Langaton internet 4G alueella

Ehdin jo hetken aikaa harmitella, kun Soneralta ei saanut valokuitukaapelia taloon, vaikka Soneran valokuitu menee 5 metrin päästä. No olisihan sen toki tutun kaverin ja pitkän suostuttelun kautta saanut, mutta kohtuuttoman kalliilla hintaa. Liittymismaksu Soneralle olisi ollut 6000€ ja siihen yritysliittymän maksut päälle eli 99€ per kk. Kaivuukulut olisi pitänyt maksaa itse, tosin kustannus siltä olisin olisi ollut käytännössä nolla euroa, koska vesiliittymätöissä Soneran kaivo ohitettiin niin, että puolet sen kyljestä oli paljaana. Ei olisi ollut iso homma tökätä johto sisään, mutta ongelma oli vielä siinäkin että ns. ”runkokaivon” sisään ei saanut laittaa mitään, viereen olisi pitänyt tuoda oma kaivo, jos olisi valokuitukaapelia ryhdytty asentamaan.

Helpompikin ratkaisu löytyi, eli nyt talossa on mokkulan kautta langaton internet, joka siis tulee taloon langattomasti, ja joka jaetaan talon sisällä langattomasti kaikille läppäreille ja pöytäkoneille. Koneita voi olla yhteensä 32 kpl netissä samaan aikaan.

Nopeutta löytyy molempiin suuntiin yli 40 megaa ja hinta on 14,90€ kuukaudessa. Liittymismaksua ei peritty ollenkaan. Ja ihan samanlaisia palvelupaketteja löytyy varmaan kaikilta muiltakin internetoperaattoreilta?

Eli ei olisi kannattanut maksaa poskettomia hintoja valokaapelista (liittymismaksun hinnalla saan maksaa 14,90€ hintaisia kk-maksuja käytännössä loppuelämäni), tosin valokaapelin kautta olisi voinut saada nettiin nopeutta vielä tuplasti enemmän. Mutta hyvin riittää tämä nykyinenkin. Myös TV-kanavia saa langattomasti kattoantennin kautta nykyään vaikka kuinka paljon. Siitä sitten lisää ensi viikolla, kun antenni asennetaan.

Tässä tämän hetkisen nettinopeuden tulokset:

Soneran nopeustestin tulos. Youtube -videot pyörivät jouhevasti, eikä blogin päivityskään näillä nopeuksilla kauaa kestä. Tai jos kestää, niin se johtuu muista syistä.

Soneran nopeustestin tulos. Youtube -videot pyörivät jouhevasti, eikä blogin päivityskään näillä nopeuksilla kauaa kestä. Tai jos kestää, niin se johtuu muista syistä.

EDIT 20.3.2015:
Mokkula-laite itsessään näyttää tältä:

4g mokkulasta mahdollisuus ottaa nettiyhteys sekä piuhalla että langattomasti.

4g mokkulasta mahdollisuus ottaa nettiyhteys sekä piuhalla että langattomasti.

 

371 vastausta artikkeliin ”Langaton internet 4G alueella

  1. I actually wanted to write a quick remark to be able to express gratitude to you for those amazing items you are giving on this website. My rather long internet research has at the end of the day been honored with professional know-how to share with my family members. I would assert that many of us readers are unquestionably endowed to exist in a fine website with very many wonderful people with helpful concepts. I feel somewhat fortunate to have discovered the webpage and look forward to so many more amazing minutes reading here. Thanks a lot once again for everything.

  2. I just want to mention I am just newbie to blogging and site-building and absolutely loved your website. Probably I’m want to bookmark your website . You amazingly come with perfect stories. Thanks a lot for revealing your web-site.

  3. Most of these hoverboard sense you have been getting men’s. Which means nice designer and light-weight. Dimension carries on giant, I did to acquire an individual sizing along but that is not a problem!!! I really really enjoy these people!

  4. As I site possessor I believe the content material here is rattling great , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Best of luck.

  5. I definitely wanted to develop a quick comment to be able to thank you for all of the unique items you are giving on this website. My time-consuming internet look up has at the end been rewarded with excellent details to write about with my partners. I ’d tell you that most of us site visitors actually are quite blessed to be in a really good community with so many brilliant individuals with interesting advice. I feel truly happy to have used the site and look forward to so many more exciting minutes reading here. Thank you once again for everything.

  6. I really enjoy reading on this site, it contains good articles. ”Don’t put too fine a point to your wit for fear it should get blunted.” by Miguel de Cervantes.

  7. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  8. excellent points altogether, you simply received a new reader. What would you recommend about your publish that you just made a few days in the past? Any certain?

  9. You could certainly see your enthusiasm within the paintings you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. All the time go after your heart. ”The point of quotations is that one can use another’s words to be insulting.” by Amanda Cross.

