Työmaataulu itse askarrellen

Nyt on sitten meidänkin työmaalla työmaataulu, joka on ollut paikoillaan eilisestä lähtien. Aloituskokouksessa tuli esille myös se, että onko sellaista, ja kun ei ollut, niin sellainen täytyy olla, myös omakotirakentajilla. Lainsäädäntö ilmeisesti menee suunnilleen tällä tavalla, että…

”Rakennushankkeeseen ryhtyvän on tiedotettava tulevasta rakentamisesta pystyttämällä rakennustyömaalle työmaataulu tai -kyltti ennen rakennuslupahakemuksen jättämistä.”

Työmaataulussa pitäisi olla ainakin seuraavat asiat mainittuna:
Rakennuttaja: rakennuttajan nimi, osoite ja yhteystiedot
Toimenpide: rakentamisen ominaisuus
Suunnittelija: tiedot suunnittelijoista
Aikataulu: Rakentamisen arvioitu rakentamisaika

Nuo kolme ylintä asiaa sinne kirjoittelin, mutta aikataulusta en osannut laittaa mitään, eikä sitä ihan tarkkaan tiedetä itsekään. Sen verran on tiedossa, että ei se talo itse nikkaroiden (apuna toki pari timpuria) ja oman metsän puista tehtynä ihan vuodessa synny, mutta valistunut arvaus on, että kahdessa vuodessa se voisi olla valmis. Tavoitteena on muuttaa uuteen kotiin ennen joulua 2014, ja jos tässä aikataulussa pysytään, sitten meidän työmaa on aikaisemmin valmis kuin Olkiluodon uusi ydinvoimala. Se nimittäin on taaskin myöhästynyt lisää, ja se kait valmistuu vasta vuonna 2015, niin ainakin tämän linkin mukaan.

En kuitenkaan valmistustumisaika arvauksia laittanut tauluun, ne selviää sitten googlen kautta ja esim. tästä blogista.

Isommilla työmailla esim. Hiekkaharjun suunnalla, jossa on juuri valmistunut uusia kerrostaloja, niin työmaataulujen hinnat ovat tonnin luokkaa. Omakotirakentaja – jos tilaa talopaketin – saa sen kyltin talopaketin mukana. Meillä hintaa tuli 17,85 euroa kun laskin yhteen tussikynien hinnat, yhden palan kovalevyä K-raudasta ja vähän pientarvikkeita. Loppuosa onkin sitten tontilta löytynyttä vanhaa puutavaraa, joka ei ole vielä lähtenyt kaatopaikalle. Tilapäisrakentamista varten niitä vanhoja naulaisia lankkuja on vielä säilytelty, ja sitten kun alkaa betonin valu eli tulee kellarin alapohja, siihen tarvittavassa ”hiekkalaatikossa”, menee sitten varmaan ne loputkin laudat. Vielä niistä jonkinlaisia tukilautoja saa rakennettua niin, ettei betonimuotin laidat kaadu.

Mutta tämmöinen tästä nyt sitten tuli:


Työmaataulu itse askarreltuna.

290 vastausta artikkeliin ”Työmaataulu itse askarrellen

 1. I simply want to tell you that I am new to blogging and honestly savored your blog site. Most likely I’m going to bookmark your site . You amazingly come with superb article content. Appreciate it for sharing with us your blog.

 2. A person necessarily help to make significantly articles I would state. This is the very first time I frequented your web page and to this point? I surprised with the analysis you made to create this particular put up extraordinary. Excellent job!

 3. Wow, marvelous blog structure! How long have you ever been running a blog for? you make running a blog glance easy. The whole look of your site is magnificent, let alone the content material!

 4. What i don’t understood is actually how you’re not really much more neatly-liked than you might be now. You are so intelligent. You already know thus considerably with regards to this topic, made me for my part imagine it from so many varied angles. Its like men and women aren’t interested unless it’s something to do with Girl gaga! Your personal stuffs outstanding. Always deal with it up!

 5. I’m not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent information I was looking for this information for my mission.

 6. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 7. excellent points altogether, you simply gained a emblem new reader. What might you recommend about your put up that you just made some days in the past? Any certain?

 8. I think this is one of the most important info for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on some general things, The site style is great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

 9. I’m not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this information for my mission.

 10. Hello, you used to write fantastic, but the last few posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past few posts are just a bit out of track! come on!

 11. I am commenting to make you know of the nice encounter our daughter found browsing your site. She came to find such a lot of pieces, which included what it is like to possess a marvelous coaching spirit to have others very easily master specified tortuous subject areas. You undoubtedly exceeded my expectations. Thank you for delivering such good, safe, educational and in addition easy guidance on that topic to Ethel.

 12. Great beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

Kommentointi on suljettu.