Juu ei tämä ihan näin onnistu…

Blogin lukijat ovat olleet hereillä ja tarkkaavaisia omissa havainnoissaan tuolla ”melkein valmista pintaa” -päivityksen kommenteissa, tässä linkissä:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2014/03/16/melkein-valmista-pintaa/

Eli joo – ei siellä kuvattu sähkötöiden ja levytyksen yhteen sovittaminen nyt ihan noin onnistu, mutta parin-kolmen levyn irrotuksella asiat saadaan taas oikein päin. Eli sähkörasioiden taustatyöt täytyy tehdä ennen kuin laittaa levyä eteen. Ainakin jos aikoo levyn reunat ja ruuvin päät pakkeloida, eli jos levy on laitettu ihan pysyvästi paikoilleen. Sähkötyöt tullaan meidän talossa siis tekemään rasiatukien avulla, ja niistä lisätietoa mm. tässä linkissä:

http://www.asennustuotteet.fi/46/Rasiatukien%20k%C3%A4ytt%C3%B6_FIN1.html

Sähkömies tulee hommiin nyt ensi viikon alussa, ja timpurit ensi viikon puolivälissä, sitten taas hommia jatketaan. Tällä hetkellä näyttää suunnilleen tältä (tässä olevat kuvat eivät ole kaikki aivan tuoreita):

Johdotukset ihan OK.

Johdotukset ihan OK.

Taustalla takahuoneessa näkyvä jakorasia ihan oikein, samoin etualalla näkyvät johdotukset.

Taustalla takahuoneessa näkyvä jakorasia ihan oikein, samoin etualalla näkyvät johdotukset.

Levytys jätetty sähkö- ja antennirasioiden kohdalta tekemättä, tämäkin ihan okei.

Levytys jätetty sähkö- ja antennirasioiden kohdalta tekemättä, tämäkin ihan okei.

Tässä kuvassa näkyy yksi kipsilevy liikaa - ja se otetaan irti. Ehkä ajatuksena ollutkin että johdon  päät on ihan varta vasten näkyvillä siksi että nämä levyt voi vielä ketkeksi irrottaa. Ja irrottaminen ei ole kuin hetken työ. Jos johtoja ei edes näkyisi, vähän hakemiseksi se silloin menisi... Ehkä tässäkin on ollut ihan ajatus mukana kuitenkin, vaikka sähkötyöt onkin tällä kohtaa jääneet levytyksen jalkoihin.

Tässä kuvassa näkyy yksi kipsilevy liikaa – ja se otetaan irti. Ehkä ajatuksena ollutkin että johdon päät on ihan varta vasten näkyvillä siksi että nämä levyt voi vielä ketkeksi irrottaa. Ja irrottaminen ei ole kuin hetken työ. Jos johtoja ei edes näkyisi, vähän hakemiseksi se silloin menisi… Ehkä tässäkin on ollut ihan ajatus mukana kuitenkin, vaikka sähkötyöt onkin tällä kohtaa jääneet levytyksen jalkoihin.