Mistä näitä uunoja oikein tulee? Volyymi 2

”Mööpeli” -blogin kirjoittaja kuvassa omassa asiakaspalvelutyössään muutamia asiakastyyppejä, joista tunnistin heti itsekin muutamia. Ties vaikka olisi juurikin sama tai samat henkilöt asioineet kahdessa eri firmassa? Nämä Mööpeli-blogin analyysit löytyy täältä:

http://moopeli.blogspot.com/2012/10/mista-naita-uunoja-oikein-tulee.html#comment-form

Mietin uskallanko kertoa näistä samoista itsekin, ja päätin uskaltaa. Silloin ehkä muillekin vähän avautuu, että miten hyvin As Oy -muotoisessa asumisessa jokaisen elämää seurataan. Ainakin joskus. Korostan kuitenkin, että meillä asiakkaista on 99% erittäin mukavia ja asiallisia, mutta tuhansien joukkoon jää sitten se 1%, joka on hiukan haastavampi.

Tässä kohtaa suosittelisin myös lukemaan Kari Hotakaisen ”Juoksuhaudantie” -nimisen romaanin. Se on itselläni nyt menossa, ja olen päässyt suunnilleen puoliväliin. Erityisen hyvää Kari Hotakaisella on samojen asioiden kerronta eri ihmisten näkövinkkelistä, ja siitä miten he kuvittelevat vastapuolen näkevän samat asiat – ja usein nämä kuvitelmat ovat pelkästään henkilön omaa mielikuvitusta. Tapahtumat näyttävät keskittyvän kiinteistövälittäjän ympärille, mutta kyllä näitä juttuja tapahtuu ihan oikeassakin elämässä, ja kyseisen romaanin tapahtumahtumat olisi voitu sijoittaa myös isännöitsijän toimistoon. Eli näin asiakkaat meillä:

Mööpeli -blogin ”kyykyttäjä”
Kiusaa isännöitsijää, omaa naapuria tai taloyhtiön hallitusta. Useimmiten yksin asuva iäkäs nainen. Taloyhtiössä on aina jotain pielessä, ja se on joko isännöitsijän, oudon naapurin tai hallituksen syy. Uhriksi valikoituu useinkin joku kiireinen tai hiljainen ihminen, joka ei ehdi, jaksa tai viitsi ikinä sanoa vastaan. Usein valittaa itse keksimästään huonosta asiakaspalvelusta yrityksen johdolle (joka on ehkä itsekin kuullut sivukorvalla asiakaspalvelutilanteen, jossa ainut ei-asiallinen osapuoli oli asiakas itse, ja yrittää vierittää sen työntekijän niskoille, lisäksi uhkaa yleisönosastokirjoituksilla, jos ei toimitusjohtaja ota valitusta vakavasti). Lisäksi vaatii erityispalveluita, esim. että ei voi kertoa asiaansa naisvirkailijalle, vaan haluaa puhelimeen jonkun miehen. Jolloin tietysti vastataan, että meillä tietyt asiat hoitaa tietty henkilö, eikä näissä taloyhtiöiden asioissa ole esim. sukupuolella mitään merkitystä. Läheistä sukua Mööpeli -blogin ”marttyyrille” sekä seuraavalle asiakastyypille (kerrostalokyttääjä):

