223 vastausta artikkeliin ”Likavesi- ja sadevesiviemärit vedetty tontille

 1. I like the helpful information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite certain I will learn a lot of new stuff right here! Best of luck for the next!

 2. you’re in point of fact a good webmaster. The site loading velocity is incredible. It sort of feels that you’re doing any unique trick. Moreover, The contents are masterwork. you’ve performed a great job in this matter!

 3. I simply want to mention I’m newbie to blogging and site-building and definitely enjoyed you’re web site. Very likely I’m likely to bookmark your blog . You really have tremendous posts. Appreciate it for revealing your website.

 4. Hiya, I am really glad I’ve found this information. Today bloggers publish just about gossips and net and this is really frustrating. A good web site with interesting content, that is what I need. Thanks for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

 5. excellent issues altogether, you simply received a emblem new reader. What would you recommend about your post that you simply made some days ago? Any positive?

 6. You actually make it seem so easy together with your presentation but I to find this topic to be actually one thing that I think I might never understand. It kind of feels too complicated and extremely extensive for me. I am having a look forward on your next submit, I will attempt to get the hang of it!

 7. I think this is one of the most vital information for me. And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The site style is wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers

 8. Hey there, You have done a fantastic job. I’ll definitely digg it and personally recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this website.

 9. You have remarked very interesting points ! ps decent internet site . ”Become addicted to constant and never-ending self improvement.” by Anthony D’Angelo.

 10. I think this is one of the most vital info for me. And i am glad reading your article. But should remark on some general things, The web site style is great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

 11. Thanks for sharing superb informations. Your web-site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a great website.

 12. I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thanks , I¡¦ll try and check back more often. How frequently you update your site?

 13. Thank you for sharing superb informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and just could not come across. What a perfect website.

 14. I got what you intend, thankyou for posting .Woh I am thankful to find this website through google. ”Wisdom doesn’t necessarily come with age. Sometimes age just shows up by itself.” by Woodrow Wilson.

 15. Kumibitumikermin käyttö voi olla jääräpäisen rakennesuunnittelijan ainoa oikea vaihtoehto. Suosittelen silti vakavasti miettimään myös noita fysikaalisia ominaisuuksia miten kosteuskäyttäytyminen toimii. Äkkiseltään tosiaan voisi luulla että helpoin tapa on eristää bitumilla seinä ulkoapäin mutta aina asia ei olekaan niin yksiselitteinen. Miksi esimerkiksi vesikattoa ei koskaan tehdä vastaavalla tavalla? Huopa,laudoitus eristys ja sisäpintalevy. Aina tuon eristeen ja bitumin välistä löytyy se tuuletusrako.

 16. Hei,
  Kiitos vinkeistä – kävin katsomassa nuo http://www.isodran.fi sivujen ja Youtuben Fuktisol videot, jälkimmäinen siis tässä linkissä:

  http://www.youtube.com/watch?v=y7A-xXjnsfI

  Itse olen ollut siinä luulossa, että kellarin rakentaminen on aina hiukan hankalaa ja haastavaa tuon seinien kosteuden hallinnan osalta, mutta aika idioottivarmalta tuo homma kyllä näyttää ainakin noilla Isodrän / Fuktisolin tuotteilla.

  Vielä nuo ehtisi hankkia ja asentaa itsekin, koska vaihtoehtoisia materiaaleja (styroksi + bitumikermi) en ole vielä ehtinyt ostamaan.

  Pitänee keskustella rakennesuunnittelijan kanssa, että onko hänellä kokemuksia, että miten nämä Isodrän ja Fuktisol oikeassa elämässä sitten toimivat. Ja vieläkö ehtisi meille piirtämään samanlaiset. Tosin ei asennus välttämättä kuvia kaipaa, noilla videoillakin pärjää jo aika hyvin…;)

  Suomenkielisiltä sivustoilta en hintoja löytänyt, mutta Ruotsin puolella Isodrän näyttäisi maksavan jossakin kaupassa 219 kruunua neliöltä, eli noin 25 euroa per neliö Suomen rahaksi muutettuna. Kai se sitten suunnilleen saman verran maksaa meillä Suomessakin? Jolloin tästä tulisi 45,5 metrin pituiselle seinälle noin 2 metrin korkeuteen asennettuna neliöitä vajaa 100 ja hintaa vajaa 2500. Eli talon kokonaishintaan tällä valinnalla ei olisi mitään vaikutusta, tonni pari sinne tai tänne ei kokonaisuutta muuksi muuta.

