Raksakengät

Lisään nyt minäkin http://omakotikotitalomme.blogspot.fi/ -blogin ja http://emiliakarenina.blogspot.fi/ -blogin innoittamana kuvat omista raksakengistäni:

Raksakengät aidossa tilanteessa, eli tässä asennetaan aluskatteita korkean olohuoneen yläosassa. Vähän näkyy puntit raksahousuistakin, ja ainakin oikeaan lahkeeseen on sattunut osumia, en kyllä muista missä tilanteissa.

Raksakengät aidossa tilanteessa, eli tässä asennetaan aluskatteita korkean olohuoneen yläosassa. Vähän näkyy puntit raksahousuistakin, ja ainakin oikeaan lahkeeseen on sattunut osumia, en kyllä muista missä tilanteissa.

Ja tässä vielä lähikuva.

Ja tässä vielä lähikuva.

Hiukan alkaa raksaamisen jäljet jo kengissä näkyä, ainakin jos vertaan vaimon työ- ja samalla raksakenkiin jotka näkyy valkoisen hohtavina esim. tässä linkissä:

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/258955-valvontakameroita-kaivataan-paivakoteihin

Tosin vaimo käy raksalla yleensä aika harvoin – paitsi tällä viikolla vähän tiuhempaan, kun tehty sähkötöitä mm. kodinhoitohuoneessa.

Mutta takaisin omiin raksakenkiin, jotka siis ostettu Etelä-Virosta Võrun kaupungista. Hinta oli muistaakseni 19 euroa per pari. Nämä kengät ja toiset samanlaiset ovat olleet alun perin juoksukenkinä, mm. puolikas-maratoneilla. Nimenomaan kuvissa näkyvillä nykyisillä raksakengillä on juostu ehkä Suomen kuuluisin (?) tai ainakin lyhin puolikas-maraton eli HCR 2013 eli Helsinki City Run, joka juostiin 4.5.2013. (Surullisen) kuuluisan tästä puolikas-matkasta teki se, että se on tiettävästi maailman lyhin puolikas, mitä on ikinä missään virallisesti juostu? Matkan lyhyys johtui siis mittavirheestä, joka taas johtui ainakin osittain siitä, että juoksijat ohjattiin vahingossa väärälle reitille, joka oli noin 400 metriä lyhyempi kuin se reitti, jota pitkin mittamies oli kulkenut. Tässä kuva maaliin tulosta, jonka filmasin myös itse.

Mitäpä vielä?

No, jospa laitan tähän nyt vielä linkkejä muutamien muiden bloggaajien raksakengistä, jotka ovat tarttuneet tähän haasteeseen jo aiemmin:

http://omakotikotitalomme.blogspot.fi/

http://emiliakarenina.blogspot.fi/

http://talvituulikki.blogspot.fi/2013/10/rakkaat-raksakenkani-mun.html

http://risucasa.blogspot.fi/2013/09/raksakenkani-mun.html

http://anopinkainalo.talovertailu.fi/2013/10/02/kaikkensa-antaneet-raksakengat/

Ja mitä sitten seuraavaksi? Nyt kun tuli kerrottua tämä toinen harrastus, eli pitkien matkojen – etenkin puolikas-maratonien juoksut, niin pitikin tässä äsken googlata, että milloin on seuraava puolikas-maraton Vantaalla? Se muuten näyttäisi olevan ylihuomenna eli sunnuntaina.

En ole yhtään harjoitellut, mutta ehkäpä pitäisi hyvän sään sattuessa käydä kokeilemassa miten juoksu sujuu. Tavoitteena se sama mitä aina ennenkin – eli se riittää, että jos pääsee maaliin asti. Aina olen päässyt. Aikaa siihen on kulunut yleensä noin parisen tuntia tai vähän reilukin.

Tässä kohtaa voisin kuriositeettina kertoa, että joskus Vantaa-maratonilla tuli kokeiltua erilaisia asuja, mm kauluspaita + solmio herätti aika paljon ja ihan positiivista huomiota – varsinkin kun siinä solmiossa oli hupi-kuvia. Nyt tämä sama idea on käytössä mm. Midnight-Run tapahtumassa Helsingissä, jossa on erikseen eri lähtöryhmä naamioituneena juokseville.

Yhdellä toisella kertaa kävi itselleni Vantaan puolikas-maratonilla niin, että juoksin puolet matkasta työkengissä, eli toimistokäyttöön tarkoitetuilla mustilla pikkukengillä. En toki tarkoituksella näin, mutta ne oli jalassa sillloin kun saavuin lähtöpaikalle autolla, ja sitten vasta siellä huomasin, että pahus – unohtuikin lenkkikengät kotiin. Ja kun lähtöön oli aikaa enää muutama minuutti, niin pakko oli mennä lähtöviivalle ja lähteä mustilla pikkukengillä matkaan. Kännykällä soitin sitten kotiin ja vaimo toi oikeat kengät puolimatkan kohdalla radan varteen. Loppuaika oli silläkin kertaa kuitenkin omasta mielestäni ihan hyvä, eli pari tuntia ja rapiat päälle. :-)

Ai niin, täällä lopuksi piti vielä pelin henkeen liittyen haastaa joku. No – mennään helpoimman kautta, ja kopiodaan tänne loppulauseet Valontalo -blogista:

”Heitän haasteen eteenpäin kaikille raksaajille! Haasteen säännöt menevät näin:
1. Esittele raksakenkäsi kuvin ja sanoin blogissasi.
2. Haasta mukaan kolme (tai useampia) uutta bloggaajaa. ”