Ensimmäinen vastoinkäyminen

Ensimmäinen pieni vastoinkäyminenkin rakentamisessa olisi sitten koettu, tai pienehkö takapakki ainakin. Ilmeisesti tuli juhlittua niitä pressuhallin harjakaisia eilen vähän liian äkkiä, sillä tänään tilanne tontilla näytti tältä:


Pressutalli jalat päin taivasta.

Ilmeisesti tuulessa on voimaa ja joku ohikulkija oli sitten tilanteen taltuttanut, koska pressun päälle oli kannettu melkein kaikki tontilta löytyvät irtokivet painoksi ja pressun kiinnittämiseen valkoisiin tukitankoihin tarkoitetut pimpula-pampulat olivat siististi nipussa. Mitään ei ollut kadonnut.

No – eipä siinä sitten muuta kuin pikainen ensiapu, eli kehikko uudestaan pystyyn ja pressu merikonttiin odottamaan pientä tuumaustaukoa. Nyt tilanne näyttää tässä vaiheessa tältä:


Pressutallin kehikko taas pystyssä.

Kai sitten seuraavaksi sidon kuormalavat pressutallin runkojalkoihin, jolloin jos vielä tuuli heittää tallin nurin, niin se on sitten hurjaa menoa se, jos viritelmä lähtee liikkeelle kuormalavoineen päivineen. Merikontin kattona on myös pressukate, ja sieltä tulee kakkoskakkoset molempia laitoja pitkin maahan, ja maassa ne on naulattu kuormalavoihin kiinni. Se on toiminut, tai ainakaan vielä ei ole katto lentänyt menemään.

Seuraava koettelemus pressujen kanssa on sitten talvella – silloin kuulemma lumi jää pullottamaan kehikkojen sisään ja rikkoo painollaan pressun, jos lunta ei ole yhtenään pudottelemassa. Sen taas voi estää jos etukäteen laittaa lautoja tukemaan. Ja nyt ne laudat on helppo laittaa, kun kehikko on taas paljas…

Tänään en alkanut kuitenkaan enää uudestaan pressuja virittelemään ja kuormalavoja kiinni sitomaan. Tänään juhlitaan taas ihan jotain muuta – tai minä en olisi kyllä muistanut kun talon rakentaminen ja työasiat pyörii vaan mielessä (enkä muistanutkaan, ihmettelin vaan että miksi meillä on niin hyvät ruuat), mutta meillä olikin tänään 5. elokuuta 12-vuotishääpäivä. Onneksi vaimolla on parempi muisti – ruoka oli todella hyvää, tässä jälkiruuaksi kakku:


12v hääpäivä kakkua.