Hintavertailua Suomi vs Viro

Heti juhannuksen jälkeen meillä alkaa vuorilaudoitukset ja sen jälkeen pääsee pikkuhiljaa kiinnittämään myös katunumerot yms. koristelut ulkoseiniin. Googlailin, että mitä mahtaisi maksaa tuuliviiri katonharjan tuntumaan, ja aika pian löytyi mm. tällainen:

Kissan hinta Vantaalla 39,90€ ja sama Tallinnassa 30,00€ = https://polytrade.ee/fi/tuotteet/tuuliviiri-ampeli.html.

Kissan hinta Vantaalla 39,90€ ja sama Tallinnassa 30,00€ = https://polytrade.ee/fi/tuotteet/tuuliviiri-ampeli.html.

Näitä myy siis Puutuli Vantaalla, yrityksellä on paljon muitakin tuotteita suht edulliseen hintaan myynnissä, linkki heidän sivuilleen tässä: http://www.puutuli.com/

Paikka löytyy Vantaanportin K-raudan tuntumasta osoitteesta Antaksentie 3 (tai tarkemmin sanoen siinä on Hoplop ja Martelan Outlet -myymälä just samalla kohtaa tien toisella puolella). Antaksentie 3 on taloyhtiön pihalla, ja Puutuli liikkeen toimitila lienee joskus ollut kyseisen taloyhtiön kerhohuoneisto tai jotain, eli auton joutuu käytännössä jättämään Hoplopin parkkipaikalle. Olisi siellä taloyhtiön pihassakin kyllä yksi asiakaspaikka ollut, mutta en uskaltanut autoa sinne jättää, kun kaikissa ruuduissa oli lämpötolpat.

Kissa oli noin 60cm korkea ja oli muuten tosi hieno! Myyjä puhui suomea virolaisittain murtaen – ei häiritsevästi, mutta sen verran kuitenkin että huomasin sen, joten ajattelin sitten Googlata vielä lisää, eli kirjoitin Googleen tuuliviirin viroksi ja kas kummaa – täsmälleen sama malli löytyikin Tallinnasta neljänneksen halvemmalla. No – eipä tuo ero 30€ tai 40€ nyt kuitenkaan maata mullista, mutta ajattelin kyllä poiketa hakemassa tuon silti Viron puolelta, kun sieltä tuuliviirejä myyvästä Polytrade -nimisestä liikkeestä voi samalla löytyä vaikka jotain muutakin (mahdollisesti),

https://polytrade.ee/fi/tuotteet/tuuliviiri-ampeli.html

Myöhemmin illalla piti käydä Bauhausissa, koska siellä oli Gustavsbergin edullisin P-lukkomallinen WC-pönttö, joka tarvitaan yläkertaan. Pöntön hinnaksi tuli 199,00€  Bauhausissa, muualla Vantaalla maksoi likemmäs kolme sataa – siis nämä seinään purkavat P-mallit näyttävät olevan järjestään lähes satasen kalliimmat kuin lattiaan purkavat perinteiset mallit. Virosta en ole vesikalusteita katsellut, eikä siellä myytävien laatu oikein vastaa sitä mihin Suomessa on totuttu. En myöskään osaa sanoa saisiko Bauhausin 99€ maksavalle WC:lle varaosia ja kuinka kauan se kestää. Merkkejä en näille Bauhausin halpis-pöntöille enää muista – muuta kuin sen verran, etten ollut sellaisia koskaan aiemmin kuullutkaan.

Huomasin, että väliovet oli Bauhausissa ihan samanhintaiset kuin Tarton Bauhoffissa:

Sisäovet Bauhaus Vantaa 59,00€ (tai vähintään 5 kpl ostavalle 49,00€). Hinta samanlaisista ovista Tarton Bauhoffissa täysin sama (hyllynreunahinta sielläkin 59,00€ ja yli 650€ ostoksista tulee 20% alennusta).

