Miten pyyhit pois ruostetahrat?

Olen muutaman päivän pähkäillyt miten saisin ruosteviirut pois pulverimaalatusta peltipinnasta. Tänään ongelma ratkesi.

Ongelma:  Rouheaksi pinnaksi pulverimaalattu peltipinta, johon on kuljetusvaiheessa tullut metallisesta kiinnitysvanteesta ruostevana. Se ei meinaa lähteä millään pois. Mikä neuvoksi? (Ruostevanat näkyvät ruosteen värisinä viiruina, epäselvät tummat täplät johtuu raksa-kameran sisälle menneestä pölystä)

Ongelma:
Rouheaksi pinnaksi pulverimaalattu peltipinta, johon on kuljetusvaiheessa tullut metallisista kiinnitysvanteista ruosteviiruja. Ne ei meinaa lähteä millään pois. Mikä neuvoksi? (Ruostevanat näkyvät ruosteen värisinä viiruina, epäselvät tummat täplät johtuu raksa-kameran sisälle menneestä pölystä)

Keinovalikoimassa lakkabensiini (eli tärpätti), uretaanipistoolin puhdistamiseen tarkoitettu puhdistusaine, ja viimeisimpänä keinona keskellä oleva K-marketin sitruuna, hinta 0,55 euroa. Kahdella reunimmaisella yritin puhdistaa ruostetta pois monta päivää, mutta ei se mihinkään lähtenyt. Tänään kokeilin vielä lisäksi sitruunaa, ja kas näin se käy...

Keinovalikoimassa lakkabensiini (eli tärpätti), uretaanipistoolin puhdistamiseen tarkoitettu puhdistusaine, ja viimeisimpänä keinona keskellä oleva K-marketin sitruuna, hinta 0,55 euroa. Kahdella reunimmaisella yritin puhdistaa ruostetta pois monta päivää, mutta ei se mihinkään lähtenyt. Tänään kokeilin vielä lisäksi sitruunaa, ja kas näin se käy…

Vaihe1: Sitruunan lientä tahran päälle.

Vaihe1: Sitruunan lientä tahran päälle.

Vaihe2: Pyyhi ruostetahra Serla-paperilla pois (toinen tahra vierestä on jo pyyhitty pois). Jos ei lähde Serlapaperilla, sitten varovasti Patapataa tms. käyttäen, ja varoen ettei maalipinta kärsi. Samalla menetelmällä lähtee ruosterinkulat rosteriselta tiskipöydän tasolta.

Vaihe2: Pyyhi ruostetahra Serla-paperilla pois (toinen tahra vierestä on jo pyyhitty pois). Jos ei lähde Serlapaperilla, sitten varovasti Patapataa tms. käyttäen, ja varoen ettei maalipinta kärsi. Samalla menetelmällä lähtee kuulemma ruosterinkulat myös rosteriselta tiskipöydän tasolta.

Vaihe3: Pinta on puhdas ja ruostetahrat ovat poissa.

Vaihe3: Pinta on puhdas ja ruostetahrat ovat poissa.

Itse asiassa sitruunasta on apua vähän kaikkiin vaivoihin huushollin siivouksessa ja puhdistamisessa:

http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/sitruuna-on-kodin-tehopuhdistaja-kayta-sita-nain/3450270