Lainapaperit allekirjoitettu

Tämä on tavallaan jatkokirjoitus asiaan ”pankkien vertailu kannattaa”, joka löytyy tästä linkistä:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2012/06/27/pankkien-vertailu-kannattaa/

Vanhan asunnon myynti tapahtuu tänään, ja siinä yhteydessä myös tonttilaina siirtyy uuteen pankkiin. Eilen teimme aika nopean ja ehkä yllättävänkin valinnan pankin suhteen. Laina nostettiin meille aivan uudesta pankista, jonne meillä ei ollut aiemmin mitään siteitä. Kuitenkin asiakaspalvelu, lainatarjous ja ensivaikutelma noin yleensäkin olivat niin hyvät, että tuli todellakin sellainen fiilis, että meidät ihan oikeasti halutaan sen pankin asiakkaiksi.

Koska omassa työssäni olen tekemisissä kaikkien pankkien ja kaikkien tämän alueen kiinteistövälittäjien kanssa, en nyt halua puhua näistä kummistakaan niiden oikeilla nimillä, vaan totean että hyviähän ne ovat kaikki.

Tosin tällä kertaa pankeista saaduissa lainatarjouksissa kuitenkin 2 nousi ylitse muiden ja niistä toinen valittiin eilen – itse asiassa aika pikaisella aikataululla, eli kun iltapäivällä oltiin pankkiin yhteydessä, että ”otettaisiin sitten se laina teidän pankista”, niin aikavaraus pankkivirkailijalle onnistui jo samana iltana klo 18:00. Kun muuten ongelmana olisi ollut se, että minulla ja vaimolla on päivisin työesteitä, niin yhteistä aikaa olisi ollut arkipäiville hankala löytää.

Siinä sitten rakennuslaina-asioiden yhteydessä laitettiin kaikki muutkin pankkiasiat kuntoon, alkaen aina siitä, että lapsetkin alkavat meillä jo olemaan siinä iässä, että heille voi hankkia ensimmäisen pankkikortin, jolla voi sitten pitää pikkuisen rahaa tilillä, ja harjoitella kortilla maksamista. Isoista summista ei ole tietystikään kuukausitasolla ainakaan meidän lasten kohdalla kyse, mutta tuntuu jotenkin helpommalta jos ja kun viikkoraha maksetaankin omalta tililtä lapsen tilille, ja perästäpäin sitten tiliotteista nähdään mitä sille rahalle on sen jälkeen tapahtunut. Eli missä ja kuinka paljon sitä korttia on käytetty. Käteisen rahan käytöstä meille vanhemmille ei jäisi mitään tietoa, ja käteisessä rahassa vielä sekin ongelma, että jos sen hukkaa, sitä ei saa takaisin. Hukatun pankkikortin voi sen sijaan aina kuolettaa ja uusia. Kunhan sitten ei hukkaa tunnuslukuja siinä mukana.

Uusia kortteja tuli meillekin aika lailla. Pankin palvelu pakettiin sisältyi vielä erillinen Visa-kortti, tavallaan varakortiksi ulkomaan matkoille jos varsinainen kortti häviäisi. Tai jos sen vaikka suosiolla jättäisikin kotiin. Sitten tulee vielä rakennushankkeelle oma erillinen tilinsä, johon minulla ja vaimolla on yhdessä käyttöoikeus, ja nimenomaan kaikki lainannostot ja laskujen maksut kulkevat tämän tilin kautta. (Ja tähänkin tiliin siis oma pankkikortti kummallekin). Tämä tili palvelee myös As Oy:n kirjanpitoa, kun meidän omakotitalo on As Oy muotoinen. Rahaa rakennustilille tulee aina sitä mukaa, kun skannataan saapuneet laskut pankille (jos lasku on maksukelpoinen ja työ hyväksytty). Tämmöistä ”skannaa ne laskut meille” -palvelua meille ei esitelty kuin tässä yhdessä pankissa, joten pankeissa taitaa sittenkin olla eroja. Eli vertailu kannattaa. Muissa pankeissa rahaa olisi saanut valmiusastetodistuksia vastaan, ja niiden laatiminen laahaa aina pikkuisen perässä. Eli siinä helposti urakoitsijakin hermostuu, jos joutuu rahojaan odottamaan.

