unhampered exactly what a number of people could have supplied for an ebook to make some profit for their own end, most notably considering that you could have tried it if you ever wanted. Those suggestions in addition served to become good way to fully grasp that the rest have similar desire really like my personal own to understand lots more pertaining to this matter. I think there are thousands of more pleasurable moments in the future for those who find out your website.

 9. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is wonderful blog. A fantastic read. I’ll certainly be back.

 10. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 11. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 12. I was just looking for this information for some time. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your website. I wonder what’s the lack of Google strategy that do not rank this kind of informative sites in top of the list. Usually the top sites are full of garbage.

 13. Thanks , I’ve recently been searching for info about this topic for a long time and yours is the greatest I’ve discovered so far. But, what in regards to the bottom line? Are you positive about the source?

 14. Wonderful website. Lots of helpful info here. I am sending it to some buddies ans additionally sharing in delicious. And certainly, thank you on your effort!

  • cycloserine eli lilly and company cycloserine pka cycloserine gaba cycloserine impurities cycloserine peptidoglycan synthesis seromycin ingredients tryptose sulfite cycloserine tsc agar

  • kamagra oral jelly how to take it apcalis men’s health what is kamagra oral jelly australia apcalis 20mg oral jelly kamagra oral jelly dosage kamagra oral jelly does work kamagra oral jelly wirkt nicht kamagra oral jelly uk sales kamagra plus apcalis apc

  • nexium generic canada omeprazole compared to esomeprazole is there a generic brand of nexium get nexium canada lansoprazole compared to nexium nexium high cost esomeprazole pharmacopeia nexium get high nexium 40 prices can you take nexium and crestor tog

 15. 「ナイキ エア」というシステムをはじめて搭載したバスケットボールシューズとして1982年にセンセーショナルに登場し、現在もストリートで愛用されているナイキ エア フォース 1。アニバーサリープロダクト“パールコレクション”の第4弾として登場したのは、一枚革の表面を独自の方法で吸い上げてシルエットを立体成型する最新テクノロジー“VAC TECH(バキュームテクノロジー)”製法で作られたアッパーに、カモフラージュ柄のコットンキャンバス地を纏った、ミリタリーテイストの「ナイキ エア フォース 1 ロー マックス エア VT」。
  ナイキ スニーカー レディース 赤

 16. デザインは同じで、素材にヨーロピアンレザーを使用した「iPhone 6sレザーケース」もあります。価格は6s用が5800円(税別)、6s Plus用が6500円(税別)。色はミッドナイトブルーやサドルブラウンなど5色。筆者は、iPhoneのボディがしっかり見える透明で、サイズ感が変わらない薄くて丈夫なタイプが好きです。純正品ではありませんが、Amazonで人気の高いSpigenの「iPhone6S ケース リキッド・クリスタル アイフォン6/6S 対応 (国内正規品) クリスタル SGP11596」がよさげ。透明感が高く、ゴムのようなしなやかさと硬質プラスチックのような強靭さを併せもソフトTPUを採用。薄くてもしっかり保護してくれます。価格はAmazonで6s用1240円(税込)。
  iphone 5s ケース 可愛い

 17. 「ルイ・ヴィトン(Louis Vuitton)」が、アイコンバッグ7型を超ミニサイズにした「ナノ・シリーズ」を7月上旬に発売する。定番のモノグラム・ラインに加え、エピ・ラインの「アルマ」やルイ・ヴィトン パルナセア ラインの「ロックイット」など、アイキャッチーなアイテムが揃う。お財布のような感覚で持ち歩けるので、パーティーやバカンス先でのお出かけなどにもぴったりだ。価格は84,000円~178,000円(税抜)。
  ルイヴィトン長財布 2015

 18. キラキラのまわりにハートが散りばめられていたり・・・額縁のようなレース模様も。全体があまーくかわいくデザインされていますよ。各キャラにiPhone 5s/5用、iPhone 6用、iPhone 6 Plus用があります。手持ちのiPhoneに合わせたケースをゲットして、いつも一緒にいるもよし・・・同じカレのケースでも、iPhoneの色によってかなり印象が変わります。自分だけの組み合わせを楽しんでくださいね。
  ルイヴィトン バッグ 激安

  • tadalafil in pah tadalafil medline india tadalafil physical properties tadalafil pas cher 20 mg tadalafil best price when to take tadalafil tadalafil prazosin cach dung thuoc tadalafil tadalafil 40 mg tadalafil 20 mg 30 pills tadalafil yahoo answers tada

 19. ホワイトバージョンは19日にドーバーストリートマーケット ギンザと一部のナイキ取扱店で発売。5月からオンラインストア「Nike.com」でも販売を開始する。ブラックバージョンは5月以降に発売予定。1980年代のバスケットボールブームを決定づけた伝説のシューズ、NIKE SPORT WEARの「NIKE AIR PYTHON(ナイキ エア パイソン)」。2013年にファン待望の「エア パイソン」が復刻された後、あらたにデザインを追加した最新のスタイルが誕生した。今回、同モデルにニューカラーであるホワイトとブラウンが登場。国内はビューティ&ユース限定で発売中。
  ナイキ スニーカー 黒 紫

 20. ナイキ スポーツウェアとドーバーストリートマーケットとのコラボレーションによる「ナイキ エア フォース 1」が、2012年7月20日(金)から東京・銀座のドーバーストリートマーケットで先行発売される。この限定コラボの「NIKE AIR FORCE 1 PREMIUM CDG DEC」は、ナイキ エア フォース 1の発売30周年を記念した、世界中で限定数のみ販売される特別なコレクション。
  ナイキゴルフシューズtw14

Kommentointi on suljettu.