”Kerrostalokyttääjä”
Näitä siis ihan oikeastikin on. Legendaarinen ”www.kyttaajat.net” -sivusto on ilmeisesti lopetettu (en löytänyt sitä enää linkittämistä varten), mutta noillakin sivuilla tarjolla olleita tilastoja naapurin vedenkulutuksesta, grillaamisesta (naapuriyhtiön parveke), metelöinneistä, vieraista ja yö-vieraista, kaupassa käynneistä, naapuriyhtiön remonteista yms. tulee säännöllisen epäsäännölisesti. Yleensä ne ovat ruutupaperille käsin kirjoitettu. Joskus sivumäärä saattaa olla lähes 10 kpl, jos tulee koko kuukauden raportti kerralla. Viikkoraportissa on yleensä ollut vain muutama sivu. Kun näiden todenperäisyyttä on sitten joskus jatkuvista pyynnöistä johtuen oikeastikin tutkittu, ja asuntoon on menty ihan itse kuuntelemaan, niin juuri silloin mitään ääniä ei kuulu. Se taas johtuu siitä, että se ilkeä naapuri on niin ovela, ettei se metelöi ikinä silloin, kun heidän naapureillaan sattuu olemaan joku kylässä. Jatkuvasti paikalla oleva vieras olisi varmaan ollut yksinasuvalle hyvinkin mieleen, mutta isännöitsijätoimisto ei voi sellaista palvelua järjestää. Ajankäytön kannalta parasta olisi, jos näille kyttäysraporttien toimittajalle uskaltaisi sanoa, että emme enää halua näitä tällaisia jatkossa, mutta kun joskus heillä voi olla ihan oikeitakin havaintoja, jolloin mahdollinen oikea vahinko saadaan jo ennalta ehkäistyä, tai ainakin siitä saadaan tieto niin varhaisessa vaiheessa, että isommilta vahingoilta vältytään. Eli näistä tarkka-silmäisistä ja -korvaisista on välillä oikeasti hyötyäkin. Ongelma on kuitekin siinä, että jatkuvasti huutaa ”varokaa susi tulee”, niin kukaan ei enää usko, jos joskus susi tulee oikeasti, jolloin vakiosoittajan kohdalla isompia apuvoimia ei uskalla hälyyttää ihan heti, vaan ensin huoltomies käy varmistamassa, että mikä tilanne on, ja jos on oikeasti hätä, hoidetaan se sitten.

”päivi-rasanen” (huomaa pienellä kirjoitettuna):
Ihminen, joka haluaisi kieltää kaiken. Oli se sitten juridisesti mahdollista taikka ei. Mutta esimerkiksi koiraa ei saisi pitää, tai ainakin sen pitäisi olla mykkä. Myös lasten itku, yöllä WC:ssä tai parvekkeella käynti, parvekegrillaus ja tupakointi missä tahansa taloyhtiön tontilla pitäisi kieltää yhtiön järjestyssäännöissä, ja/tai yhtiöjärjestyksessä myöskin. Isännöitsijän aika kuluu selvitystyössä, että miksi näin ei ole mahdollista tehdä.

”Besser-Wisser”:
Osaa ja tietää kaikki asiat aina paremmin kuin kukaan muu. Haukkuu isännöitsijän kättelyssä, ettei se saa kaadatettua esim. yhtä puuta, joka vaatisi vain yhden soiton kaupungille tai sähkölaitokselle, niin kaupungin tai sähkölaitoksen miehet tulisi heti paikalle ja kaataisi sen. Eli melkoisen saamatonta touhua. Joskus saattaa saada puolelleen ison joukon asukkaista. Todellisuudessa esim. puunkaato vaatisi lupahakemuksen kirjallisesti, ja takana pitää olla vielä hallituksen päätös asiasta, ei isännöitsijä nyt oma-aloitteisesti ala talojen pihoista puita kaadattamaan. Ja silloinkaan mitkään ”kaupunginmiehet” ei niitä kaada, vaan pitää tilata puunkaataja, joka tietysti maksaakin aina jotain. Myös yhtiön talousasiat on ”Besser-wisserillä” paljon paremmin hoidossa, mitä isännöitsijätoimistolla. Pisimmälle viety esimerkkitapaus syntyi kirjanpitäjän tehdessä ”virheen” (jota oikeasti ei ollut), jolloin kirjanpitäjän selostusta ei uskottu, isännöitsijä joutui selostamaan samat asiat, ja sen jälkeen kysyttiin vielä lakimieheltä lausuntoa, joka sähköpostilla ihan ilmaiseksi saatiin. Tämän jälkeen syntyi salaliittoteoria, jossa kirjanpitäjä oli tehnyt virheen, isännöitsijätoimisto yritti sitä suojella ja peitellä, ja vielä joku tuttu lakimieskin oli puhuttu samaan juoneen. Huhumyllyn ja bessser-wisserin pysäyttämiseksi tarvittiin Kiinteistöliitosta noin 10-sivuinen lausunto, jonka allekirjoitti 2 lakimiestä, ja joka maksoi taloyhtiölle noin 600 euroa. Sen jälkeen salaliittoteoria ei tosin enää jatkanut elämäänsä, mutta kopiokuluineen yms. kuluineen melko pienelle taloyhtiölle tuli asiassa yli 1000 euron kulut. Besser-Wisser on yleensä eläkkeelle jäänyt jonkun alan arvostettu asiantuntija, joka puhuu yhtiökokouksissa erittäin vakuuttavasti, mutta ei koskaan halua mukaan hallitustyöskentelyyn korkeaan ikään tai terveydentilaan vedoten.

