Käytetty puukiuas merikonttiin

Tänään sain hankittua Kastor -puukiukaan (lämmitysteho 20m2) merikonttiin, jonka pinta-ala on itse asiassa vain 13,7 m2. Hintaa tuli Huuto.netin kautta 55€.

Ei merikontissa nyt kuitenkaan ole tarkoitus mitään saunan 80C lämpötiloja pitää, mutta silloin tällöin kiukaaseen voidaan laittaat tulet, jos kontissa on kosteutta, ja siitä kosteudesta halutaan päästä eroon, tai jos halutaan kuivattaa puutavaraa kontin sisällä, tai jos rakennusvaiheessa timpureiden tarvitsee kuivatella vaatteitaan tai jotain. Rakennuksilla sadekin voi aina välillä yllättää ja näin on käynyt jo tähänkin mennessä useita kertoja.

Lämpöeristeitä en ajatellut kontin sisä- tai ulkopuolelle laittaa. Mielestäni on parempi, että metallipinta on kosketuksissa vapaaseen ilmaan, niin ei sitten ainakaan kontti ruostu.

Konttti ja sen kustannukset ovat taloprojektin laskennassa mukana, koska ajatus oli että kontti jää tontille pysyväksi varastoksi, niin ei tarvitse sitten auton talvirenkaita yms. tavaraa kellariin asti kantaa säilytykseen. Kellarivarastojen lisäksi muita varastotiloja ei ole tulossa, koska tontille ei esim. autotallia mahdu. Kontin ympärille tehdään aikanaan samanlainen lautaverhoilu ja peltikatto mitä talossakin on. Eli merikontti näyttää lopulta pihan perällä olevalta puiselta varastolta ulospäin. Johonkin kohtaa kontin päätyä on nyt hitsattava savutorvelle 115 mm reikä. Savutorvikin pitää jostain vielä hankkia.


Käytetty puukiuas auton takaluukussa.

202 vastausta artikkeliin ”Käytetty puukiuas merikonttiin

  1. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such wonderful information being shared freely out there.

  2. I just want to mention I am just new to weblog and honestly enjoyed you’re web site. Very likely I’m planning to bookmark your site . You surely have very good article content. Thanks for revealing your blog site.

  3. – で:エスターK KnightonBudget周辺ホテルバガビーチあなたのお金のためあなたに価値を提供 – で:Stephenleuis6キーは成功ホリディアパートの所有者は、必ず使用ファクター – で:ティムWitherspoonIdentified 2003年以降のすべてのミッドケープコッドのホテルベリーベストとして – ベイサイドリゾート – クリアルーム、温かくフレンドリー。
    家電ランキング

  4. Thank you for sharing superb informations. Your website is so cool. I’m impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and simply couldn’t come across. What an ideal website.

  5. hi!,I really like your writing very so much! share we be in contact more approximately your article on AOL? I require a specialist on this area to resolve my problem. Maybe that is you! Looking ahead to peer you.

  6. Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Wonderful. I am also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

  7. Normally I don’t learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice post.

  8. It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

  9. Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he just bought me lunch as I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

  10. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

  11. Hey there, You’ve done an excellent job. I will definitely digg it and personally suggest to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this site.

  12. magnificent issues altogether, you just received a logo new reader. What could you suggest in regards to your post that you simply made a few days in the past? Any positive?

  13. It’s really a nice and useful piece of info. I am glad that you simply shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  14. It is in reality a great and helpful piece of information. I am satisfied that you shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

  15. I think this is one of the most significant info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The website style is ideal, the articles is really great : D. Good job, cheers

  16. Niin kait se periaatteessa on, että kontti – vaikka käytettykin ja ihan minkä näköinen tahansa – saa seistä tontilla ainakin sen aikaa kun siellä rakennetaan. Saa nähdä sitten, että miten sen jälkeen. Ja jos siitä kontin takapihalle jättämisestä pelkällä toimenpideilmoituksella selviää, niin sellaisen voi aina tehdä, vaikka takautuvasti sitten.

  17. Toivottavasti teille ei tule ongelmia viranomaisten kanssa tuollaisen kontin säilyttämisestä tontilla sitten, kun rakennus on valmis. Ymmärtääkseni tällaiset rakentamisaikana hyväksyttävästi tontilla olevat tilapäiset varasto- yms. rakennukset pitää sieltä poistaa rakennustyömaan päätyttyä ja talon valmistuttua. Pysyvämpää säilyttämistä varten kaiketi tarvitaan joko rakennuslupa tai rakennuksen koosta riippuen pienemmissä ainakin toimenpideilmoitus.

