Katunumerot käsityönä

Seppä Aaron Torm vaimon kotikaupungista Võrusta teki meille katunumerot ja kirjaimet takoraudasta. Ja hienolta ne näyttävätkin, vaikkei niitä vielä ole seinään saatukaan, kun kadun puoleisia vuorilautoja ei ole meidän talossa tällä hetkellä vielä asennettu. Sepällä on myös omat kotisivut tässä linkissä, mutta suomenkielisiä sivustoja ei vissiin löydy:

http://sepised.ee/

Talon numeroiden korkeus on 200mm ja pikkukirjainten korkeus on 125mm (ii ilman pillkkuaan on lyhyempi). Näissä kuvissa kirjaimet ja numerot on ladottuna kesämökin seinustalle, kun piti heti nähdä miltä ne nyt sitten näyttävät.

Talon virallinen osoite on Laurintie 146, ja sieltä puolelta on ajoneuvoliittymä tontille.

Talon virallinen osoite on Laurintie 146, ja sieltä puolelta on ajoneuvoliittymä tontille.

Saman nurkan toiselle seinälle tulee samalla tontilla olleen vanhan talon osoite, jolloin liittymä oli Rekolantien puolelta aina 1980-luvulle saakka. Siitä on muistona vielä kadun reunuskivissä olevat viisteet, niin kuin liittymissä on tapana tehdä. Meidän nykyinen liittymä linja-autopysäkin yli on ilman viisteitä ja varmaan ainut Suomessa (?), jossa käynti tontille tapahtuu linja-autopysäkin ja siihen kuuluvien reunuskivien yli.

Saman nurkan toiselle seinälle tulee samalla tontilla olleen vanhan talon osoite, jolloin liittymä oli Rekolantien puolelta aina 1980-luvulle saakka. Siitä on muistona vielä kadun reunuskivissä olevat viisteet, niin kuin liittymissä on tapana tehdä. Meidän nykyinen liittymä linja-autopysäkin yli on ilman viisteitä ja varmaan ainut Suomessa (?), jossa käynti tontille tapahtuu linja-autopysäkin ja siihen kuuluvien reunuskivien yli.

Seppä on tehnyt oikein pisteetkin i-kirjaimille. Läheltä katsottuna todella upeaa käsityötä.

Seppä on tehnyt oikein pisteetkin i-kirjaimille. Läheltä katsottuna todella upeaa käsityötä.

Katunumerot ja kirjaimet valmistettiin täällä.

Katunumerot ja kirjaimet valmistettiin täällä.

Seppä Tormin paja sijaitsee Võrussa Jaama -kadulla. Jos ohi ajaessa lukko puuttuu ovesta, kannattaa vaikka poiketa katsomaan, niin näkee sepän pajan ihan viimitten päälle.

Seppä Tormin paja sijaitsee Võrussa Jaama -kadulla. Jos ohi ajaessa lukko puuttuu ovesta, kannattaa vaikka poiketa katsomaan, niin näkee sepän pajan ihan viimitten päälle

EDIT 14.7.2014: Vastaus Maarialle kommenttikentän kysymykseen (en saanut valokuvaa liitetyksi sinne);

Maaria kysyi: ”Oletetaan esimerkiksi, että ambulanssi etsii virallista osoitetta, ajaa yhdeltä suunnalta talon ohi ja näkee vain ns. ”väärän” osoitteen ja se hidastaa ja hankaloittaa kohteen löytämistä?”

JEP – saa nähdä miten lopputarkastuksessa sitten käy, ja jos joudutaan ottamaan toisen kadun nimet ja numerot pois, niin sitten otetaan ne pois. Tilanne paikan päällä näyttää tältä, eli talon edessä kadunkulmassa lukee sähkötolpassa ihan samat jutut, mitä olisi tarkoitus laittaa takana olevan talon kulmallekin. En sitten tiedä sekoittaako se ambulanssimiehiä tai jotain muita kulkijoita, mutta oman käsitykseni mukaan sen pitäisi vaan tukea ja täsmentää sitä tietoa, mikä talon kulmalla olevassa tolpassa lukee jo muutenkin, tältä siellä näyttää nyt:

IMG_9932

334 vastausta artikkeliin ”Katunumerot käsityönä

  1. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch! ”Too much sanity may be madness. And maddest of all, to see life as it is and not as it should be” by Miguel de Cervantes.