  10. Great work! This is the kind of information that should be shared across the internet. Shame on Google for not positioning this submit upper! Come on over and talk over with my web site . Thanks =)

  11. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

  12. Great work! That is the type of info that should be shared across the internet. Shame on Google for now not positioning this submit higher! Come on over and consult with my website . Thanks =)

  13. I simply could not go away your site before suggesting that I extremely loved the usual information a person supply in your visitors? Is gonna be back steadily to inspect new posts

  14. Howdy very cool web site!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your site and take the feeds also…I’m satisfied to seek out numerous helpful information right here within the put up, we need work out more strategies in this regard, thank you for sharing.

  15. Hei, meillä on samanlainen ratkaisu, mutta nopeus ei ole lähelläkään tuota mitä teillä. Millainen viritys teillä on? Sierra-tyyppinen ”hotspot” (kuten meillä) vai erikseen 4g-mokkula modeemina ja siinä kiinni erillinen reititin? Itsekin olen ollut ihan tyytyväinen, mutta nopeutta tosiaan saisi olla lisää.

    • Hei Satu,
      ”…Sierra-tyyppinen ”hotspot” (kuten meillä) vai erikseen 4g-mokkula modeemina ja siinä kiinni erillinen reititin…”

      Jaa-a, en minä kyllä näistä tekniikoista tämän enempää ymmärrä, mutta itse artikkeliin lisäsin valokuvan loppuun että miltä se ”viritelmä” näyttää. Pojan huoneessa se on, hän tykkää käyttää langallisena, me muut ollaan sitten langattomasti muissa huoneissa.

      • Hei, kiitos kuvasta! Meillä on pienempi laite, joka tarkoitettu, että voisi ottaa matkalle mukaan. Luulen, että nopeus on tästä kiinni. Siispä hankin minäkin tuollaisen asiallisen laitteen 🙂

        Hyvää kevättä!

  16. Operaattorien nihkeys vetää valokaapelia omakotitaloihin on melkoinen ongelma, johon kuluttajaviranomaisten tai lainsäätäjien pitäisi puuttua. Koska alueella aina on vain yhden toimijan kaapelit on kyse monopoliaseman väärinkäytöstä.

    Meillä valokaapeli menee muutaman sadan metrin päästä, eikä Elisalla ole mitään kiinnostusta vaihtaa asuinaluen alle 10v vanhaa kuparia valokuiduksi, vaikka taloja on lähemmäs sata. Eivät edes voi tuoda DSLAMia asuinalueen laidalle, jotta DSL-yhteydellä päästäisiin kuparissa jopa 50Mbps nopeuksiin. Nyt DSLAM on reilun 3km päässä kunnan keskustassa, jolloin maksiminipeus rajoittuu alle 8Mbps (upload 0,7). 4G ei käytännössä toimi meidän talomme kohdalla millään operaattorilla ilman lisäantennia, vaikka muutaman sadan metrin päässä toimii. Muutenkin 4G nopeus vaihtelee sen mukaan paljonko verkossa on käyttäjiä ja latenssit ovat paljon suurempia, kuin kuitu- ja DSL-yhteyksissä.

  17. Toki noin korkean liittymismaksun kohdalla kannattaa vaihtoehtoja kartoittaa, mutta jos liittymismaksu on järkevä niin siinä tilanteessa täytyy huomioida ettei nuo mobiililaajakaistat välttämättä aina jatkossa ole rajoittamattomia.

    Operaattorien verkkoliikenne on kasvanut siinä määrin, että nyt jo suunnitellaan käyttökattoja ja ne ketkä siihen ei ole vielä lähteneet ovat kuitenkin kovan paineen alla. Ja syyhän tähän on selvä, jos suuri osa alkaa käyttämään kiinteän yhteyden sijaan langattomia niin radioaallot ovat hieman tukkeessa.

    Eli jos hakee pitkäaikaista ratkaisua eikä ne liittymismaksut ole noin poskettomia kuin tässä sinun tapauksessa niin ehdottomasti kuituyhteys tai muu, mutta hyvänä vaihtoehtona on nämä langattomat.

    • Hyvä tietää, että tilanne voi muuttua, muttta nyt ollaan tyytyväisiä, eli hinta/laatu -suhde vaikuttaisi olevan kohdillaan. Katsotaan sitten tuleeko taloon joskus joku piuha. Nyt kuparia en halunnut ja valokuitua en saanut. Soneran kaivon viereen laitettiin kuitenkin ylijäänyttä 44mm vesiputkea odottamaan, että josko tulevaisuudessa sen valokuidun kuitenkin saisi asiallisella hinnalla. Putken toinen pää on kellarin teknisessä huoneessa, joten valokuitu voidaan tarvittaessa vetää vaijerin avulla tekniseen tilaan antenniboksille, josta signaali sitten jakautuu koko taloon.

      Kyllähän maailma valokuitua kohden koko ajan kuitenkin menee, ja siinä ei pitäisi tulla kapasiteetit koskaan täyteen (?), koska valoa mahtuu yhteen pieneen putkeen aika paljon…

Kommentointi on suljettu.