Tiilerin takat ja piiput

Takan voi tehdä myös tiilestä, jolloin sen voi muurata itse (siis käytännössä pyytää jonkun takkamuurarin käymään ja tekemään takan – harvemmin rakentaja kai ihan itse niitä muuraa?), tai sitten tiilitakan voi ostaa. Takan voi jättää tiilipinnalle, tai sen voi päällystää laastilla. Mahdollisuuksia ja eri kombinaatioita tällä tavoin lienee vaikka kuinka paljon. Kävin tänään katsomassa takkoja Vantaan Tiilerin Myyntivarastolla, Hiidenkivenkuja 6:ssa Ylästössä. Vai onko se jo Petikkoa, en tiedä, mutta ajoin sinne Ylästön läpi. Paikka on avoinna ma-pe klo 8-16 (viikonloppuisin suljettu), eli asiointi on yhtä hankalaa kuin pankissa tai isännöintitoimistossa, koska aukioloajat ovat juuri silloin, kun ihmiset ovat normaalisti töissä. Toisaalta tiilitakkoja voi katsoa Tiilerin nettisivuiltakin, ja jos jotain todella kiinnostavaa löytyy, käy vasta sitten katsomassa paikan päällä. Palvelu Tiilerin varastolla oli erittäin hyvää ja nopeaa (hinnat laskettiin kaikkiin kysymyksiini samantein), ja esitteet olivat hyviä. Se oli tämän päiväisen käynnin ehkä suurin hyöty.

Mikäli meille tulisi tiilitakka olohuoneen ja keittiön väliin, niin yksi vaihtoehto voisi olla Tiilerin Tuulia -takka, joka on tässä kuvassa vasemmalla:


Tuulia takka+leivinuuni vasemmalla.

Jos Tiilerin myyntivarastolla on aukioloaikojen puitteissa hankala asioida, niin ei sieltä kyllä kannata mitään ostaakaan. Siis suoraan Tiileriltä. Esim. Tuulia takan ovh hinta suoraan Tiileriltä esim. Hiidenkivenkujan varastolta ostettaessa olisi ollut 3570 euroa (sis. ALV 23%). Kun sitten takaisin tullessa poikkesin Suutarilan Starkissa moikkaamassa omaa yhteyshenkilöäni eli Tiaisen Jania, niin Starkin ollessa Tiilerin yksi jälleenmyyjä, saisin saman Tiilerin Tuulian ostaa Starkin kautta 3195 eurolla. Eli melkein 400 euroa halvemmalla. Ja sama linja kaikissa tiilisissa savupiipuissakin. Tarvitsen olohuoneen ja keittiön väliin noin 8,5 metriä korkean piipun yhdellä hormilla. Tiilerin hinta tälle oli 1455 euroa punaisista tiilistä tehtynä, siis näin:


Tiilerin 1-horminen piippu.

Harkkohormista vastaava maksaa Tiilerin varastolla 1825 euroa ja näyttää tältä:


Vasemmalla tiilihormi, keskellä ja oikealla harkkohormi.

Jos taas ottaisin saman punatiilipiipun 1-hormisena Starkin kautta, niin sitä kautta hinta on 530 euroa plus laastit ja rahdit. Rahdit pitää vielä lisätä Tiilerinkin ilmoittamiin hintoihin.

Todennäköisesti keittiön ja olohuoneen väliseksi piipuksi meille tulee valmispiippu joko Schiedeliltä (hinta 949 euroa Starkin kautta ostettuna) tai Saint-Gobain Weberiltä, jonka tarjousta en ole vielä saanut. Schiedelin piipun ja tiilipiipun välinen hintaero on käytännössä nolla, koska jos tiilipiippuun lisää tekemisen vaivan ja palkat, niin samoihin menee kuin Schiedelin piipun hinta. Tai voi mennä ylikin. Lisäksi valmispiippua tässä kohtaa puoltaa painorajoitus, eli ontelolaatan päälle ei saisi hormin painoa tulla kuin 1,3 tonnia, ja 8,5 metrisellä tiilipiipuilla tuo painoraja tahtoo mennä aina noin 1000 kiloa ylitse.

Kellarista lähtevän piipun pituus on 11,5 metriä ja hinta tiilistä tehtynä Starkin kautta ostettuna 1430 euroa. Plus mahdolliset laastit pintaan plut työpalkat plus rahdit. Valmispiippujen hintoja en ole vielä saanut. Sitten kun saan, sitten siinä melkein ratkeaa se, tuleeko pitkästä piipusta tiilipiippu vai valmispiippu.

Tässä vielä lisää kuvia Tiilerin takoista Hiidenkivenkujan myyntivarastolta:

243 vastausta artikkeliin ”Tiilerin takat ja piiput

 1. whoah this blog is magnificent i like studying your articles. Keep up the great paintings! You know, a lot of individuals are hunting around for this information, you can aid them greatly.

 2. I simply want to say I’m new to blogging and definitely loved your website. More than likely I’m going to bookmark your blog post . You actually have wonderful stories. Thanks a lot for revealing your website page.

 3. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 4. Somebody necessarily assist to make critically articles I would state. That is the first time I frequented your website page and thus far? I surprised with the research you made to make this actual publish extraordinary. Magnificent task!

 5. I have been browsing online greater than three hours these days, but I by no means discovered any interesting article like yours. It’s lovely value sufficient for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content material as you probably did, the web will likely be a lot more useful than ever before. ”Where facts are few, experts are many.” by Donald R. Gannon.

 6. I really appreciate this post. I¡¦ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again

 7. Good write-up, I’m normal visitor of one’s site, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

 8. I think this is among the most significant information for me. And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 9. Someone necessarily assist to make seriously posts I’d state. This is the very first time I frequented your website page and thus far? I amazed with the research you made to make this actual publish incredible. Wonderful task!

 10. I simply could not leave your web site prior to suggesting that I extremely loved the usual information a person provide in your guests? Is going to be back often in order to inspect new posts

 11. Normally I do not learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thank you, very great article.

 12. Tiilitakka vaikuttaisi kyllä olevan hinnaltaan kilpailukykyinen vaihtoehto. Takan perimmäisen tarkoituksenkin se täyttää hyvin, koska on raskas. Tuota pinnoitusta pitää vaan kysellä. Tiilitakat näyttäisivät aina olevan pinnoitettuna rapattuja. Mutta kai sen voisi yhtä lailla laatoittaa?

  Harkkopiipun pystytys on varsin vaivatonta ja sen pystyy tekemään itse, jos vain on huolellinen. Itse olen pystyttänyt Lecan kaksihormisen piipun. Taloon ajattelin nyt kysellä Sciedelin peltipiippua, jonka myös voi pystyttää itse. Tällaiset kevythormit eivät tietenkään vastaa tiilipiippua lämmön varaamisen kannalta.

Kommentointi on suljettu.