Eka linjapukkipari valmis

Ensimmäinen linjapukkipari valmistui jo tänä iltana. Luotinarun sihtaaminen kulmapisteen ylitse onkin ihan kivaa puuhaa, siis sellaista pientä nyhräämistä. Kun kulmapisteet on merkitty rautanaulalla puupalkin päähän, luotinarun voi pingoittaa naulan kannan alle. Silloin naru pingottuu toisen kulmapisteen yli, ja linjapukkiin voi tehdä merkinnät. Ja sitten sama toiselle linjapukille niin, että irrottaa narun ensimmäisestä kulmapisteen rautanaulasta, ja merkitsee toiselle pukille tarkan luotinarun paikan. Sen voi vielä riippuvalla punnuksella tarkentaa. Kun tässä nyt ei ole muutakaan kiirettä tällä kertaa. Aloituskokous pitäisi pitää, mutta ilmeisesti ovat poistuneet kesälomilleen niin arkkitehti, vastaava mestari kuin kaikki muutkin. No odotetaan hetki, heinäkuussa on Suomi kiinni.

187 vastausta artikkeliin ”Eka linjapukkipari valmis

 1. Good write-up, I am normal visitor of one’s blog, maintain up the nice operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time.

 2. I just want to tell you that I’m beginner to blogging and truly liked you’re web blog. Almost certainly I’m going to bookmark your blog post . You certainly come with really good articles and reviews. Thanks for revealing your website.

 3. Absolutely love these to chop set an individual’s base around, this variety of crinkles with the foot and so i could see information on how that will relax the sequence. Other compared to that will, Brazilian Virgin Hair suit very good, look nice. Looooove these

 4. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?

 5. Definitely believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 6. I conceive this website holds some rattling fantastic information for everyone :D. ”Morality, like art, means a drawing a line someplace.” by Oscar Wilde.

 7. Definitely believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 8. Keep up the fantastic piece of work, I read few posts on this site and I believe that your website is very interesting and has sets of great info .

 9. Good day very nice website!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I’m glad to find so many helpful information right here in the submit, we need work out more techniques on this regard, thank you for sharing.

 10. I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one these days..

 11. Enjoyed looking through this, very good stuff, regards . ”I will do my best. That is all I can do. I ask for your help-and God’s.” by Lyndon B. Johnson.

 12. Thank you a bunch for sharing this with all folks you actually understand what you are speaking about! Bookmarked. Please additionally discuss with my web site =). We may have a link trade agreement among us!

 13. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

 14. Very good written article. It will be useful to anybody who usess it, including yours truly :). Keep doing what you are doing – looking forward to more posts.

 15. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

 16. I think this is one of the most vital information for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on some general things, The web site style is wonderful, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

 17. Kevääseen mekin alun perin tähdättiin aloitusta – mutta kesälle se aloitus kuitenkin nyt sitten meni. Taidetaan kunnolla alkuun päästä vasta elokuussa, kun heinäkuulle on loma-ajasta johtuen vaikeaa löytää kaikille sopivaa aikaa aloituskokoukselle. Tosin ei tässä nyt mikään hengenhätä ole ollut tähänkään asti, eikä ole tämän jälkeenkään. Meillä 14.6.2012 myönnetyssä rakennusluvassa lukee, että työt aloitettava 30.6.2015 mennessä ja saatettava loppuun 30.6.2017 mennessä. Tällä aikataululla ollaan ihan varmaan valmiita, eikä tarvitse saada pidennystä itse lupaan. Suunnittelulle ja asioiden ”maiskuttelulle” kannattaa tosiaan varata vaikka pidempikin aika (niihän teilläkin sitten tulee käymään). Meillä jo entuudestaan tuttu arkkitehti kävi katsomassa tonttia jo ihan ekoina viikkoina kun se oli ostettu, jolloin sovittiin niin, että ei aloiteta vielä ekana keväänä, niin jää hyvää aikaa tehdä alkuvalmistelut ja suunnittelut kaikessa rauhassa. Teilläkin kun tuo aikahaarukka on noin laaja, niin esim. Facebookin Raksakimppa-porukan kautta saattaisi onnistua pohjatutkimuksen tilaaminen jonkun toisen rakentajan kanssa samaan aikaan. Jos tutkija tekee samalla käynnillä ja samalle alueelle toisenkin tutkimuksen, niin silloin molemmat saavat satasen-parin alennusta. Ei iso juttu, mutta pieni säästömähdollisuus tässä tulee. Metsäkoneen saittekin jo näppärästi tontille. Ja kai sinne jokin varasto/työmaa koppikin pitää sitten hommata? Merikontti tai joku muu? Sitäkin on sitten hyvä aika kytätä jotain sopivaa… Niitä aina tulee tarjolle kuitenkin, kun toiset taloprojektit jossain toisaalla päättyvät.