Sisäovet Bauhaus Vantaa 59,00€ (tai vähintään 5 kpl ostavalle 49,00€). Hinta samanlaisista ovista Tarton Bauhoffissa täysin sama (hyllynreunahinta sielläkin 59,00€ ja yli 650€ ostoksista tulee 20% alennusta). Alempi kuva on Tarton Bauhoffista kuukausi sitten.

 

IMG_8913

Sitten katseltiin Bauhausista vähän laattoja, joita tarvittaisiin kellarin lattiaan, ulkoterassille, keittiöön ja eteiseen. Eipä taida tarvita näitäkään lähteä Virosta asti etsimään…?

Tällaista laattaa meinasin laittaa katetulle terassille ja kellarin sisälattiaan.

Tällaista laattaa meinasin laittaa katetulle terassille ja kellarin sisälattiaan.

Tässä olisi varmaankin sitten meidän keittiön ja eteisen tuleva laattalattia. Neliöhinta Vantaan Bauhausissa sellainen, että ei tämän halvemmalla taida löytyä Virostakaan mitään vastaavaa. Kun ostettiin Tarton Bauhoffista kylppäreihin laatat, niin seinälaatta maksoi 8,26€/m2 ja lattialaatat 11,86€/m2. Hinnoissa huomioitu se 20%:n alennus, mikä tuli yli 650€ ostoksista.

Tässä olisi varmaankin sitten meidän keittiön ja eteisen tuleva laattalattia. Neliöhinta Vantaan Bauhausissa sellainen, että ei tämän halvemmalla taida löytyä Virostakaan mitään vastaavaa. Kun ostettiin Tarton Bauhoffista kylppäreihin laatat, niin seinälaatta maksoi 8,26€/m2 ja lattialaatat 11,86€/m2. Hinnoissa huomioitu se 20%:n alennus, mikä me saatiin Tarton Bauhoffissa, kun ostosten yhteismäärä ylitti 650€.

Katunumerotkin tarvitaan ulkoseinälle, ja hyllynreunahinta K-rauta 75:ssä Vantaalla on 9,95€ (joko messinkiset tai mustat 200mm korkeat perusmallin numerot). Näistä varmaankin saisi kassalla noin 20% alennusta, mikä näyttää olevan nyt itselläni aika tyypillinen alennusprosentti useimpien tuotteiden kohdalla, kun pitkästä tavarasta ilman talopakettia rakentaen rautakauppoihin kantaa rahaa helposti useammankin satatonnia.

Mutta katunumerot meille tulee kuitenkin Virosta vaimoni kotipaikkakunnalta, jossa paikallinen seppä takoo ne takoraudasta käsityönä. Kappalehinnaksi numeroille (korkeus 200mm) sovittiin 8€/kpl ja vähän pienempikokoisille (125mm) kadunnimen kirjaimille 6€/kpl. Eli ihan samoissa hinnoissa mennään kuin jos olisin ostanut tehdasvalmisteiset numerot K-raudasta Vantaalla. Mutta tietysti käsityö on aina käsityötä, ja jonkinlainen tunnearvo pitää laskea sillekin, eli tällä kertaa katunumerot tulevat Virosta seppä Aaron Tormin tekemänä.

Välillä näissä hintavertailuissa tuntuu siltä, ettei hinnoissa ole eri maiden välillä kovinkaan paljon eroa?

Ja mitäpä vielä vertailisin?