”Sentin-venyttäjä”:
Vastustaa aina ja kaikkea joka maksaa, ja vaatii saada esim. isännöitsijäntodistukset ilmaiseksi, koska on hallituksen jäsenenä tehnyt niin paljon ilmaista työtä taloyhtiön eteen. Hei haloo! Isännöitsijäntodistus maksaa siksi, että se on meille ylimääräinen työ, ja meidän pitää saada siitä jokin korvaus. Jos hallituksen jäsen olisi tehnyt ilmaista työtä isännöitsijätoimistolle eli meille, sitten kai maksun määrästä voitaisiinkin keskustella, mutta jos tekee ilmaista työtä omalle taloyhtiölleen tai jollekin muulle ulkopuoliselle taholle, niin miksi meidän pitäisi sitten osallistua siihen tekemällä ilmaiseksi hänelle jotain? Samoin yhtiökokouksissa vastustaa kaikkia remontteja, eräässä esimerkissä onnistuikin niin hyvin, että puisen rivitalon julkisivun puuosat jätettiin maalaamatta. Siinä kohtaa ”säästyi” 30 tuhatta. Kun asiaan oli sitten pakko palata noin 5 vuoden päästä uudestaan, silloin maalaamatta jääneet puuosat olivat jo lahonneet niin pahasti, ettei pelkällä maalaamisella enää selvitty. Puuosat piti uusia kokonaan, ja kun talo oli käytännössä kokonaan puuta, loppulaskuksi tuli yli 500.000 euroa.

Ehkä tässä nämä ”tärkeimmät” meilläkin, ja mietimme välillä hyvinkin pitkään, miten me voitaisiin kaikkia palvella mahdollisimman hyvin. Ilmeisesti kaikkien tyytyväiseksi saaminen on joko mahdotonta, tai maksaisi niin paljon, ettei se kannata. Lisäksi on vaikea löytää töihin sellaisia ”upseeri-astronautti-MacGaiver” -yhdistelmiä (riittäisikö edes tämäkään kokemus ja osaaminen?), jotka pystyisivät vaativaisimmankin asiakkaan tarpeisiin vastaamaan. Taloyhtiön tekniset ja taloudelliset asiat osaamme kyllä, mutta miten pärjäämme kaikkien ihmisten kanssa? Kerran eräs vanha isännöitsijä totesi osuvasti, että ”isännöitsijänä pärjää parhaiten pappi, jolla on jokin teknis-kaupallinen jatkokoulutus”. Mielestäni erittäin hyvin sanottu.

Ehkä tässä on sitten osasyy sille, että meidän alalla on jatkuva työvoimapula, ja uusia ja nuoria ei isännöintialalle hakeudu? Nyt isännöitsijöiden keski-ikä on jo 52v ja tästä joukosta joka toinen jää eläkkeelle 10 vuoden sisällä. Tai sitten alalle tulijat pelottaa pois joskus oikeastikin vaikeat kiistat ja pieleen menneet remontit, joissa voi äänen voimakkuus ja sävy olla hyvinkin kova, kun urakoitsija haluaa rahansa, ja taloyhtiö kieltää, että laskua ei missään tapauksessa saa maksaa. Näitä sattuu aina joskus ja ainakin yhden kerran urakoitsijan kiukku kohdistui juurikin isännöitsijään (joka on siis vain lenkki ketjussa, ja toimii pelkästään taloyhtiön hallituksen ja hallituksen palkkaamaan juristin määräämällä tavalla), eli turkulainen urakoitsija olisi halunnut, että ”se kävis jotenkin sillai, että joku ajais niiku autolla päälle”, eli isännöitsijä jäisi auton alle ja joutuisi ainakin sairaalaan:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011033013456197_uu.shtml