  2. I just want to say I am just newbie to blogs and definitely enjoyed this page. Likely I’m going to bookmark your blog . You really come with wonderful article content. Many thanks for sharing with us your web page.

  3. I have been exploring for a bit for any high quality articles or weblog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website. Reading this information So i¡¦m satisfied to convey that I have a very just right uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I so much definitely will make sure to do not overlook this web site and give it a glance on a constant basis.

  4. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

  5. I like this post, enjoyed this one appreciate it for posting. ”He removes the greatest ornament of friendship, who takes away from it respect.” by Cicero.

  6. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

  7. Great – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

  8. hello!,I like your writing very so much! proportion we keep up a correspondence more about your article on AOL? I need a specialist in this space to resolve my problem. May be that is you! Taking a look forward to see you.

  9. I like the valuable information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I’m quite certain I’ll learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

  10. Good day very nice website!! Man .. Excellent .. Superb .. I’ll bookmark your website and take the feeds also¡KI’m glad to seek out so many useful information right here in the publish, we need develop more techniques in this regard, thank you for sharing. . . . . .

  11. I got what you intend, appreciate it for posting .Woh I am lucky to find this website through google. ”It is a very hard undertaking to seek to please everybody.” by Publilius Syrus.

  12. Hei,

    Mitä noin hienojen talokylttien hinnaksi tuli? Me nimittäin suunnitellaan myös valmistuvaan taloomme katunimellä varustettua kylttiä, koska numeroksi tulisi vaivainen 1 eikä siitä yksinään saa kovinkaan näyttävää. Nyt on vain tekijätahojen etsintä ja vertailu jäljellä.

    Rakennusintoa toivotellen, Virpi

  13. Millaiset säädökset Vantaalla on sen suhteen, että pitääkö talonnumeron olla valaistu? Mielestäni Suomen pimeissä oloissa valaisematon talonnumero on suurimman osan vuotta täysin tyhjänpanttina, elleivät esim katuvalot riitä valaisemaan sen niin, että ambulanssikuski löytää numeron seinästä välittömästi.

    • Hei Tapani, Enpä ole kyllä monia valaistuja katunumeroita Vantaalla nähnyt, joitakin kyllä. Eli varmaa ilman valoakin numero on ihan ”laillinen”. Meillä tietysti sikäli hyvä, että vieressä oleva risteys on aina niin hyvin valaistu, ettei tontilla ole ollut koskaan pimeää, vaikkei siellä pihavaloja vielä olekaan. Mutta kyllä tuo valo numeron päällä silti olisi ns. ”hieno juttu”, ihan jo ulkonäköäkin ajatellen ja sitten vielä puolet vuodesta kun on kaamosaika, niin näkyisi numero silloinkin. Seinävalot meille tulee räystään alle, ja jos sieltä saa kohdistettua jonkun, niin voi onnistua niin, tai sitten vinottain vieressä olevalle parvekkeelle tulee johto, eli ehkä siitä saisi vielä vedettyä eteenpäin niin, että jää vuorilautojen taakse. Ainakaan vielä tänä aamuna siihen ei oltu vuorilautoja ehditty laittaa. Pitääkin miettiä tätä valoasiaa vielä.

  14. Hei,

    Pitkästä aikaa käymässä blogissasi, ja yllätyin miten pitkällä jo olette!

    Yksi kysymys heräsi tuosta talonumeroinnista: En tunne talon paikkaa tai yleisimpiä kulkuväyliä tai pääteitä, mutta mietin, että onko kahden eri katuosoitteen seinään laittaminen järkevää esim. pelastustoimen kannalta? Oletetaan esimerkiksi, että ambulanssi etsii virallista osoitetta, ajaa yhdeltä suunnalta talon ohi ja näkee vain ns. ”väärän” osoitteen ja se hidastaa ja hankaloittaa kohteen löytämistä? Saattaa toki olla, että en näe metsää puilta, kun en tunne paikkaa, mutta kun noiden osoitteiden kanssa välillä on vähän hankaluutta, milloin kaupunkisuunnittelun ja ajoreittien takia, milloin epäselvien numerointien takia. Tuli siis vaan mieleen… 🙂

Kommentointi on suljettu.