  Neliöhinta on kuitenkin Isodränillä ja Styroksilla (EPS 120 routa) kovastikin eri suuruinen, jos ensimmäinen maksaa noin 25,00 euroa neliöltä ja jälkimmäinen 3,66€/m2 http://www.taloon.com -sivustojen mukaan.

 17. Vielä edelliseen. Tosin myöhäistä nyt mutta mietin minkätakia teillä ei ole noinkin pahassa paikassa (märkää tuntuu riittävän) laitettu anturan alle ja samalla koko lattiaan salaojittavaa eristystä. Paaluperustaisessa mutta silti maanvaraisessa lattiassa se olisi kaikista paras vaihtoehto. Eriste sinänsä ei kanna koko talon painoa tuossa mutta paaluillahan tuo seisookin. Eristeellä saataisiin taakuuvarmasti kuiva lattia koska samalla tavalla kosteus pyrkii aina kylmempään suuntaan ja koko kellari olisi tällöin saatu salaojitettua sataprosenttisesti eikä vain normaalin salaojan verran joka sijaitsee suunnilleen anturasta hieman alapuolella.

 18. Isodrän / fuktisol eristys tulossa itsellekin tähän naapuriin ensi keväänä. En missään tapauksessa laittaisi pikeä seinään. Mietitäänpäs. Kosteus pyrkii aina lämpimästä kylmempään ja jos seinän ulkopinnassa on pikieristys niin ainoa kuivumissuunta on sisäänpäin. Eli sisäseiniä ei silloin saa pinnoittaa milään lateksimaalilla tms. Fuktisol / isodrän eristyksellä annetaan kosteuden poistua ulospäin jolloin se kondensoituu vasta maa-aineksiin eristyksen ulkopuolella. Sama eriste myös sallii kosteuden valumisen salaojiin.

  Pikivuorattuja kellareita on vuosien saatossa korjailtu ties kuinka paljon. Esim rintamamiestalot. Toimii jotenkuten jos eristys on tehty erittäin suurella huolellisuudella ja kosteuspaine kumpaankin suuntaan on minimaalinen. Ulkopuolisella salaojittavalla eristyksellä päästään helposti kuivaan kellariin ja se antaa työvirheille aika paljon anteeksi.

  Mikään näistä ei tietysti toimi jos ulkopuolella on vesipainetta mutta vain tyhmä tekee tuolloin kellarin.

 19. En ole mainosmies, mutta http://www.isodran.fi on esitetty ainakin näin maallikon silmin aika toimivan näköinen järjestelmä kellarin eristämisestä(videoesitys).

 20. JEP. Talo on suunniteltu niin, että likavesi osaa mennä pois omalla painollaan, myös kellarista. Ainoa mikä pitää pumpata, on se sadevesi, joka ei osu talon kattoon (jolloin se menisi rännikaivosta), vaan joka osuu talon seinien ympärille noin 2 metrin sisään talon seinistä. Se vesi todennäköisesti joutuu salaojaan, ja salaojavesi nostetaan pumpulla ylös. Pumpussa on vikahälytys, ja tarvittaessa salaojakaivoista saadaan lisääkin pumppuja alas, jos jokin poikkeustilanne sitä edellyttää. Eli kaiken pitäisi olla kunnossa. Totta on kuitenkin se, että kellarin rakentamisessa on aina haasteita, ja itseäni mietityttää eniten kellarin seinien toimivuus. Eli miten kosteus pääsee niistä haihtumaan, jos normaalia reittiä ulospäin ei pääse? Märkätilan kohdalla tämä asia on ”kierretty” niin, että kun seinän sisäpuolella on kylpyhuoneen seinissä vesieriste (sinne päin seinän sisällä oleva kosteus ei pääse), niin samalla kohtaa ulkopuolella on kylmävarasto, jossa ei ole kellarin seinässä pikeä eristeenä. Eli tässäkin kohtaa asioiden pitäisi olla kunnossa. Käytäntö sitten näyttää viime kädessä vuosien päästä, että miten hyvin kaikki oli osattu suunnitella etukäteen.

 21. Noihin viemäröinti- ja salaoja-asioihin kannattaa kiinnittää nyt rakennusvaiheessa erityistä huomiota, ettei tuo kuopan pohjalle nyt kertynyt vesi löydy myöhemmin kellarin lattialta. Nämä tuskin olivat Vantaan viimeiset sateet ; )
  Jälkikäteen näiden viemäröintiasioiden korjaaminen lienee aika haastavaa.

Kommentointi on suljettu.