Tuulensuojalevyjen asentamista 2-kerrokseen

Tuulensuojalevyjen asentaminen jatkuu. Nyt melkein koko toinenkin kerros on saatu levytettyä. Samalla on pitänyt rakentaa tellinkit myös talon ympärille, paitsi autokatoksen päätyyn ei tarvitse rakentaa ja toisesta päädystä tellinkit puuttuu vielä. Näiltä tellinkeiltä sitten hoidetaan katon pellitys ja vuorilautojen maalaus. Ne puretaan vasta kun talo on valmis. Vuorilaudat toki maalataan jo kertaalleen ennen asentamistakin, mutta asennettuna maalaus tehdään vielä uudelleen. Tältä näyttää tontilla nyt tänään:

Tuulensuojalevyt kahdessa kerroksessa. Autokatoksen lujalevyt (paloluokkavaatimus EI 30) puuttuu vielä. Samoin päätykolmiot ovat vielä avoimet, ja tellinkit puuttuu Rekolantien puoleisesta talon päädystä. Tässä etelänpuoleisen seinän tellinkeillä näkyy vähän muovituksia terassilla, niistä tarkemmin seuraavassa kuvassa.

Tuulensuojalevyt kahdessa kerroksessa. Autokatoksen lujalevyt (paloluokkavaatimus EI 30) puuttuu vielä. Samoin päätykolmiot ovat vielä avoimet, ja tellinkit puuttuu Rekolantien puoleisesta talon päädystä. Tässä etelänpuoleisen seinän tellinkeillä näkyy vähän muovituksia terassilla, niistä tarkemmin seuraavassa kuvassa.

Eilen oli sateinen ja tuulinen päivä. Sade kasteli jonkun verran etelän seinän tuulensuojalevyjä, joten tämän päivän aloitin muovitushommilla:

Tässä yläterassin muovitukset lähempää. Lisäsin tänään muovia seinälle ja pressua kallistettiin niin, että muovi ohjaa ensin vedet pressulle ja pressu kallistaa ne sitten kauemmas rakennuksesta. Eilisen sateella kävi niin, että etelän seinän tuulensuojalevyihin tuuli piiskasi sadetta niin, että ne kastuivat joissain paikoin alanurkissa ihan läpi asti. Nyt ei pitäisi tämän kelmutuksen jälkeen samaa ongelmaa enää olla, vaan vesi ohjautuu nyt myös toisen kerroksen kohdalla kauemmas talosta. Toki räystäätkin suojaa seiniä, mutta ei niiden vaikutus 2-kerroksisessa ja aika korkeaksi rakennetussa talossa ihan alas asti riitä. Nämä muovit on ensi kevääseen asti ja sitten ne korvataan vuorilaudoituksella. Muualla paitsi etelän seinällä tätä tuulensuojalevyjen kastumisongelmaa ei ollut. Etelän suunnalta vissiin sataa ja eniten?

Tässä yläterassin muovitukset lähempää. Lisäsin tänään muovia seinälle ja pressua kallistettiin niin, että muovi ohjaa ensin vedet pressulle ja pressu kallistaa ne sitten kauemmas rakennuksesta. Eilisen sateella kävi niin, että etelän seinän tuulensuojalevyihin tuuli piiskasi sadetta niin, että ne kastuivat joissain paikoin alanurkissa ihan läpi asti. Nyt ei pitäisi tämän kelmutuksen jälkeen samaa ongelmaa enää olla, vaan vesi ohjautuu nyt myös toisen kerroksen kohdalla kauemmas talosta. Toki räystäätkin suojaa seiniä, mutta ei niiden vaikutus 2-kerroksisessa ja aika korkeaksi rakennetussa talossa ihan alas asti riitä. Nämä muovit on ensi kevääseen asti ja sitten ne korvataan vuorilaudoituksella. Muualla paitsi etelän seinällä tätä tuulensuojalevyjen kastumisongelmaa ei ollut. Etelän suunnalta vissiin sataa ja eniten?

Seuraavaksi vuorossa on savupiippujen rakentaminen loppuun saakka. Tiilipiipusta puuttuu vielä 4-5 metriä, ja keittiön-olohuoneen väliin tulevalle Tiilerin Funkkis-Terhi takalle tuleva Schiedelin Rondo -valmispiippu on vielä kasaamatta. Ikkuna+ulko-ovet+kattopellit saapuvat myös lähiaikoina, eli kuun vaihteen jälkeen.

Kun ulkokuori on saatu kiinni, voidaan kumpaankin savupiippuun asentaa ensin rakentamisen ajaksi yksi saunan kiuas. Tai ainakaan kellarin takkaa ei ole vielä ehditty kasata, ja keskikerroksen takkaa ei ole vielä edes tilattukaan. Kiukaiden lämmittäessä taloa aloitetaan samall villoitukset seiniin. Kiukailla kuivataan pois rakennusaikainen kosteus. Sille myös annetaan riittävästi aikaa kuivua – yläpohjan puhallusvillat lisätään vasta sitten kun kaikki on kuivaa, eli talo jätetään ylhäältä avoimeksi nyt ainakin joksikin aikaa, jotta talo saa kuivua yläpohjan kautta. Samalla tehdään sisätöitä.