Marraskuun sähkönkulutus yllätti

Marraskuu yllätti. Sähköä kului vähemmän kuin kahtena edellisenä kuukautena (syys- ja lokakuu). Selitys ei voi johtua pelkästään kuukauden pituudesta (30 päivää), koska syyskuussakin oli 30 päivää. Tosin syyskuu oli viimeisin raksakuukausi, lokakuun alusta alkaen talossa on asuttu. Huonelämpötilat on pidetty 21-23C haarukassa koko ajan.

Takkaa on poltettu aina muistaessa ja saunan puukiuastakin on lämmitetty enemmän kuin kerran viikossa. Saunan puukiuas puolestaan lämmittää läpi kaikkien kerrosten kulkevan tiilipiipun, jonka massa on 5700kg eli se varaa lämpöä aika hyvin.

Marraskuun sähkönkulutus 1382,54 kWh. Aikaisemmat kuukaudet lokakuu = 1847,38 kWh ja syyskuu 1434,12 kWh. Vaikka keskilämpötilakäyrä on koko ajan laskenut viimeisen 3kk aikana (pistenauha kuvassa), niin jostain syystä tässä kuussa ei kulunut sähköä niin paljon kuin kahtena edellisenä kuukautena. Taloon muutettiin syys-lokakuun vaihteessa. Syyskuu oli vielä raksa kuukausi. Nyt 32 päivän seurantajaksolla (2.11 -> 4.12) salaojapumppaamo kulutti 2kWh, autojen lämmittimet 3kWh ja IV-kone 196kWh.

Marraskuun sähkönkulutus 1382,54 kWh. Aikaisemmat kuukaudet lokakuu = 1627,84 kWh ja syyskuu 1434,12 kWh. Vaikka keskilämpötilakäyrä on koko ajan laskenut viimeisen 3kk aikana (pistenauha kuvassa), niin jostain syystä nyt marraskuussa ei kulunut sähköä niin paljon kuin kahtena edellisenä kuukautena. Taloon muutettiin syys-lokakuun vaihteessa. Syyskuu oli vielä raksa kuukausi. Nyt 32 päivän seurantajaksolla (2.11 -> 4.12) salaojapumppaamo kulutti 2 kWh (ts. 800W pumppu on käynyt kuukauden aikana 2,5h), autojen lämmittimet kuluttivat kuukaudessa 3 kWh ja IV-kone 132 kWh.

291 vastausta artikkeliin ”Marraskuun sähkönkulutus yllätti

  1. F*ckin’ tremendous things here. I am very glad to see your post. Thank you so much and i’m having a look forward to touch you. Will you please drop me a e-mail?

  2. I simply want to tell you that I’m new to weblog and definitely liked you’re web site. Almost certainly I’m want to bookmark your blog post . You definitely have incredible posts. Appreciate it for sharing with us your website.

  3. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

  4. very good using the principal tiny. Wore these kind of human hair by cold weather hail on Canada. fashion and durable learn how to snow–just in no way present in bad weather or possibly slush. Lots related to words of flattery over model.

  5. Enjoyed examining this, very good stuff, regards . ”I will do my best. That is all I can do. I ask for your help-and God’s.” by Lyndon B. Johnson.

  6. great submit, very informative. I’m wondering why the opposite specialists of this sector do not understand this. You should proceed your writing. I am sure, you have a huge readers’ base already!

  7. Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

  8. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such great information being shared freely out there.

  9. I¡¦m not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time finding out much more or working out more. Thank you for excellent information I used to be looking for this info for my mission.

  10. Good day very nice website!! Guy .. Excellent .. Superb .. I’ll bookmark your blog and take the feeds also…I am happy to seek out a lot of useful info here in the submit, we need work out extra strategies on this regard, thank you for sharing.

  11. Itselläni on taas sähkömittarit 3kpl mallia ”halpa”, eli Biltemasta ostettu – kyllä niistäkin näkee koko ajan millä teholla sähköä kuluu, mutta en ole kovin usein käynyt katsomassa. Itse yllätyin myös siitä, että uudet TV:t vie niin vähän sähköä (kerroin siitä jossain aiemmassa blogipäivityksessäni).

    Kunnon talvi ei ole vielä alkanut, eli mielenkiinnolla odotan, mitä 241m2 talo kuluttaa sitten kun on -20C pakkasta. Nythän meillä on suora sähkö plus puulämmitys, ja ajatus oli hankkia maalämpö pari vuotta lopputarkastuksen jälkeen. Maalämpöpaketti maksaa noin 20 tonnia, ja siitä pois kotitalousvähennykset. Jos vuosittainen sähkönkulu jää tasolle 200€/kk eli 2,5 tonnia vuosi – niin kannattaako investoida 20 tonnia maalämpöön, jos sen avulla saa sähkölaskusta vuositasolla vaikka 1000 euroa pois? Silloin investoinnin takaisinmaksuaika olisi 20 vuotta. Ja sinä aikana investointi vaatii myös lisäkorjauksia. 30 vuodessa koko pumppu pitää uusia, maassa oleva reikä kait on ikuinen.

  12. Itsellä on seinässä tuollainen enston mittari josta pystyyy reaaliaikaisesti mittaamaan sähkönkulutusta ja muutakin. Itseä yllätti, että kahvinkeitin vie aika paljon sähköä taisi pohjassa olla tehonkulutus 1100W ja samoin noi autonlämmittimet haukkaa todella reippaasti sähköä. Myös imurit, pesukoneet ja liedet ovat sähkönkuluttajina aika top 10:ssä. Yllättäen tuollainen uudenmallinen kuivausrumpu ei vie niin paljoa sähköä kuin olin kuvitellut. Sähkönkulutus on pysynyt kuukaudessa 720kWh tietämissä (kaukolämpö). Saas nähdä kun nuo jouluvalot on melkein 24/7 päällä seuraavan kuukauden niin miten vaikuttaa kulutuskäyriin.

Kommentointi on suljettu.