223 vastausta artikkeliin ”Mistä näitä uunoja oikein tulee? Volyymi 2

  1. Has a limited role in the diagnosis of acute pancreatitis. [url=http://azithromycinpurchase.com]for sale zithromax z pak oral[/url] Give copies to your family members health care providers and health care agent Carry a copy with you in a wallet or glove compartment of your car.If the patient has a history of angina ask how this episode differs from previous ones more severe longer duration.COLUMN I COLUMN IIPhysical dependence The occurrence of withdrawal symptoms such as nausea sweating shakiness and anxiety when alcohol use is stopped after a period of heavy drinking.African pumpkin or balsam pear Momordica balsamina mohodu nkaka intshungu is another widespread plant remedy.Prevalence also rises with age and is currently in men aged increasing to in men over years. [url=http://fastbestmedrx.com]brand cialis and levitra[/url] This is the diastolic blood pressure pressure in the artery when the ventricles relax and the heart lls receiving blood from the venae cavae and pulmonary veins.condition congenital anomaly of large head cephalyRecommendation The American College of Physicians recommends that clinicians base the choice of a specific PDE inhibitor on the individual preferences of men with erectile dysfunction including ease of use cost of medication and adverse effects profile Grade weak recommendation lowquality evidence.A.Central Regulation Some of the anatomical areas of the brain that relate to sexual function have been defined. [url=http://fast-isotretinoin.com]accutane 20mg bestellen rezeptfrei[/url] Calcium Channels.Therapy is primarily supportive antihypertensives loop diuretics for edema the use of antibiotics is controversial.Spirometry before and after bronchodilators can confirm diagnosis by proving reversible airway obstruction.This would bring Ayurvedic medicine more in line with Greek humorism but the notion of a fourth dosha did not gain general acceptance. [url=http://fast-sildenafil.com]viagra and cialis non perscription[/url] Nonsustained VT a.Videoassisted thoracic surgery VATS allows the surgeon to view the chest from a video monitor.Review provided by VeriMed Healthcare Network.The final category involves physical strategies such as exercise and dance.Carpometacarpal arthroplasty is a treatment for arthritis in the thumb at the basal joint. [url=http://buydoxycyclineus.com]buy doxycycline on line[/url] C.DiagnosisThe principal signs and symptoms of overdose with LASIX are dehydration blood volume reduction hypotension electrolyte imbalance hypokalemia and hypochloremic alkalosis and are extensions of its diuretic action.Nevertheless treatments involving iPSCs and adult stem cells are currently being proposed for hundreds of conditions including Alzheimers disease baldness certain cancers cerebral palsy coeliac disease defects of hearing and sight diabetes type heart failure infertility Parkinsons disease rheumatoid arthritis spinal cord injury stroke systemic lupus erythematosis and tooth decaya lengthening list that already represents a revolution in medical treatment.

  2. I simply could not depart your website before suggesting that I really enjoyed the usual information a person supply to your guests? Is going to be back continuously to inspect new posts.

  3. I simply want to mention I am beginner to weblog and actually enjoyed this web-site. More than likely I’m likely to bookmark your blog post . You certainly have really good stories. Kudos for sharing your webpage.

  4. Hello, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

  5. great points altogether, you simply gained a brand new reader. What may you recommend about your put up that you simply made a few days ago? Any certain?

  6. I simply had to appreciate you again. I’m not certain the things I could possibly have achieved without the actual information provided by you about my topic. It absolutely was a depressing issue for me personally, nevertheless coming across a expert strategy you resolved that forced me to jump with happiness. I will be happy for your assistance and believe you comprehend what an amazing job you have been putting in teaching many others thru your webpage. I know that you’ve never come across any of us.