Diesel maksaa Virossa enemmän, mutta bensa on halvempaa. Alkoholi- ja tupakkatuotteet ovat Virossa halvempia, tosin Jutta Urpilaisen johtamassa valtionvarainministeriössä tätä asiaa ei Länsiväylä -lehden mukaan tiedetty, joten siellä vaan ihmeteltiin miksi alkoholin turistituonti kasvaa:

http://www.stara.fi/2014/05/27/ministerio-ei-tieda-miksi-alkoholituonti-kasvaa/

Onhan Virosta tuotu viinaa aina (vain sodan jälkeen oli taukoa kun laivat eivät kulkeneet), mutta aikoinaan pirtutorpedoiden aikaan homma kävi näin ja kertalastin suuruus saattoi olla esim. 920 litraa:

http://www.espoo.fi/kaupunginmuseo/museot/verkko/kirkasta/torped.htm

Jakelu toimi sitten taas tällä tavalla:

Kaksi miestä ja pirtukanisteri. Kuva: Rikosmuseo. Käyttöoikeus vain tämän artikkelin yhteydessä = http://oppiminen.yle.fi/historia-suomi/kieltolaki-viinan-salakuljetusralli

Kaksi miestä ja pirtukanisteri. Kuva: Rikosmuseo. Käyttöoikeus vain tämän artikkelin yhteydessä = http://oppiminen.yle.fi/historia-suomi/kieltolaki-viinan-salakuljetusralli

http://oppiminen.yle.fi/historia-suomi/kieltolaki-viinan-salakuljetusralli

Yllä olevassa artikkelissa mainittu ”salakuljettajien kuningas” Algoth Niska on sukua nykypäivän julkkikselle, sillä iskelmälaulaja ”Danny” eli Ilkka Lipsanen on Algoth Niskan tyttären poika. Ruotsissakin pohdittiin kieltolain käyttöönottamista vuonna 1922. Silloin asiasta pidettiin Ruotsissa kansanäänestys, jonka mukaan päätettiin, että Ruotsiin kieltolakia ei koskaan tullut. Suomessa ei silti otettu mallia Ruotsista, vaan kieltolakia pidettiin meillä voimassa aina vuoteen 1932 asti, jolloin laki kumottiin Suomessakin kansanäänestyksellä.

Nykyään tämäkin homma on helpompaa. Sama asia eli Viron tuomiset hoituu vaikkapa näin (tosin monet ilman autoa liikkuvat aina ikäihmisiin eli mummoihin asti vetävät kädet kipeinä kärryjä perässään myös jalkaisin, mutta saahan silläkin tavalla hyvää liikuntaa):

Viron tuliaiset omaan käyttöön. Kun laivan autokannella katsoo muita autoja, niin aika paljon näitä laatikoita tuntuu pieniinkin autoihin mahtuvan.

Viron tuliaiset omaan käyttöön. Kun laivan autokannella katsoo muita autoja, niin aika paljon näitä laatikoita tuntuu pieniinkin autoihin mahtuvan. Eikä kait Viron tuonnille muuta syytä ole kuin hintaero. Jos alkoholi- ja tupakkatuotteet olisivat Suomessa halvempia kuin Virossa, niin kukaan ei kävisi niitä Virossa asti ostamassa.

 