 18. Aikataulua olen miettinyt niin että jos kaivinkone kuopsaisisi maata keväällä 2015. Tai ehkä jos tekisi pohjatyöt jo valmiiksi syksyllä 2014. Pääsisi aloittamaan heti lumien sulamisen jälkeen keväällä 2015 sitten. Jää nähtäväksi. Eli sitä ennen sitten intensiivistä suunnittelua arkkitehdin ja muiden suunnittelijoiden kanssa, rakennusluvan hakemista ynnä muuta kivaa. Ensi kesäksi mietin jos ottaisi yhteyttä arkkitehtiin ja tekisi maaperätutkimuksen. Onpahan jotakin tekemistä siinäkin.

  Ikävästi se tontti vaan polttelee näpeissä kuten sanoit. Alunperin kun tonttia etsittiin, meillä oli sen verran kiire päästä rakentamaan että pääsisi muuttamaan ennen esikoisen kouluun menoa. Kiire loppui tämän tontin löytämisen myötä kun nykyisstä kämpästämme on reilu kilometri ala-asteelle ja tontilta on 800m samaan kouluun, mutta toisesta suunnasta. Eli lapset voi hyvinkin aloittaa koulun ennen kuin talo on valmis. 🙂

 19. Hei Vili,

  Millaisella aikataululla teillä on ollut ajatuksena päästä näihin linjapukkihommiin? Tonttihan on teillä vasta poltellut parisen kuukautta omissa näpeissä (?) vai muistanko väärin, ja teilläkin vissiin ajatuksena oli, että arkkitehti saa piirtää vai mahtuuko teidän omat suunnitelmat ja toiveet jonkin talopaketin raameihin? Sehän tietysti nousisi harjakorkeuteen ihan muutamassa viikossa. Mutta muuten taitaa mennä linjapukkihommat ensi kesälle?

  Tontti on tosiaan vaikea löytää, katsoin äsken oikotie.fi sivuilta ja Vantaalla näyttäisi olevan myynnissä omakotitalotontteja 45 kpl ja näistäkin jos karsii vielä hiljaiset myynnit pois, niin jää jäljelle vain 42 kpl. Se on kovin vähän, kun asukkaita on yli 200 tuhatta. Ja meillä tuli nyt esim. vuokra-asuntoa etsiessä lasten puolelta vaatimus, että jokin esim. 2 km on sitten heidän kaveripiiristä katsottuna aivan liian kaukana, ja Tikkurila ei tule kysymykseenkään. Joten näillä kriteereillä tontin löytämiseenkin tulee vielä omat lisähaasteensa. Kun sitten aivan sattumalta tuli just siihen hetkeen kilsan päässä tontti myyntiin, niin pitihän se ostaa.

 20. Tosi siistiä päästä jo tuollaisiin hommiin! Pääsis vaan itsekin. Ajoin eilen teidän tontin ohi ja kyllä on ihan kiva paikka ja aika keskeisellä paikalla, etten sanoisi. 🙂

Kommentointi on suljettu.