Pääraput valettu

Tänään valettiin päärappuset etuovelle. Käytettiin ihan betonimyllyä, kun betonin tarve oli niin vähäinen, ettei betoniautoa kannattanut tilata. Homma meni aika nopeasti, kun yksi kippasi vettä ja betonia myllyyn, toinen kärräsi betonia valupaikalle, ja kolmas mies sliippasi sileäksi. Valumuottien ja raudoitusten tekemisessä meni tietysti oma aikansa, mutta yhdessä päivässä tämä työ tehtiin.

Rappusten muottien teko menossa.

Rappusten muottien teko menossa.

Sama sivulta.

Sama sivulta.

Raudoitusten teko menossa.

Raudoitusten teko menossa.

Pari tonnia painava valu vaatii kunnollisen tuennan.

Pari tonnia painava valu vaatii kunnollisen tuennan.

Raudoitukset valmiina ja valu alkaa.

Raudoitukset valmiina ja valu alkaa.

Ensimmäisiin askelmiin kipattu betonia.

Ensimmäisiin askelmiin kipattu betonia.

Vielä ylätason valu.

Vielä ylätason valu.

Ja kun betoni on vielä pehmeää, niin pitäähän se signeerata... :-) Tässä lukee "M.Rautio" ja päivämäärä. Itse asiassa kaikilla talon neljällä asukkaalla on samalla alkukirjaimella alkava etunimi, eli jokainen voisi lyhentää nimensä samalla tavalla.

Ja kun betoni on vielä pehmeää, niin pitäähän se signeerata… :-) Tässä siis lukee ”M.Rautio” ja päivämäärä. Itse asiassa kaikilla talon neljällä asukkaalla on samalla alkukirjaimella alkava etunimi, eli jokainen voisi lyhentää nimensä samalla tavalla.