  7. I like the helpful information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here regularly. I am quite certain I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

  8. Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Fantastic. I’m also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

  9. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you helped me.

  10. magnificent publish, very informative. I wonder why the other experts of this sector do not realize this. You should proceed your writing. I’m confident, you’ve a huge readers’ base already!

  11. Hey there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and personally suggest to my friends. I am sure they’ll be benefited from this website.

  12. My brother recommended I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

  13. I wanted to put you that little bit of observation to thank you so much over again for these amazing suggestions you have shared here. It has been quite wonderfully generous of you to convey unhampered all that most people would have supplied as an e-book to get some bucks for their own end, chiefly since you might have tried it if you ever desired. The good ideas also served to be a great way to realize that other people online have the same desire just as my own to understand significantly more on the topic of this issue. I believe there are millions of more pleasant times ahead for individuals who read carefully your site.

  14. I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here frequently. I’m quite sure I will learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

  15. Thank you so much for giving everyone an extraordinarily superb opportunity to read in detail from this blog. It’s usually very useful and full of a great time for me and my office peers to visit your website at minimum thrice weekly to read through the new guides you will have. Of course, I am also actually fascinated for the striking tricks you serve. Selected 3 ideas in this posting are ultimately the most beneficial we have all ever had.

  16. Wow! This can be one particular of the most beneficial blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Magnificent. I’m also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

  17. 最も美しいスーパーコピー,超格安ブランド時計コピー激安通販専門店!ブランド品に憧れて、予算オーバーし、諦めなければならないことがありましたか。スーパーコピー品が一番いいチョイスだ思います。少しのお金でも、世界中一番人気を持つブランド品、貴族しか買えない贅沢品がゲットできます。素敵な外観と実用性に優れたブランド コピー バッグ,,スーパーコピー財布,スーパーコピー 代引き,エルメス コピー,ルイヴィトン 財布、ルイヴィトン バッグ、ベルトなどの逸品はお客様に提供します。誰でもブランド品を手に入れられるのは弊社の経営理念です。当店の最大目標はお客様が安心してお買い物が出来き、お客様の頼りになるお店を目指す事ことです。お洒落な貴方はきっとこのチャンスを見逃しなくよ!
    ロレックスコピー販売、代引きロレックス時計コピー通販、全て新品、高い品質、激安、送料無料。ロレックス時計コピーなど世界中有名なブランドレプリカを格安で通販しております。N級品スーパーコピーブランドは 業界で最高な品質に挑戦しますロレックコピー,ロレックコピー代引き,ロレック激安,ロレックス偽物 ,最高級ロレックコピーロレックス時計コピー,フェラーリコピー時計,パネライコピー時計,パテックフィリップコピー時計,ヴァシュロン.コンスタンタンコピー時計,エルメスコピー時計,カルティエコピー時計ルイヴィトンコピー、 ロレックスコピー、シャネルコピー、グッチコピー、エルメスコピー、 ボッテガヴェネタコピー、 バーバリーコピー、ミュウミュウコピー、トリーバーチコピー、バレンシアガコピー、ディオールコピー、ブルガリコピー、ブラダコピー、 ドルチェ&ガッバーナコピー、オメガコピー、フランク ミュラーコピー、gagaコピー。古驰拷贝, 靴/サンダル,サングラスコピー欧米O級品オーダー服各種のブランドの服、靴、、財布、腕時計の複製品をかばん一番ブランドliveブランドコピー服,ブランドバッグコピー,ブランド時計,ブランド靴シリーズ欧米O級品コーナーラッピング用品 http://www.okakaku.com/brand-39-copy-0.html

  18. ブランドN級品ブランドコピー 代引き,スーパーコピー時計,ブランドN級品,楽天コピーブランド,,偽物ブラン日本最大級の最高のスーパーコピーブランド財布激安代引き販売店,スーパーコピー時計の激安老舗.!国内No.1時計コピー工房,アフターサービスも自ら製造したスーパーコピー時計なので、技術力でお客様に安心のサポー トをご提供させて頂きます。スーパーコピー 代引きN品をご 購入の方は、こちらへ.弊社は正規品と同等品質のコピー品を低価で お客様に提供します!すべての商品は品質2年無料保証です。
    ブランドコピー時計大人気を海外激安通販専門店ロレックス、ブルガリ、フランク ミュラー、シャネル、カルティエ、オメガ、IWC、ルイヴィトン、オーデマ ピゲ、ブライトリング、グッチ、エルメス、パネライ、パテックフィリップ偽物(コピー商品)のブランドの腕時計の販売、通販。 http://www.okakaku.com/brand-2-copy-0.html