411 vastausta artikkeliin ”Hintavertailua Suomi vs Viro

  1. Liver involvement is always present and may be the dominant clinical feature especially in older individuals.We can look at the genotypes and phenotypes of the parents and see which of those characteristics are passed on to their offspring.Engorged neck veinsVenous pressure is usually elevated. [url=http://fast-sildenafil.com]100 mg viagra[/url] D.Hematologic Diseases and Neoplasms l stepUp to meDiciNe TABle vWF Versus Factor VIII Coagulant Protein vWF Also known as Factor ViiiRelated Protein Site of synthesis Endothelial cells and megakaryocytes Liver Functions Platelet adhesionmediates the adhesion of Fibrin clot formation platelets to the injured vessel walls i.It is therefore to be expected that common drugs are a further factor modulating epigenetic mechanisms.three times daily ter in die TKR total knee replacement an arthroplasty procedure TLC total lung capacity TLE temporal lobe epilepsy TM tympanic membrane TMJ temporomandibular joint TNF tumor necrosis factor TNM tumornodemetastasis cancer staging system tPA tissue plasminogen activator TPN total parenteral nutrition TPR temperature pulse respirations TRUS transrectal ultrasound examination test to access the prostate and guide precise placement of a biopsy needle TSH thyroidstimulating hormone APPENDIX II ABBREVIATIONS ACRONYMS EPONYMS AND SYMBOLS TSS toxic shock syndrome TUR TURP transurethral resection of the prostate TVH total vaginal hysterectomy Tx treatment UA unstable angina chest pain at rest or of increasing frequency UAO upper airway obstruction UC uterine contractions UE upper extremity UGI upper gastrointestinal umb.Thyroid scan plays a supplemental role.Quick Hit three key features of nephrotic syndrome Proteinuria Hypoalbuminemia Hyperlipidemia Diseases of the Renal and Genitourinary system l StePuP to meDiCine Hyperlipidemia and lipiduriaincreased hepatic synthesis of LDL and VLDL because liver is revving up albumin synthesis. [url=http://achatlevitrafrance.com]tarif du levitra 20mg[/url] He reported that he did not like being attracted to men that he aspired to form a heterosexual family but that on the other hand he was not ready to stop maintaining sexual relations with men even if the entered into a relationship with a woman considering that she should knew this fact.difculty in swallowing dys [url=http://buyprednisone10mg.com]where i can buy prednisone 20mg[/url] Three basic steps A airway opened by tilting the head B breathing restored by mouthto mouth breathing C circulation restored by external cardiac compression.Methods.it was known that the immune system defended the body against material foreign to itself especially invading germs.. [url=http://buykamagrasafely.com]kamagra uk best value for moneey[/url] C.Knowing what or how your doctor has been trained helps you know what to expect.Initial test of choiceshould be performed whenever CHF is suspected based on history examination or CXR.urologistet al. [url=http://newgenericonline.com]isotretinoin[/url] The thymus is where our T cells are differentiated into functioning cells.

  2. I simply want to mention I’m new to blogging and certainly savored you’re blog site. Very likely I’m going to bookmark your blog . You amazingly have fabulous stories. Cheers for sharing your web page.

  3. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely fantastic. I really like what you have acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I can’t wait to read far more from you. This is actually a great web site.

  4. Great blog here! Also your website loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

  5. I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this web site. Thank you, I¡¦ll try and check back more often. How frequently you update your web site?

  6. It’s in reality a nice and useful piece of info. I am satisfied that you just shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

  7. Wow! This can be one particular of the most beneficial blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Magnificent. I am also a specialist in this topic therefore I can understand your effort.

  8. I am very happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

  9. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

  10. Very nice post and right to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to employ some professional writers? Thank you 🙂

  11. I like the helpful information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I’m quite sure I will learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

  12. スーパーコピーブランド 代引き安心老舗当店は海外高品質のブランドコピー 代引き,スーパーコピー 代引き通販人気老舗です。2015新作 ルイヴィトン コピー代引き、シャネル コピー代引き、
    激安 ブランドスーパーコピー新しいものを販売しています。ルイルイヴィトンコピー、グッチコピー、シャネルコピー、ブランドコピー、ブランドスコピー、ブランドコピー時計などルイヴィトンコピー 激安 ブランド、スーパーコピー、代引き対応、レプリカ、安心通販ルイヴィトン偽物、シャネル偽物、グッチ偽物、エルメス偽物、クロエ偽物、カルティエコピー、オメガコピー、IWCコピー楽天ヴィトンコピー屋 http://www.newkakaku.net/lb1.htm

  13. リミテッドエディション,トゥッティフルッティ,トゥールビヨンソロバットバン,ウブロ ビッグバン トゥールビヨン ソロ バットバン 28800振動 (手巻き),ウブロ ビッグバン トゥールビヨン ソロ バットバン 28800振動 (手巻き), BOX, ビッグバンブラックマジック衝撃のクオーツ式腕時計の開発|エ%

Kommentointi on suljettu.