As Oy muotoisessa rakentamisessa kuvio on monimutkaisempi myös sikäli, että As Oy rakentaa ja omistaa talon. Me omistamme osakekirjan, joka oikeuttaa hallitsemaan As Oy:n ainutta huoneistoa, eli käytännössä koko omakotitaloa. Pankin näkökulmasta me olemme kuitenkin henk.koht. veloista vastuissa, ja rakentamislainan ovat meidän henk.koht. omia lainoja – jotka me sitten kirjanpidossa taas lainaamme eteenpäin As Oy:lle. Tämä kuvio siitä syystä, että jos emme ottaisi pankista henk.koht. lainaa – emme myöskään saisi vähentää asuntolainan korkovähennyksiä omassa verotuksessamme. Eli jos lainat olisikin As Oy:n nimissä – ei se As Oy mitään korkovähennyksiä saa, eikä sillä ole mitään sellaisia tulojakaan, josta ne vähennykset voisi tehdä.

Korkomarkkinoill edetään mielenkiintoisia aikoja. 5v-kiinteäkorkoista lainaa saa alle 2,5%:n kokonaiskorolla ja Euribor 12kk-sidotun lainan kokonaiskorko alkaa niukin naukin kakkosella, siitäkin huolimatta että pankin marginaali on yhden prosentin luokkaa, tai itse asiassa vähän yli. Inflaatio on kuitenkin nyt samaan aikaan 3-3,5%:n luokkaa, eli todellinen lainan korko on negatiivinen.

Paperia näissä pankkiasioissa tulee aina hurja määrä, nytkin kaikki velkakirjat, panttaussitoumukset, tilinavaukset, lasten tilinavaukset, pankkikorttihakemukset, arvo-osuustilin avaukset yms. tekivät paperinipun paksuudesta reippaasti yli 2 senttiä. On siinä lukemista, jos joskus jaksaa kaikki ne vakioehdot läpi lukaista. Ja aikaakin näissä menee. Päästiin pankista pois vasta ilta kahdeksalta, eli tuli pankkivirkailijallekin tosi pitkä päivä. Ja jos pankkivirkailija itse tämän jutun lukee, niin suuret kiitokset vielä erittäin ystävällisestä palvelusta myöskin.

Nyt sitten odotellaan aloituskokousta. Ja lisäksi rakennesuunnittelijalta puuttuu vielä se detaljikuva, josta selviää kaivettavan kuopan tarkka syvyys. Sitten sen kuopan voikin jo kaivaa pikapuoliin.

463 vastausta artikkeliin ”Lainapaperit allekirjoitettu

  1. I think other site proprietors should take this site as an model, very clean and excellent user friendly style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

  2. I just want to say I am beginner to blogging and certainly liked your web blog. Likely I’m going to bookmark your blog . You certainly come with impressive posts. Many thanks for revealing your blog.

  3. It¡¦s actually a cool and helpful piece of information. I am satisfied that you just shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  4. Hello there, You have done an excellent job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I am confident they’ll be benefited from this site.

  5. I got what you intend, thanks for posting .Woh I am happy to find this website through google. ”Success is dependent on effort.” by Sophocles.

  6. Just wish to say your article is as astounding. The clearness in your post is just nice and i can assume you are an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

  7. Someone essentially assist to make seriously articles I would state. This is the very first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the analysis you made to create this actual post extraordinary. Fantastic activity!

  8. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

  9. I cling on to listening to the news broadcast lecture about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i acquire some?

  10. It’s in reality a nice and helpful piece of info. I’m happy that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

  11. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I’m also a specialist in this topic therefore I can understand your hard work.

  12. Greetings! Very helpful advice in this particular post! It is the little changes that make the largest changes. Thanks a lot for sharing!

  13. Thanks a lot for sharing this with all of us you really realize what you are speaking about! Bookmarked. Kindly also consult with my web site =). We may have a link change contract among us!

