Takka- ja sisustuskaupoilla Vantaan Petikossa

Takkavalintaa on nyt pyöritelty meillä viime päivät. Tänään kävin vaimon kanssa Tiilerin Ylästön varastolla ja sen jälkeen Takka-Centerissä ja Rustican takkaliikkeissä Vantaan Petikossa. Ja kun Cobellon sisustusliike on Rustican yhteydessä samoissa tiloissa, niin poikettiin siellä myös. Olipa muuten sisustuskaupaksi isot tilat!

Ongelmana keskikerroksen takan valinnassa on ollut se, että olohuoneen ja keittiön väliin ei ole nyt oikein tahtonut löytyä mitään sellaista, joka siihen kohtaan kaikin puolin hyvin sopisi. Tässä kohtaa toisaalta takan koon puolesta on kaksi lähtökohtaa. Jos takka olisi mahdollisimman pieni, silloin keittiöstä ja olohuoneesta tulisi mahdollisimman yhtenäinen tila. Ja jos taas toisaalta takka on iso tai rajaavan muotoinen, silloin takan avulla voisi rajata keittiön erilleen olohuoneesta, käyttäen välissä vaikka Takkacenterin Aada-takkaa, joka on tässä linkissä.

Välillä ajatukset kulkivat sitä rataa, että tehdäänkin keittiö-olohuone takasta tosi pieni, eli tuodaan vaikka kellarin Pikku-Juhana ylös (sitä ei ole vielä ehditty sinne kasata), ja tehdäänkin kellarin takkahuoneelle joku iso tiiliskivinen takka. Kellarissa tiilitakkakin olisi okei, kun ei ole edes mitään painorajaa, niin kuin keittiössä ontelolaattojen päällä on, ja toisaalta tiiliskivinen takka voisi sopia jo lähtökohtaisestikin paremmin kellariin ja siellä se olisi luonteva kaveri tiiliskiviselle savupiipulle.

Mutta tämäkin ajatus ehdittiin jo kuopata, joten Pikku-Juhana pysyy kellarissa, jolloin sen vieressä oleva savupiippu rapataan samalla laastilla mitä takkakin. Siis valkoiseksi.

Tällä hetkellä ykkösvaihtona keittiön ja olohuoneen väliin meillä olisi Tiilerin Terhi Funkkis, joka näyttää tältä:


Tiilerin Terhi Funkkis -takka.

Tämän ylläolevan kuvan kävin lainaamassa Pellonlaidan elämää -blogista, tästä linkistä. (Toivottavasti siellä ei ollut mitään kuvien kopiointikieltoa, en ainakaan sellaista huomannut.)

Vaikka meillä olohuone+keittiö on eri muotoinen, tuo kuva kuitenkin aika hyvin kuvaa ja kertoo sen, että miten se takka meilläkin asettuisi. Eli eteisen käytävältä pääsee ensin olohuoneeseen, ja sitten siitä takka kiertämällä keittiöön, josta taas pääsee eteiseen takaisin. Terhi Funkkis -takassa hyvää olisi sen ulkonäkö ja muoto. Tulipesä osoittaisi vinottain juuri olohuoneen sohvalle, ja toisaalta takalaidalla leivinuuni jää juuri sopivasti keittiöön päin. Sikäli kun se leivinuuni sinne hormin viereen vaan mahtuu.

Eli katsotaan mennäänkö nyt tällä, vai löytyykö vielä jotain muuta ja parempaa tilalle. Sitä miettiessä tähän loppuun muutamat kuvat Petikon Rusticasta ja Cobellosta, kas tässä (Cobelloon palataan joskus myöhemmin takaisin, nyt siellä(kään) ei vielä kauppoja tehty):


Takorautaa Rusticassa.


Rustican takkoja. (Oli siellä isojakin takkoja)


Sisustamiseen Cobellosta.


Ja vielä toinenkin kuva Cobellosta.

304 vastausta artikkeliin ”Takka- ja sisustuskaupoilla Vantaan Petikossa

 1. I just want to tell you that I am just very new to blogging and site-building and absolutely loved your blog site. Most likely I’m want to bookmark your website . You absolutely come with tremendous articles. Cheers for sharing your web site.

 2. Excellent web site. Plenty of useful information here. I’m sending it to a few buddies ans also sharing in delicious. And certainly, thanks in your effort!

 3. I just could not leave your site prior to suggesting that I actually enjoyed the standard info an individual provide for your visitors? Is going to be back often to check up on new posts.

 4. Thank you, I have just been looking for information approximately this topic for ages and yours is the best I have discovered so far. However, what about the conclusion? Are you sure about the supply?

 5. hello there and thank you for your information – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise a few technical issues using this site, as I experienced to reload the website many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and could look out for much more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again very soon..

 6. wonderful points altogether, you simply won a new reader. What would you recommend about your publish that you simply made a few days in the past? Any positive?

 7. It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

 8. Wow! This could be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Great. I am also an expert in this topic so I can understand your effort.

 9. I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Carry on the superb works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site 🙂

 10. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 11. Hi my loved one! I want to say that this article is amazing, nice written and include approximately all important infos. I’d like to see more posts like this.

 12. Oij Cobello on ihana liike! 🙂 Muuttavat kuulemma pian Espooseen, sitten tulee alennukset..! 😉 Kuulin kassalla..!

Kommentointi on suljettu.