Lumikuvia Vantaalta, hanki 82cm 6.3.2013

Enimmillään Vantaalla oli lunta Ilmatieteenlaitoksen nettisivujen paikallissäätietojen mukaan 84cm muutama päivä sitten, kun viimeiset lumisateet viime sunnuntaina päättyivät. Nyt lumi on painunut pari senttiä kasaan, sillä äsken vastaavat lukemat – ilmeisesti lentokentän maastosta noin 5km päästä saadut – olivat Ilmatieteenlaitoksen sivuilla 82cm.

En ole oman takapihan lumihangen tarkkaa korkeutta käynyt metrin mitalla mittaamassa, mutta silmämääräisesti Ilmatieteenlaitoksen sivuilla olevat senttimäärät pitänevät paikkaansa, ja komean korkuinen tuo koskematon hanki joka tapauksessa vielä on. Piti napata oman ASO-asuntomme takapihalta kuva, ennen kuin hanki lähtee sulamaan. Näin tässä lähipäivien aikana oletettavasti käy, mutta nyt näyttää rakennusaikaisen asuntomme takaovelta otetut kuvat tältä, kun meillä on takaoven kohdalla pieni lippa, jonka alle lunta ei ole satanut, mutta siitä eteenpäin lunta on tullut taivaan täydeltä…


Lunta varaston katolla, ehkä vähän nietostunut räystäälle.


Lumen korkeus puutarhan pöydän tasoon verrattuna. Vähän on tuuli puhaltanut joskus taloa kohden lisääkin lunta.


Lumihangen korkeus kaasugrillin korkeuteen suhteutettuna.

Tontille päästään rakennushommiin sitten kun nämä lumet ovat kokonaan tai enimmäkseen sulaneet pois. Ensimmäiset hommat ovat valutöitä, mm. kellarin katon ontelolaattojen rakojen valaminen umpeen. Lumilapiolla tontille tunkeutuminen on tai olisi aika hidasta, ja lumilingolla jos menee, niin lumet lentää isolle tielle tai naapurin tontille, eli lumilinkoa meidän tontilla ei voi ollenkaan käyttää.

Viime talvena lykkäsin lumikolalla komeat kinokset tontin laidalle, kun oli ensin suunnitelmissa aloittaa kuopan kaivaminen tontin keskelle jo hyvissä ajoin keväällä. Elokuulle se aloittaminen sitten kuitenkin viivästyi. Tänä talvena en ole lumitöitä vielä viitsinyt tehdä lainkaan. Muuta kuin sen verran että peräkärryn on pystynyt kadulta peruuttamaan tonttiliittymästä sisään. Eikä sinne lumeen ole viitsinyt ketään ulkopuolinenkaan lähteä kahlaamaan. Ei ainakaan näy hangessa jälkiä. Tai ehkä yhdet pupujussin jäljet oli viikko pari sitten. Ja kadun varressa olevien lumikasojen päälle on ilmeisesti lapset kiipeilleet.

252 vastausta artikkeliin ”Lumikuvia Vantaalta, hanki 82cm 6.3.2013

  1. Somebody necessarily lend a hand to make severely articles I might state. That is the first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the research you made to create this particular post incredible. Excellent process!

  2. Somebody necessarily help to make critically articles I might state. That is the first time I frequented your website page and to this point? I amazed with the research you made to create this actual put up amazing. Magnificent process!

  3. Some genuinely wonderful info , Gladiolus I noticed this. ”Use your imagination not to scare yourself to death but to inspire yourself to life.” by Adele Brookman.

  4. Definitely believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  5. magnificent points altogether, you just won a brand new reader. What could you recommend about your publish that you made a few days ago? Any positive?

  6. Hey there, You’ve done an incredible job. I will certainly digg it and personally suggest to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this website.

  7. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this web site. Thank you, I will try and check back more often. How frequently you update your website?

  8. Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

Kommentointi on suljettu.