  14. It’s truly a nice and helpful piece of info. I am satisfied that you simply shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

  15. そんなにhavinで書かれたコンテンツ | plagorismや著作権の問題問題あなたが任意に実行できますか?私自身、または外部委託 が、のようになります私はどちらかしたコンテンツブログ をたくさん持っていることの多くはあります許可合意私なし| インターネットウェブすべての上にそれをポップアップ。あなたが知っていますであることから、コンテンツを助けるために技術 ?私は純粋と思い、それを感謝しています。
    完売これで最後 新品店舗

  16. 本当に本当に有益| | それはだそれはのGoogleを介してあなたのブログにアラートを認識、およびことがわかったそこだけになりました。 私は つもりブリュッセルに気を付けます。続行する場合は、この将来的には 私がします 感謝する感謝します。 多くの人があなたの文章から利益を得ることになります。乾杯!
    商品到着後レビュー記載でプレゼント 最大80% off

  17. アクセサリーとして、ダミエ・パターンのバッグにもロープ模様が。これこそルイ・ヴィトンのアイコニックな柄とネメスの柄のコラボレーションを体現したアイテムと言えるだろう。最初から最後まで、彼の存在を感じさせたコレクション。自分にここまで敬意を捧げた服作りをしたキム・ジョーンズに、ネメス自身も微笑んでいるに違いない。
    ルイヴィトン 財布 製造番号

  18. アクセサリーは、ピアスとリングのみ。女性らしい真っ赤なネイルをチョイスし、手元にポイントを置いたテクニックは、ぜひ取り入れたい。「LOUIS VUITTON(ルイ・ ヴィトン)」が、川久保玲やカール・ラガーフェルド、マーク・ニューソンら6人のクリエイターがデザインしたモノグラムコレクションの販売を一部スタートした。ブランドのアイコン「モノグラム」を著名クリエイターが独自のインスピレーションでデザインする新プロジェクト「The Icon and the Iconoclasts(アイコンとアイコノクラスト)」のコレクションで、全14点で構成。特設サイトでは、各クリエイターのクリエイティブ・ストーリーが順次公開されている。
    ルイヴィトン長財布人気

  19. キラキラのまわりにハートが散りばめられていたり・・・額縁のようなレース模様も。全体があまーくかわいくデザインされていますよ。各キャラにiPhone 5s/5用、iPhone 6用、iPhone 6 Plus用があります。手持ちのiPhoneに合わせたケースをゲットして、いつも一緒にいるもよし・・・同じカレのケースでも、iPhoneの色によってかなり印象が変わります。自分だけの組み合わせを楽しんでくださいね。
    マイケルコース 財布

  20. デザインは同じで、素材にヨーロピアンレザーを使用した「iPhone 6sレザーケース」もあります。価格は6s用が5800円(税別)、6s Plus用が6500円(税別)。色はミッドナイトブルーやサドルブラウンなど5色。筆者は、iPhoneのボディがしっかり見える透明で、サイズ感が変わらない薄くて丈夫なタイプが好きです。純正品ではありませんが、Amazonで人気の高いSpigenの「iPhone6S ケース リキッド・クリスタル アイフォン6/6S 対応 (国内正規品) クリスタル SGP11596」がよさげ。透明感が高く、ゴムのようなしなやかさと硬質プラスチックのような強靭さを併せもソフトTPUを採用。薄くてもしっかり保護してくれます。価格はAmazonで6s用1240円(税込)。
    iphone ケース 販売店 名古屋

  21. ちなみに、分解レポートなどで以前から明らかにされているとおり、iPhone 6のバッテリー容量は1810mAhです。どちらの機種もバッテリーの素材はリチウムイオンであり、特性そのものに大きな変化はないと考えれば、iPhone 6sで新たに採用された「タプティック・エンジン」のぶんバッテリーパッケージの容積を小さくした、と考えられます。実際、コンセプトムービーでタプティック・エンジン周辺にあるパーツの位置関係を見ると、その推測は間違いではないように思えます。
    iphone 5s ケース 海外

  22. そして、小さいチップはiPhone 6sに、大きいチップはiPhone 6s plusにというわけでもなく、混ざって搭載されているとのことです。chipworksによると、「コストと消費電力の理由から、大きいチップを使うということはないようだ」と述べておりますが、「小さいチップの調達問題がなかった場合にのみ」と言っているので、なにか問題があったのかもしれませんね。
    iphone6s ケース 手帳

