Tontti paalutettu

Paalutuksen tilasin Terästpaalutus Tammiselta, mistä Ossi Tamminen tuli paalutuksen tekemään. Ossi kertoi paaluttaneensa myös naapuritontilla olevan entisen kaupparakennuksen, joka nyt peruskorjattiin asuinkäyttöön viime vuonna. Tammisen veljekset ovat paaluttaneet myös Laurintien varressa olevat uudet 2-kerroksiset talot LVI-Triolle saakka.

Eniten mietitytti se, miten onnistuu vanhan sokkelin ympärillä paalutus, mutta se meni ihan hyvin. Sen sijaan talon päärappusten alle tulevan toisen paalun paikka oli ongelmallinen, se olisi pitänyt paaluttaa kuopan yläreunaan, ja Ossi sanoi, että tässä kohtaa se ei tule onnistumaan. Paalu vääntäisi liikaa kuoppaa kohden. Tässä kuva aamun tilanteesta, kun ihmeteltiin, että mitenkäs me tästä nyt sitten selvitään?


Liian haastava paikka. Näin lähelle kuopan reunaa ei voi paaluttaa.

No – eipä siinä sitten muuta kuin sama kuva sähköpostilla rakennesuunnittelijalle, ja soitto perään, että voisiko paalua tai tarvittaessa koko rappusten alle tulevaa anturia siirtää? Päätettiin, että anturaa laajennetaan, niin että siitä tulee L-kirjaimen muotoinen, silloin voitiin paalua siirtää noin 30-40 senttiä rakennusta kohden, ja paalutus saatiin tehtyä montun pohjalta, tässä siitä kuva:


Paalun paikka siirretty montun pohjalle, alkuperäinen paikka näkyy punaisella rastilla paalutuskoneen päältä.

Muuten paalutus sujui tosi hienosti ja enemmittä ongelmitta. Ammattimiehiltä homma käy. Tässä muutama kuva lisää:


Ensimmäinen paalu menossa maahan. Autokatoksen paalu katkaistiin maan pinnalta, ja paalua upposi maahan 14 metriä.


Tässä paalukone montun pohjalla. Hyvin se selvisi ajoluiskastakin, eli ei ollut liian kapea eikä liian jyrkkä.


Paalutuskoneen jälkiä sepelissä.

En ehtinyt täryyttämään sepeliä ennen paalukoneen saapumista. Ja hyvä niin. 11-tonnin kone uppoaa kuitenkin jonkin verran sepeliin, jolloin se pinta on möyhitty paaluttamisen jälkeen. Parempi että haravoin pinnan uudestaan tasaiseksi, ja tärytän sen piukkaan vasta sitten. Samalla voin täryllä tasata pinnan niin, että se on tasan 150 milliä paaluhatun alapuolella, jolloin sekin detalji on sitten tarkasti kuvien mukainen.

Seuraavaksi tähän karkean soran päälle tuleekin sitten jo anturat, eli seuraavaksi tehdään niitä varten laudoitukset. Tosin ennen sokkelilaudoitusten rakentamista lienee syytä laittaa salaojat ja salaojakaivot paikoilleen? Sitten ei tarvitse niiden putkien kanssa hyppiä enää anturaa varten tehtävien lautarakennelmien ylitse, ja nurkat saattaisi käydä ahtaiksi muutenkin, mutta nyt vielä siellä mahtuu kulkemaan ja työskentelemään ihan hyvin. Anturan korkeudeksi tulee 400mm ja leveydeksi 600mm.

Laitan vielä jossain vaiheessa paalukoneesta jonkun videon tuonne ”videot” -välilehdelle.

224 vastausta artikkeliin ”Tontti paalutettu

 1. I wish to express my love for your kindness giving support to those people who need assistance with that subject. Your personal commitment to passing the solution all around had been incredibly functional and have constantly permitted many people like me to realize their dreams. Your entire invaluable guideline signifies a great deal to me and a whole lot more to my fellow workers. Thanks a lot; from each one of us.

 2. whoah this weblog is fantastic i really like reading your articles. Keep up the great work! You understand, many people are searching around for this information, you can aid them greatly.

 3. I simply want to tell you that I’m beginner to blogs and truly enjoyed this blog site. Likely I’m want to bookmark your blog . You certainly come with superb article content. Appreciate it for sharing your blog.

 4. I just want to say I am just very new to blogs and truly enjoyed your page. Almost certainly I’m planning to bookmark your blog . You certainly come with excellent article content. Thank you for revealing your web-site.

 5. Great – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task.

 6. You can definitely see your skills within the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe. All the time go after your heart. ”Everyone has his day and some days last longer than others.” by Sir Winston Leonard Spenser Churchill.

 7. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how could we communicate?

 8. wonderful issues altogether, you simply gained a emblem new reader. What might you recommend about your post that you made a few days ago? Any sure?

 9. magnificent issues altogether, you just received a brand new reader. What may you recommend in regards to your put up that you simply made a few days in the past? Any sure?

 10. You really make it seem so easy together with your presentation however I in finding this matter to be actually one thing that I feel I might by no means understand. It seems too complex and extremely broad for me. I’m having a look forward in your next put up, I will attempt to get the cling of it!

 11. I simply wanted to make a quick remark in order to thank you for the stunning ways you are placing at this site. My time intensive internet investigation has at the end of the day been rewarded with brilliant tips to share with my co-workers. I would believe that we site visitors are unequivocally fortunate to dwell in a magnificent website with many marvellous professionals with very helpful tips and hints. I feel somewhat grateful to have discovered your webpages and look forward to many more amazing minutes reading here. Thank you once again for all the details.

 12. I as well as my friends have been analyzing the good ideas found on the blog and so before long developed a terrible feeling I never thanked the web site owner for those secrets. All of the guys happened to be for that reason happy to learn them and have now pretty much been enjoying those things. Appreciate your truly being indeed accommodating and also for picking some nice themes most people are really wanting to be informed on. My sincere regret for not expressing appreciation to earlier.

 13. Top notch post.Thanx for posting this kind of informative piece of writing and enlightening all of us with all your views.I hope you may continue this particular great work at a later date as well.

 14. Thanks for another informative website. The place else may I get that kind of information written in such a perfect means? I have a project that I am just now working on, and I have been on the look out for such info.

 15. Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

 16. I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are amazing! Thanks!

 17. En ole minäkään paalutusta koskaan ennen näin läheltä nähnyt. Kilkatus kuului varmaan kauas, eräs naapuri tuli myös moikkaamaan kun meteli kuului heidän pihalle saakka. Katsotaan sitten mitä tulee laskua, paalua kului yhteensä noin 350 metriä. Laitan laskuja sitten tuonne ”toteutuneet kustannukset” -sivulle, kun niitä näistä tämän viikon hommista tulee.

 18. Jännää seurailla tätä paalutushommaa, enpä ole ennen nähnyt! Kuvat havainnollistavat hyvin, mistä siinä oikein on kysymys! Meillä raksa kallion päällä ja vaikka aina sanotaan että paaluttaminen on kallista, niin ei tuo räjäytys- ja maansiirtohommakaan mitään ilmaista to-del-la-kaan ole.

Kommentointi on suljettu.