Aurinkokiukaan Duo 250

Usein kuulee sanottavan, että puukiukaalla saa paremmat löylyt kuin sähkökiukaalla. Ajattelin kokeilla, että onko todella näin, eli mistä se kivi tietää, onko lämmitykseen käytetty puuta vai sähköä? Kokeilu onnistuu 2-toimissella Aurinkokiukaan Duo 250 -tyypin kiukaalla, jossa yläosan pystyy lämmittämään 10 kWh sähkövastuksilla, tai sitten alaosan ja yläosan voi lämmittää polttamalla puita. Tai mikä estää etteikö voisi laittaa molemmat lämmityksen päälle samanaikaisesti. Sitten voi satunnaisilta kylävierailta kysellä, että oliko puukiukaan vai sähkökiukaan löylyt… Itse tietysti vastauksen tietää, jos on kiukaan lämmittänyt.

Aikaa kului useampi tunti, kiviä ei voinut noin vaan kipata kiukaalle, vaan ne piti asetella yksitellen, ja pikkukivet piti lajitellä kapeampaan yläosaan, isommat kivet mahtui alle tulipesän ympärille.

160kg kiviä Aurinkokiukaan Duo250  -kiukaassa.

160kg kiviä Aurinkokiukaan Duo250 -kiukaassa. Yhteensä kiviä mahtuu 200kg, eli pitää hakea vielä pari laatikollista lisää. Täyden kivilastin kanssa kiuas painaa 290 kg (tyhjänä paino on 90 kg)

Pienempi kivikoko sopii just ja just, kun savupiipun ja sähkövastusten ja reunatankojen välissä on vain parin sormen levyinen tila, eli just ja just mahtuu sormet väliin.

Pienempi kivikoko sopii just ja just, kun savupiipun ja sähkövastusten ja reunatankojen välissä on vain parin sormen levyinen tila, eli just ja just mahtuu sormet väliin.

 

Lopputulos on aika komea, jos onnistuu asettelemaan kivet niin, että niiden syrjä vähän kurkistaa reunatankojen välistä.  Ehkä löylytkin irtoaa silloin paremmin?

Lopputulos on aika komea, jos onnistuu asettelemaan kivet niin, että niiden terävämpi syrjä vähän kurkistaa reunatankojen välistä. Ehkä löylytkin irtoaa silloin paremmin?

Lisätietoa kiukaasta tässä linkissä:
http://www.aurinkokiuas.fi/tuotteet/yhdistelmakiukaat/aurinkokiuas-duo-250/

325 vastausta artikkeliin ”Aurinkokiukaan Duo 250

  1. I simply want to say I am just very new to blogging and absolutely savored this blog. Very likely I’m planning to bookmark your blog . You amazingly come with very good stories. Regards for sharing your webpage.

  2. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such excellent info being shared freely out there.

  3. I relish, lead to I found exactly what I was looking for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  4. Some really superb content on this site, thank you for contribution. ”The difference between fiction and reality Fiction has to make sense.” by Tom Clancy.

  5. I do consider all the ideas you have presented on your post. They’re really convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are very quick for starters. May you please extend them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

  6. Hey, you used to write fantastic, but the last few posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

  7. I have been surfing online greater than 3 hours lately, yet I never discovered any interesting article like yours. It¡¦s pretty value enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content material as you did, the web will probably be much more useful than ever before.

  8. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one today..

  9. Hello, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I am trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

  10. Meillä on puilla lämpeävä Kivi IKI. Pesän voi antaa sammua ennen saunomista, koska 250kg kiviä pysyy kyllä lämpimänä pitkään. En keksi mitään syytä miksi löylyt olisivat erilaiset, jos kivet lämmittäisi sähkövastuksilla ennen saunomista ja sammuttaa vastukset saunomisen ajaksi. Löylyt ovat savusaunamaisen pehmeät, eivät pienen sähkösaunan kuivakat. Ehkä salaisuus on saunan koossa ja kivien määrässä.

    Yksi ero puilla lämpeävässä saunassa voisi olla kiukaan korvausilman saanti. Meillä ei kuitenkaan ole tuotu kiukaan alle korvausilmaa, vaan ulkoseinään tehtiin rakennusvaiheessa venttiili. Venttiilistä tuli talvella niin paljon kylmää läpi, että tukin sen. Pesä palaa tolkuttoman hyvin ilmankin ja jos ei sytytysvaiheessa vedä, niin pesuhuoneen ulko-ovi vaan auki hetkeksi. Koneellinen tuloilma on kiukaan päällä ja poisto katossa (suljettavissa) ja lattian tasolla.

    On meillä toki varaus sähkökiukaallekin ja ehkä sellaisen joskus hankimme. Sitten näkee millaiset löylyt isoon saunaan saa sähköllä.

  11. Kaippa ne muutkin saunojat osaa arvata, että oliko sähköllä vai puulla. Nimittäin näkyykö puun komea loimotus kiukaan ikkunasta. 😉 Itsehän elän siinä uskossa, että puusaunassa on paremmat löylyt, mutta en ehkä usko että se on absoluuttisesti aina parempi. Riippunee saunan muista ominaisuuksista hyvin paljon. 🙂

  12. Katseltiin noita samoja kiukaita Habitaressa, meillä kun on kaavassa määrätty että pitää olla puukiuas, mutta tekisi mieli saada joskus ihan helpotkin löylyt aikaiseksi ja oltiin jo pohdittu jopa kahta erillistä kiuasta. Mutta tuossa ne saisi samoihin kuoriin!

Kommentointi on suljettu.