  18. Tuollainen kasattava kontti olisi voinut olla varteenotettava vaihtoehto meillekin – jos vaan olisin löytänyt nuo samat nettisivut ennen kuin merikontti tuli ostettua. Siis ainakin tietyissä asioissa merikontti jää vertailussa kakkoseksi tuolle kasattavalle kontille, tai tässä nyt muutamia pointteja, joiden avulla itse tekisin vertailua.

    Vertailuun pitäisi ottaa 2 kasattavaa konttia kontra 1 kuuden metrin merikontti, jolloin niiden pinta-alat on suunnilleen samat. Tässä vertailussa kasattavaa konttia puoltaisi seuraavat seikat:

    1) Hinta. Jos kasattava kontti on 1390€/kpl uutena (sis ALV 23%), niin se x 2 = 2780. Luulisin, että sillä rahalla ei uutta merikonttia mistään saa. Käytetyn saisi kyllä, mutta kun kontti on seilannut maailman meriä vaikkapa 10 vuotta ja ollut kovassa käytössä, niin sen jälkeen vaatii voimaa että ovet saa menemään kiinni ja voi olla että äytetyssä kontissa on muutakin sanottavaa. Maalatakin se ehkä pitäisi.

    2) Rahdin hinta. Kasattava kontti painaa 450 kg. Sen pystyy siis hakemaan vaikka omalla henkilöauton peräkärryllä, jolloin rahti ei maksa mitään 😉 Vai joutuuko sen hakemaan Mustasaaresta asti? En tiedä. Tosin merikontin rahti maksoi itselleni vain 160 + ALV 23% = 196,80€ – ja kasattava kontti tai pari taitaa tulla kuorma-autossa samalla hintaa ihan minne tahansa Suomessa? Ainakin omassa poreammeessani rahdin hinta oli jotain tätä samaa luokkaa.

    3) Siirtely tontilla. Kasattavan kontin paikkaa pystyy myöhemminkin siirtämään jos haluaa, mutta 2 tonnin painoinen merikontti on laitettava juuri siihen mihin se tulee jäämään. Tai ainakaan itse ei pysty omin voimin siirtää sitä sen jälkeen mihinkään. Jos tilaa nosturiauton siirtämään, niin kustannus on ihan sama jos kontti vietäisiin kokonaan pois, tai että siirretäänkö konttia 1 metri vai 1 kilometri.

    4) Vesirännit ja lukko. Nämä on koottavassa kontissa valmiina, merikontille ne joutuu ostamaan erikseen. Ovenkahvamekanismit löytyy molemmista.

    Ehkä merikontillekin onnistun jotain etuja keksimään, se on vahvempi (kalliimmatkin työkalut pysyvät sen sisällä aivan varmasti), ja ovimekanismit kestävät omakotitalon käytössä varmaan yhtä kauan kuin omakotitalokin. Ja merikonteille on aina jälkimarkkinat valmiina. Jonkinlaisna nyrkkisääntönä olen kuullut, että merikontista pitäisi saada aina melkein sama hinta myydessä takaisin, mitä on itsekin ostaessa maksanut. En sitten tiedä onko kasattavalle kontille yhtä hyvät jälkimarkkinat jo olemassa?

    Mutta silti – aika hieno keksintö tuo kasattava kontti, pitäisikö ryhtyä niiden jälleenmyyjäksi 😉 Sellaisiakin näköjään hakevat nuo Paaluperustajat heidän omilla kotisivuillaan. Kyllä mä osaisin niiden myyjänä osaisin ainakin hyvin perustella miksi kasattava kontti voisi olla monessa mielessä ihan järkevä vaihtoehto.

  19. Kai tuolla voi yhdet koelöylyt ottaa..;) Meillä harkinnassa myös kontin osto, nykyisessä motivaatiokämpässä ei ole varastoa ja joku tila hankittaville tarpeille pitäisi olla. Ollaan katseltu pienempää kasattavaa konttia, saa hyvin piiloon tontin reunalle. http://www.paaluperustajat.fi/tuotteet.html?id=1/15
    Hinta taitaa mennä tasoihin käytetyn merikontin kanssa..?

Kommentointi on suljettu.