Kukkapenkkitöitä

Tänään oli sateinen päivä. Alussa oli tihkusadetta, ja iltapäivällä oikein kunnon sadetta, jolloin työt piti tämän päivän osalta keskeyttää.

Pienen sateen en antanut haitata, mutta suurin ongelma sadekelissä on sähkötyökalut, joista saa terät helposti ruosteeseen, jos ne makaavat ulkona sateessa ja kosteassa. Kivien leikkauspaikka oli onneksi melkein autokatoksen katoksen alla, joten silloin kun en timanttilaikkaa tarvinnut, se oli lasten pulkan alla sateensuojassa:

Timanttilaikka tauolla ja sateelta piilossa pulkan alla. Sateella rakentaminen on vähän sellaista väkisin rakentamista. Kivitöissä pölyä lentää sadekelillä toki paljon normaalia vähemmän, eli oli siitä sateesta hyötyäkin.

Timanttilaikka tauolla ja sateelta piilossa pulkan alla. Sateella rakentaminen on vähän sellaista väkisin rakentamista. Kivitöissä pölyä lentää sadekelillä toki paljon normaalia vähemmän, eli oli siitä sateesta jotain hyötyäkin.

Tämän viikonlopun rima-aitatöiden ohella eteenpäin on päästy nyt sitten tässäkin. Rima-aitaa on mukavampi tehdä poutasäässä, joten valitsin tälle päivälle kivitöitä. Nyt alkoi toisessa kukkapenkissä kuudes kerros:

Toisessa kukkapenkissä muurikivien kerros 5 ja puoli menossa. Kukkapenkki rajaa autopihan ja viherpihan, taakse tulee autopiha, joka katetaan pihakivillä (roomalainen ladonta).

Toisessa kukkapenkissä muurikivien kerros 5 ja puoli menossa. Kukkapenkki rajaa autopihan ja viherpihan, taakse tulee autopiha, joka katetaan pihakivillä (roomalainen ladonta).

Kukkapenkin muotoilua lähempää. Sisäkaari rajaa kaarevalla keähällä autopihaa, ja timanttilaikalla kivi taipuu ihan millaiseen muotoon tahansa. Pitkissä sivuissa onneksi ei tarvitse kiviä leikata.

Kukkapenkin muotoilua lähempää. Sisäkaari rajaa kaarevalla kehällään autopihaa, ja toimii siten luonnollisena tilanjakajana. Timanttilaikalla kivi taipuu mukavasti ihan millaiseen muotoon tahansa. Pitkissä sivuissa onneksi ei tarvitse kiviä leikata, jolloin työ on nopeampaa.

Kukkapenkki autopihalta katsottuna. Kukkapenkin taakse takana nouseville rappujen alle tulee terassin laajennus. Terassilaudoitus tasataan toisesta päästään kukkapenkin kaarevaa muotoa vastaan.

Kukkapenkki autopihalta katsottuna. Kukkapenkin taakse takana nouseville rappujen alle tulee terassin laajennus. Terassilaudoitus tasataan toisesta päästään kukkapenkin kaarevaa muotoa vastaan.

Jossain vaiheessa – ehkä sen jälkeen kun nämä nyt tällä hetkellä työn alla olevat kukkapenkit ja rima-aidat on tehty, pitänee taas poiketa Byggmaxissa ja hakea terassitarvikkeet, eli painekyllästettyä puutavaraa. Sieltä Byggmaxista (ihan oikeasti!) ne kuitenkin kaikkein edullisimmin saa ostaa.

Siitä tulikin taas mieleeni, että nyt olisi Byggmaxin nikkarointi -kilpailussa vielä muutama päivä äänestysaikaa jäljellä. Äänestysaika päättyy ensi keskiviikkona, eli 17.6.2015. Raksablogeissa esillä olevia nikkarointiprojekteja äänestäneet voivat voittaa lahjakortin Byggmaxiin. Äänestämisohjeet ja lisätiedot kilpailusta löydät tästä linkistä:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2015/06/04/haluatko-lahjakortin-byggmaxiin/