Rakenna ja Sisusta -messut Turku

Tänään oli aurinkoinen, vaikkakin tuulinen talvikeli, ja tuli lähdettyä sunnuntaiajelulle Turkuun. Olen kerran aikaisemminkin käynyt samoilla messuilla Turussa Silloin käynti oli omasta mielestäni mielenkiintoisempi, kun tuntui että rakentamisen alkaessa oli enempi katseltavaa. Tai ainakin itsestä tuntuu siltä, että tälläkin kertaa suurempi osa näytteille asettajista on sitä rakentamisen puolta. Nyt kun me ollaan jo rakentamisen suhteen loppusuoralla, niin näytteille asettajat olivat edelleenkin pitkälti niitä samoja, mutta nyt keskityin enemmän sisustukseen.

Tällä kertaa parasta antia messuilla oli mm. sisustussuunnittelija Milla Alftanin luento ”Sisustamisen abc”:

Milla Alftanin luennolla "Sisustamisen abc".

Milla Alftanin luennolla ”Sisustamisen abc”.

Sinänsä melko pienilläkin tekijöillä voi sisustuksessa olla iso vaikutus. Millä Alftan kävi läpi mm. erilaisia tapoja asetella verhoja, ja niiden vaikutusta kokonaisuuteen. Tai missä tilanteissa verhoja ei kannata lainkaan laittaa. Samoin kuultiin asiaa väreistä, mitkä värit toimivat missäkin tilassa, ja miten valaistus kannattaa suunnitella – sitähän kautta ne värit sitten ilmenevät. Luennon aikana katseltiin kuvia mm. Jyväskylän asuntomessuilta, jossa Milla Alftan oli sisustanut Äijänrannan tornitalossa mm. ”Drama Queen” ja ”Äijä” -huoneistot. Milla Alftan on myös ”Suomen kaunein koti” -ohjelmasta tuttu.

Seuraavassa satunnaisia poimintoja joiltakin ständeiltä:

Polttopuu teline riittävän korkealla seinässä (saa helposti harjattua ja/tai imuroitua roskat alta pois).

Polttopuu teline riittävän korkealla seinässä (saa helposti harjattua ja/tai imuroitua roskat alta pois).

 

Tässä IKEA:n ständiä - joka oli yllättävää kyllä mielestäni tällä kertaa kaikkein mielenkiintoisin.

Tässä IKEA:n ständiä – joka oli yllättävää kyllä mielestäni tällä kertaa kaikkein mielenkiintoisin.

Kukat voi asetella IKEA:n menetelmällä näinkin - yhden valkoisen "kulhon" hinta muistaakseni 12,99€. Sopii ehkä keittiöön, tai sitten kesällä parvekkeelle näkösuojaksi? Oikein tuulisessa paikassa saattavat kyllä heilua aika lailla (tuli vaan tämän päivän säästä mieleen...).

Kukat voi asetella IKEA:n menetelmällä näinkin – yhden valkoisen ”kulhon” hinta muistaakseni 12,99€. Sopii ehkä keittiöön, tai sitten kesällä parvekkeelle näkösuojaksi? Oikein tuulisessa paikassa saattavat kyllä heilua aika lailla (tuli vaan tämän päivän säästä mieleen…).

Kiinnitysmekanismi lähempää.

Kiinnitysmekanismi lähempää.

Iittalan ständillä.

Iittalan ständillä.

Edelleen Iittalaa.

Edelleen Iittalaa.

Hämeen Laaturemontti Oy:n innovaatio rännien puhdistamiseen. Noin 4,5 metriä pitkä teleskooppivarsi, jonka alapäähän tulee vesiletku, ja jonka yläpäässä on tällainen suutin. Voi huuhdella rännit maasta käsin veden paineella. Hinta 90 euroa.

Hämeen Laaturemontti Oy:n innovaatio rännien puhdistamiseen. Noin 4,5 metriä pitkä teleskooppivarsi, jonka alapäähän tulee vesiletku, ja jonka yläpäässä on tällainen suutin. Voi huuhdella rännit maasta käsin veden paineella. Hinta 90 euroa.

Ihan hyvä innovaatio tämäkin - www.nettiraksa.com -sivuilta voi hakea oman alueensa urakoitsijat eri toimialueittain. Tosin sivusto taitaa olla aika uusi, koska oman kokeiluni perusteella osumia ei vielä tullut kovin paljon, eli useimmat yritykset ja urakoitsijat eivät ilmeisesti ole vielä tätä sivua löytäneet. Mutta jos löytävät - uskon että on toimiva systeemi, jolla palvelun tuottajat ja tarvitsijat saadaan kohtaamaan.

Ihan hyvä innovaatio tämäkin – www.nettiraksa.com -sivuilta voi hakea oman alueensa urakoitsijat eri toimialueittain. Tosin sivusto taitaa olla aika uusi, koska oman kokeiluni perusteella osumia ei vielä tullut kovin paljon, eli useimmat yritykset ja urakoitsijat eivät ilmeisesti ole vielä tätä sivua löytäneet. Mutta jos löytävät – uskon että on toimiva systeemi, jolla palvelun tuottajat ja tarvitsijat saadaan kohtaamaan.

Helppohoitoisia välitilalevyjä keittiöön. Ja varsin pirteitä värivaihtoehtoja näytti olevan. Lika lähtee ihan vaikka sormen päällä pyyhkimällä, jotain muovilta tuntuvaa pintaa siis.

Helppohoitoisia välitilalevyjä keittiöön. Ja varsin pirteitä värivaihtoehtoja näytti olevan. Lika lähtee ihan vaikka sormen päällä pyyhkimällä, jotain muovin tapaiselta liukkaalta pinnalta tuntuvaa siis.

Puut voi liimailla levyyn vaikka näinkin. Kuva messuhallin ruokalasta.

Puut voi liimailla levyyn vaikka näinkin. Kuva messuhallin ruokasalista.

Sama lähikuvassa. Yksi puu lienee irronnut ja pelkkä aukko jäljellä.

Sama lähikuvassa. Yksi puu lienee irronnut ja pelkkä aukko jäljellä.

Sama sivulta.

Sama sivulta.

Takorautaiset numerot käsityönä 20 euroa kpl.

Takorautaiset numerot käsityönä 20 euroa kpl.

Lisää takorautatuotteita: paistin pannun alla jalallinen ritilä, jossa jalat taittuvat sisään, niin että sen voi laittaa esim. leivinuuniin, tai sitten jos jalat on auki - voi grillata takan hiilloksilla vaikka makkaraa.

Lisää takorautatuotteita: paistin pannun alla jalallinen ritilä, jossa jalat taittuvat sisään, niin että sen voi laittaa esim. leivinuuniin, tai sitten jos jalat on auki – voi grillata takan hiilloksilla vaikka makkaraa.

Follow my blog with Bloglovin