Arkeologisia kaivauksia

Tänään olen kaivanut autokatoksen anturalle paikkaa, kun se pitäisi valaa sen verran syvälle, että se jää maan alle näkymättömiin. Tontin vanha historia näyttää yltävän aika lähelle maan pintaa, eli aina kun kaivaa lapiollisen soraa, samalla tulee vastaan tiiliskivi tai pari. Osa on säilynyt aika hyvin ehjinäkin, osa on rikki. En tiedä onko paikalla ollut aikaisemmin tiilitehdas, vai onko joku tiilirunkoinen rakennus purettu, ja tiilet jätetty siihen missä ne nyt on? En tiedä, mutta tältä näyttää pienen kaivamisen jälkeen:

Jonkun edellisen asukkaan tiiliä tulee vastaan jatkuvasti, kun lapiolla vähän kaivaa maata. Osa tiilistä on tavallisia poltettuja savitiiliä, osa on kummallisia aivan kuin kahi-tiiliä, tai jotain sen tapaisia.

Jonkun edellisen asukkaan tiiliä tulee vastaan jatkuvasti, kun lapiolla vähän kaivaa maata. Osa tiilistä on tavallisia poltettuja savitiiliä, osa on kummallisia aivan kuin kahi-tiiliä, tai jotain sen tapaisia.

Kaivaessa löytyi myös omaan rakentamiseen liittyvä rakennuksen nurkkapaikan merkki, minkä kaupungin miehet toivat tontille ennen kuin kuoppaa alettiin kaivamaan kellarille. Jossain vaiheessa kaikki kulmapisteet hävisivät jonnekin, ja tämä yksi näköjään oli hautautunut jossain vaiheessa maan alle, viimeistään silloin kun vesiliittymää kaivettiin. Silloin maamassat vaihdettiin kadulla useampaankin kertaan, ja sorat ja sepelit tuotiin välillä tontille, niin että tontti oli niin täynnä soraa ja sepeliä mitä sinne vaan mahtui.

Etualalla kaupungin kulmamerkki ja sen vieressä vanhaa sokkelia, joka pitää hakata lekalla uuden tieltä pois. Ihme että iso kivi ei haitannut aikaisempaa rakentajaa kun se oli sokkelin sisäpuolella. Ehkä lattia meni kiven yli, ja kivi mahtui olemaan siinä missä se on nyt.

Etualalla kaupungin kulmamerkki ja sen vieressä vanhaa sokkelia, joka pitää hakata lekalla uuden tieltä pois. Ihme että iso kivi ei haitannut aikaisempaa rakentajaa kun se oli sokkelin sisäpuolella. Ehkä lattia meni kiven yli, ja kivi mahtui olemaan siinä missä se on nyt.

Tässä rakennuksen kulmamerkki lähempää:

Etualalla kaupungin merkkipuu, johon tulee talon kulma. Niin muuten taitaa osuakin aika hyvin oikealle kohdalle, ainakin hyvin on linjassa paalujen kanssa.

Etualalla kaupungin merkkipuu, johon tulee talon kulma. Niin muuten taitaa osuakin aika hyvin oikealle kohdalle, ainakin hyvin on linjassa paalujen kanssa.

Samalla kun olen kaivanut anturalle paikkaa, niin siitä tulleet sorat ja sepelit olen kipannut talon toiselle puolelle seinustan täytöksi. Samalla etenee sekin asia samalla eteenpäin, ja samalla olen saanut osan savimaistakin heitettyä kaivantoon suodatinkankaan toiselle puolelle. Savimassojen alta tuli näkyviin vanha kaivonkansi. Kaivoa sen alla ei kuitenkaan ollut (kurkistin rautakangen kanssa). Eikä kaivoa ole löytynyt muualtakaan tontilta, joten jostain on vaan jäänyt betoninen kaivonkansi siihen missä se nyt on. Täytyy miettiä josko sille keksisi jotain käyttöä? Mitähän sillä voisi tehdä?

Vanha kaivon kansi. Mitähän käyttöä tälle keksisi? Toisaalta kun tontilta on löytynyt paljon tiiliskiviä, niin ehkä pitäisi rakentaa kaivo? Ei kuitenkaan oikea, vaan koriste sellainen, sitten olisi jotain vanhaankin esillä, muistona tontin aikaisemmista asukkaista, ilmeisesti samalla tontilla asuttiin ennen sotia? En ole varma.

Vanha kaivon kansi. Mitähän käyttöä tälle keksisi? Toisaalta kun tontilta on löytynyt paljon tiiliskiviä, niin ehkä pitäisi rakentaa kaivo? Ei kuitenkaan oikea, vaan koriste sellainen, ja sitten olisi jotain vanhaankin esillä, muistona tontin aikaisemmista asukkaista. Ilmeisesti tällä samalla tontilla asuttiin ennen sotia? Ja sitten tontilla ollut talo paloi. Näin olen kuullut jostain, mutta en ole varma menikö asiat näin, kukaan ei tunnu tietävän tai muistavan oikein tarkasti mitään.

 

 

147 vastausta artikkeliin ”Arkeologisia kaivauksia

  1. Often times though consider the 63 in the beginning This breadmaker my best girl a fabulous ”real” pair of hoverboard, so they couldn’t withstand and the ”imitation” ones that are a tiny part of price. I’m nevertheless patiently waiting to acquire a substitution combine to the kinds I had created to return only for 14 days of create so they sexy.

  2. Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I’ll make sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll definitely return.

  3. You could certainly see your enthusiasm within the paintings you write. The arena hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe. At all times follow your heart.

  4. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

  5. Utterly pent subject material, appreciate it for entropy. ”In the fight between you and the world, back the world.” by Frank Zappa.

  6. naturally like your website but you have to check the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I to find it very bothersome to tell the reality on the other hand I will surely come again again.

  7. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent information being shared freely out there.

  8. You have noted very interesting details ! ps decent internet site . ”I just wish we knew a little less about his urethra and a little more about his arms sales to Iran.” by Andrew A. Rooney.

  9. Thanks for sharing excellent informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and simply could not come across. What a great site.

  10. Hiya, I am really glad I’ve found this info. Today bloggers publish just about gossips and internet and this is actually irritating. A good site with exciting content, this is what I need. Thank you for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

Kommentointi on suljettu.