Head volbripäeva kõigile!

Head volbripäevä kõigile – eli suomeksi hyvää vappua kaikille! Täällä Virossa toivotetaan itseasiassa useimmiten eli eilen illalla niin, että ”head volbriööd!” eli hyvää ”walpurin yötä” siis hyvää vapunaaton yötä (?), ja juhlinta keskittyy yöaikaan ja vapputulien polttamiseen sekä grillaamiseen läpi yön.

Vapun aaton yönä kuulemma myös noidat ovat liikkeellä. Valkolakkeja ei Virossa näy missään, eikä näytä olevan Suomestakaan tulleita. Tai jos on, ei näy kuitenkaan valkolakkeja kenenkään päässä. En ottanut omaanikaan mukaani. Kaikki kaupat ovat täällä auki ihan normaalisti – niin kuin oli pääsiäisen pyhinäkin, jos vielä muistatte esim. kirjoitukseni Pitkäperjantain rautakauppaostoksista:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2015/04/03/pitkaperjantain-rautakauppaostokset/

Kevät lähestyy ja se on Etelä-Virossa yleensä 2 viikkoa edellä sitä, mikä on tilanne Helsingissä tai Vantaalla. Monet kevään merkit ovat jo selvästi näkyvillä täällä Etelä-Virossa:

Joku tuntematon pensas jo aivan vihreänä pellon laidassa.

Joku itselleni tuntematon pensas jo aivan vihreänä pellon laidassa.

Niin sattuuko joku tietämään mikä pensas ja minkä pensaan kukkia nämä ovat? Siis hiukan näyttää omasta mielestäni niin kuin olisi tuomi, mutta minusta ei ole Tuomen kukkia kuitenkaan? Vai onko sittenkin?

Niin sattuuko joku tietämään mikä pensas ja minkä pensaan kukkia nämä ovat? Siis hiukan näyttää omasta mielestäni niin kuin olisi tuomi, mutta minusta ei ole tuomen kukkia kuitenkaan? Vai onko sittenkin?

Paju kukkii vaikka helmikuussakin, jos vaan tulee lämmin tuulahdus - mutta koivu ei erehdy koskaan. Eli koivunlehti on aina varma merkki kevään alkamisesta.

Paju kukkii vaikka helmikuussakin, jos vaan tulee lämmin tuulahdus – mutta koivu ei erehdy koskaan. Eli koivunlehti on aina varma merkki kevään alkamisesta.

Tässä sama lähempää - nämä lehdet ovat jo puolikkaan peukalon kokoisia. Kaikissa koivuissa kevätlaskuri ei ole vielä päässyt loppuun saakka, eli osa koivuista on täälläkin vielä aivan paljaita ja ihan ilman lehtiä.

Tässä sama lähempää – nämä lehdet ovat jo puolikkaan peukalon kokoisia. Kaikissa koivuissa kevätlaskuri ei ole vielä päässyt loppuun saakka, eli osa koivuista on täälläkin vielä aivan paljaita ja ihan ilman lehtiä.

Tässä sama lähempää - nämä lehdet ovat jo puolikkaan peukalon kokoisia. Kaikissa koivuissa kevätlaskuri ei ole vielä päässyt loppuun saakka, eli osa koivuista on täälläkin vielä aivan paljaita ja ihan ilman lehtiä.

Tässä sama lähempää – nämä lehdet ovat jo puolikkaan peukalon kokoisia. Kaikissa koivuissa kevätlaskuri ei ole vielä päässyt loppuun saakka, eli osa koivuista on täälläkin vielä aivan paljaita ja ihan ilman lehtiä.

Lopuksi vielä pari kuvaa matkan varrelta, kun eilen ajelin Tallinnasta Tarton kautta Etelä-Viron Võrun kaupunkiin:

Adaveren tuulimylly Tallinna-Tartto maantien puolivälissä.

Adaveren tuulimylly Tallinna-Tartto maantien puolivälissä.

Viron Hollywood Laevan pitäjässä pikkuisen ennen Tarttoa kun tullaan Tallinnan suunnasta valtatie kakkosta.

Viron Hollywood Laevan pitäjässä pikkuisen ennen Tarttoa kun tullaan Tallinnan suunnasta valtatie kakkosta.