  23. 「文字」タブでは16種類のスタイリッシュなフォントが選べ、自由に文字を入力できます。名前や記念日を入れてもよさそうですね!「スタンプ」タブでは、ハートや動物など45種類の単色スタンプを押すことができます。カラフルなスタンプを使いたいなら「イラスト」タブへ。マカロン、フラワー、フルーツなどのかわいいイラストでデコレーションしましょう。
    iphone6ケース皮

  24. 1987年に発表された「エア パイソン」は、「エア ジョーダン 2」と「エア フォース 2」にヒントを得たデザインで、その独特なシルエットで瞬く間にファッションアイコンとなった。そしてあたらしいエア パイソンは、履き口とシュータンの過剰なパッドを取り除いて、抜群のフィット感を実現している。今回、あたらしいエア パイソンにニューカラーのホワイトとブラウンが登場。ホワイトはパイソン型押し、ブラウンは蛇柄を採用したスペシャルなモデルとなった。
    ナイキゴルフシューズ ル

  25. レースステイやライニングに上質なレザーを採用して高級感を演出し、ミッドソール内にはフルレングスの「ビジブルエアマックスユニット」を搭載。中敷きにほどこされたレトロなNIKE AIR FORCE 1グリッドのグラフィックがスペシャル感を醸し出す。さらに“パールコレクション”の証となる、真珠のような光沢をもたせて仕上げたシューレースのデュブレ(金属パーツ)とヒモ先端にはメタルを使用し、アニバーサリープロダクトにふさわしい専用のシューズボックスに収められる。
    ナイキ エアマックス 90 スニーカーブーツ NS

  26. 「ルイ・ヴィトン(LOUIS VUITTON)」が、ブランドを象徴するアイコンバッグをミニサイズにしたコレクション「ナノ バッグ(NANO BAG)」を7月3日から順次販売する。手のひらサイズの「ナノ バッグ」は、ミニバッグよりも小さく容量は必要最小限だが、通常のバッグと同様のシルエットやディテールが落とし込まれている。旅行用バッグ「キーポル」のシティバージョン「スピーディ」や巾着タイプの「ノエ」といったモノグラム・ラインや、女性らしいフォルムの「ロックイット」、スタイリッシュな「アルマ」など、「ルイ・ヴィトン」を代表するアイコニックなバッグ7点で構成。なかでも「アルマ」は、新アーティ スティック・ディレクターNicolas Ghesquière(ニコラ・ジェスキエール)が好み、彼が手掛けるコレクションでも頻繁に登場しているエピレザーを使用し、カラフルな3色展開で登場する。価格は84,000円から178,000円(予定)。
    ヴィトン m60067 発売日 http://www.returntoelwha.com/qlo/Xfxn-17.html

  27. Hei,
    Olet oikeassa. Yläkerta onnistui hyvin, ja omasta mielestäni keskikerroskin vielä menettelee – siinä huonekorkeus vaihtuu eteisen jälkeen, niin että keittiöön ja kirjastoon tullessa huonekorkeus nousee 2300:sta 2800:aan. Olohuone on 2-kerroksen korkuinen. Tämä on arkkitehdin oma mietelmä, että matalan sisäänkäynnin kautta korkeampaan tilaan tullessa tilanne pitäisi näyttää jollain tapaa hyvältä… En osaa sanoa mitään, mutta kohta sen sitten näkee… Mutta kellarista puolet on ”pelkkää käytävää”, olisin esim. itse miettinyt sitäkin, että voisiko käytävän yhdistää kodinhoitohuoneeseen, mutta kai se fiksumpi niin, että kaikki liikenne ei mene sen huoneen läpi, vaan ovet sulkemalla kodinhoitohuoneen ”epäjärjestyksen” voi sulkea pois esim. vieraiden silmistä. Saunaostastolta piti olla lyhyt yhteys ulos vilvoitteluterassille, samoin kodinhoitohuoneesta lyhyt matka ulos. WC-linjassa kaikki 3 WC:tä on päällekäin, eli lopputulos on nyt kellarin osalta se mikä se on… Tiedostettiin käytävä-mäisyys jos suunnittelussa, mutta ei vaan osattu tehdä sille mitään parempaa ratkaisua…

  28. Ei millään pahalla, mutta minun silmään juuri teidän pohjaratkaisussanne menee aika paljon neliöitä erinäisiin kulkuihin. Paitsi yläkerrassa.

Kommentointi on suljettu.