  19. スーパーコピーブランドなら当店で!
    プラダ スーパーコピー,プラダ 財布 コピー,プラダ 新作 財布ブランド財布コピー,ブランド スーパーコピー 財布,プラダ スーパーコピー 財布,シャネル財布コピー,グッチ スーパーコピー 財布,エルメス スーパーコピー 財布,ルイヴィトン長財布コピー,スーパーコピー財布,エルメスコピー財布,各種のブランドはかばんをコピーします偽物ブランド,激安偽物,ブランド財布コピー,エルメス財布コピー,ブランドのコピーブランド財布,ルイ?ヴィトンブランド財布コピー,偽ブランドグッチ財布,D&G,コピー財布偽物,偽物時計コピー,時計,ボッテガベルト,,靴,その他のバッグコピー,ブランド財布激安,ブランド激安販売,偽ブランド激安市場,通販送料無料專門店 ルイヴィトンコピー 児玉店,当店ルイヴィトン コピー 財布、ルイヴィトン コピー バッグ 全MAX80%OFF!期間限定SALE。最短即日発送。送料無料ルイヴィトン コピー,ルイヴィトン コピー 財布,ルイヴィトン コピー バッグ http://www.gowatchs.com/brand-261.html

  20. 弊社は海外安心と信頼のプラダ 時計 コピーです。2015 新作が満載!皆様を歓迎して当店をご光臨賜ります。ロレックス時計コピー,パネライ時計コピー,ウブロ時計コピー ,ブライトリング時計コピー,IWC時計コピー,フランクミュラー時 計コピー,ショパール時計コピー,フェラーリ時計コピー,グラハム 時計コピー,ハリー ウィンストン時計コピー等。サイトは世界一流ブランド コピー 専門店です。ぜひ一度当店の商品をお試しください。驚きと満足を保証致します。ご利用をお待ちしております。
    コピーカルティエ時計,コピーオメガ時計,コピーその他時計の專門店ロレックス、ウブロをはじめとした、様々なスーパーコピー時計の販売?サイズ調整をご提供しております。 http://www.msnbrand.com/brand-copy-IP-33.html

  21. 100%実物写真ですし、品質が完璧です!”スーパーコピーブランド財布激安 偽物財布激安コピー ルイヴィトン財布偽物,偽物財布コピーエルバーキンコピースーパーコピー財布ブランド財布コピーブランドコピー激安バレンシアガ スーパーコピー激安ロレックス スーパーコピー時計ブランド財布激安 偽物財布激安コピー ルイヴィトン財布偽物,偽物財布コピーブランド激安市場-jck35販売:ブランド財布コピー,激安ブランド,財布コピー,偽ブランド,偽 ブランド財布,偽物ブランド財布,ブランドコピー,ヴィトンコピー,ルイヴィトン財布偽物, シャネル財布コピー,グッチ財布コピー,エルメス財布偽物,D&G 財布コピー,ボッテガ 財布 .2013年新作スーパーコピーロレックス,スーパーコピーロレックス時計通販スーパー コピー品その他の世界一流ロレックススーパーコピー時計品を扱っています。 ホームページをクリックして商品をご覧下さい.ロレックスコピー,業界No.1人気スーパーコピーロレックス腕時計専門販売ロレックスコピー(ROLEXスーパーコピー)のロレックス レプリカ販売専門店です。すべての商品は品質2年無料保証です,ロレックス デイトジャスト 偽物,人気満点ロレックス コピーn級品新作大特集
    ブルガリ時計 激安 6畳 http://www.newkakaku.com/lz1.htm

Kommentointi on suljettu.