Hyvää hiihtolomaa!

Talviloman kunniaksi välillä vähän muutakin kuin pelkkää rakentamista. Täytyyhän sitä välillä lomaillakin. Meillä lomareissut suuntautuvat aika usein Etelä-Viroon, mistä vaimoni on kotoisin. Etelä-Virossa ilmasto on mannermainen – talvella on kunnolla lunta ja pakkasta. Kesäisin on kunnon helteet ja lämpötila kipuaa usein yli +30C. Etelä-Viron kevät alkaa pari viikkoa aikaisemmin mitä Vantaalla, ja koivuissa on täysi lehti jo silloin, kun Vantaalla on koivuissa vasta hiirenkorvat, jos aina sitäkään.

Tässä muutamia kuvia tältä päivältä:

Haanjan hiihtostadion Etelä-Virossa. Haanja on tunnettu mm. "Munamäki" -nimisestä kukkulasta, joka on Viron korkein kohta. Tämän kuvan ottopaikalta matkaa Munamäelle ehkä noin puolisen kilometriä. Muitakin kukkuloita ja nyppylöitä riittää, joten murtomaahiihtäjälle tämä on aivan upeaa maastoa!

Haanjan hiihtostadion Etelä-Virossa. Haanja on tunnettu mm. ”Munamäki” -nimisestä kukkulasta, joka on Viron korkein kohta. Tämän kuvan ottopaikalta matkaa Munamäelle ehkä noin puolisen kilometriä. Muitakin kukkuloita ja nyppylöitä riittää, joten murtomaahiihtäjälle tämä on aivan upeaa maastoa!

15.2.2015 lumihangen paksuus Viron Haanjalla on silmämääräisesti noin puolisen metriä. Tämä on Otepään lisäksi yksi lumisimpia paikkoja Virossa. Tänään samaan aikaan Otepään maastossa hiihdettiin Tartto-maraton noin 6000 hiihtäjän voimin, mikä tarkoitti myös useiden tuntien ruuhkia liikenteessä (näin ainakin paikallisradio kertoi, en viitsinyt mennä paikan päälle katsomaan). Samaan aikaan täällä toisessa hiihtokeskuksessa oli paljon rauhallisempaa, eikä ruuhkaa tien päällä.

15.2.2015 lumihangen paksuus Viron Haanjalla on silmämääräisesti noin puolisen metriä. Tämä on Otepään lisäksi yksi lumisimpia paikkoja Virossa. Tänään samaan aikaan Otepään maastossa hiihdettiin Tartto-maraton 43:tta kertaa noin 6000 hiihtäjän voimin, mikä tarkoitti myös useiden tuntien ruuhkia liikenteessä (näin ainakin paikallisradio kertoi, en viitsinyt mennä paikan päälle katsomaan). Samaan aikaan täällä toisessa hiihtokeskuksessa oli paljon rauhallisempaa, eikä ruuhkaa tien päällä.

Rõugen kirkko. Rõuge on pieni kylä tai kunta Võru-Valga -maantien varressa. Aivan kylän keskustassa on kauniita järviä, laaksoja ja jyrkänteitä. Viimeinen jääkausi synnytti Võrumaan eteläosaan runsaasti järviä, laaksoja ja kukkuloita. 10 km pitkässä ja 52 metriä syvässä Rõugen muinaislaaksossa on 7 järveä: Kahrilajärv, Tõugjärv, Ratasjärv, Kaussjärv, Rõuge Suurjärv (joka muuten on Viron syvin järvi - syvyyttä 38 metriä), Liinjärv, Valgjärv. Järviä yhdistää Tindiorgista alkava Rõugen eli Ajon joki. Rõugen muinaislaakson sivulaaksot ovat Tindiorg, Külmorg, Mõhkorg, Ööbikuorg, Tinopeetrin laakso, Hinnin laakso, Sikasoon laakso ja Järveotsan laakso. Näistä kuuluisin ja muinaisen linnanmäen reunamilla sijaitseva 300 metrin pituinen ja 12-15 m syvyinen Ööbikuorg eli Satakielenlaakso.

Rõugen kirkko. Rõuge on pieni kylä tai kunta Võru-Valga -maantien varressa. Aivan kylän keskustassa on kauniita järviä, laaksoja ja jyrkänteitä. Viimeinen jääkausi synnytti Võrumaan eteläosaan runsaasti järviä, laaksoja ja kukkuloita. 10 km pitkässä ja 52 metriä syvässä Rõugen muinaislaaksossa on 7 järveä, niistä yksi on Rõuge Suurjärv, joka on Viron syvin järvi – syvyyttä 38 metriä. Järviä yhdistää Tindiorgista alkava Rõugen eli Ajon joki. Rõugen muinaislaakson sivulaaksot ovat Tindiorg, Külmorg, Mõhkorg, Ööbikuorg, Tinopeetrin laakso. Näistä kuuluisin on muinaisen linnanmäen reunamilla sijaitseva 300 metrin pituinen ja 12-15 m syvyinen Ööbikuorg eli suomeksi Satakielenlaakso. Paikalle on kirkon mäestä lähtien hyvät tienviitat, eli vieraskin löytää perille, vaikka ei olisi koskaan ennen käynyt.

Rõugen kylän keskustaa.

Rõugen kylän keskustaa.

Joen uomaa lähempää.

Joen uomaa lähempää.

Sorsat joessa. Joki oli sula - kaikki järvet näytti olevan jäässä.

Sorsat joessa. Joki oli sula – kaikki järvet puolestaan näytti olevan jäässä.

Tamula -järven jäällä kävelemässä Võrun kaupungin kupeessa.

Tamula -järven jäällä kävelemässä Võrun kaupungin kupeessa.

Võrun kaupunkia järveltä katsottuna.

Võrun kaupunkia järveltä katsottuna.

 

562 vastausta artikkeliin ”Hyvää hiihtolomaa!

 1. I simply want to mention I am just beginner to blogging and site-building and certainly savored this web site. Likely I’m want to bookmark your blog . You absolutely come with superb articles. Many thanks for sharing with us your website.

 2. I like the valuable info you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite sure I’ll learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

 3. Hello, i think that i saw you visited my web site so i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 4. Great work! This is the type of information that are supposed to be shared around the web. Disgrace on the seek engines for not positioning this post higher! Come on over and talk over with my site . Thanks =)

 5. naturally like your web-site but you have to take a look at the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth then again I will definitely come back again.

 6. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 7. We’re employing workboxes far too We shared concerning the overall method not too long ago and some of the quantity tag cloud We created for all of our preschooler. In the next month or so I will be posting one other printables too number strips, numbers, and soooo much more!. We’re definitely taking pleasure in these the actual most of us revised this to match our house which is come together a posting soon!
  [url=http://www.saltainmente.eu/tag/parajumpers-gobi]parajumpers gobi[/url]

 8. fantastic post, very informative. I wonder why the opposite experts of this sector do not realize this. You should proceed your writing. I am confident, you have a great readers’ base already!

 9. I really enjoy reading through on this website , it contains superb content . ”A man of genius has been seldom ruined but by himself.” by Samuel Johnson.

 10. wonderful issues altogether, you simply gained a new reader. What may you suggest about your put up that you just made a few days in the past? Any sure?

 11. I just could not depart your site before suggesting that I extremely enjoyed the standard information an individual provide for your visitors? Is gonna be back ceaselessly in order to inspect new posts.

Kommentointi on suljettu.