Hihnakuljetinautolla sepeliä monttuun

Paitsi vauhtia ja vaarallisia tilanteita, on tänään saatu paljon muutakin aikaiseksi. Kellarin kuoppa valmistui, suodatinkankaat levitettiin sinne pohjalle, ja sen jälkeen hihnakuljetusautolla tuli tänään kolme kuormaa eli noin 33 kuutiota eli noin 50 tonnia 16-32 millin sepeliä montun pohjalle.

Hihnakuljetusautolla se homma käy tehokkaasti ja nopeasti. Jos olisi tuotu kuorma-autolla lasti pihaan, ja jos sitä olisi sitten kaivurilla nostettu kauha kerrallaan oikeille paikoilleen, ja jos sen jälkeen vielä lapiomies olisi tasannut lopullisen pinnan tasaiseksi, niin olisi siinä ollut aika paljon töitä. Ja todennäköisesti kustannuksetkin aika paljon suuremmat (kuorma-auton kulut + kaivurin kulut + lapiomiehen kulut).

Nyt tällä kertaa sepelin hinnaksi tuli 18,50€ per tonni + ALV (hinta tietysti riippuu eniten ajomatkan pituudesta, joka nyt ei ollut kovin pitkä). Ja tällä hintaa siis paikalle tuotuna ja hihnalla lopullisiin paikkoihinsa levitettynä. Kätevästi se käy Joystickillä (ks. myös video videot” -välilehdeltä). Hihnakuljetinauton kuljettaja kävelee tontilla minne haluaa, ja ohjaa hihnakuljetinta sieltä, mistä parhaiten näkee minne tavaraa tarvitaan. Ensi maanantaina tulee vielä pari kuormaa karkeaa sepeliä lisää. Perjantaina pidetään rakentamisessa välipäivä.


Ensimmäinen kuorma sepeliä tulossa.


Nauhassa riittää pituutta sen verran, että kuopan saa täytettyä kauttaaltaan. Salaojille tietysti jätetään tila kuopan laidoille.


Ensimmäiset sepelit kuopassa. Kun aloittaa ohuilla kerroksilla, suodatinkangas pysyy paikoillaan, eikä vedä mihinkään suuntaan, kun kankaan alla savi on kuitenkin aivan löllöä.