Ensimmäinen vastoinkäyminen

Ensimmäinen pieni vastoinkäyminenkin rakentamisessa olisi sitten koettu, tai pienehkö takapakki ainakin. Ilmeisesti tuli juhlittua niitä pressuhallin harjakaisia eilen vähän liian äkkiä, sillä tänään tilanne tontilla näytti tältä:


Pressutalli jalat päin taivasta.

Ilmeisesti tuulessa on voimaa ja joku ohikulkija oli sitten tilanteen taltuttanut, koska pressun päälle oli kannettu melkein kaikki tontilta löytyvät irtokivet painoksi ja pressun kiinnittämiseen valkoisiin tukitankoihin tarkoitetut pimpula-pampulat olivat siististi nipussa. Mitään ei ollut kadonnut.

No – eipä siinä sitten muuta kuin pikainen ensiapu, eli kehikko uudestaan pystyyn ja pressu merikonttiin odottamaan pientä tuumaustaukoa. Nyt tilanne näyttää tässä vaiheessa tältä:


Pressutallin kehikko taas pystyssä.

Kai sitten seuraavaksi sidon kuormalavat pressutallin runkojalkoihin, jolloin jos vielä tuuli heittää tallin nurin, niin se on sitten hurjaa menoa se, jos viritelmä lähtee liikkeelle kuormalavoineen päivineen. Merikontin kattona on myös pressukate, ja sieltä tulee kakkoskakkoset molempia laitoja pitkin maahan, ja maassa ne on naulattu kuormalavoihin kiinni. Se on toiminut, tai ainakaan vielä ei ole katto lentänyt menemään.

Seuraava koettelemus pressujen kanssa on sitten talvella – silloin kuulemma lumi jää pullottamaan kehikkojen sisään ja rikkoo painollaan pressun, jos lunta ei ole yhtenään pudottelemassa. Sen taas voi estää jos etukäteen laittaa lautoja tukemaan. Ja nyt ne laudat on helppo laittaa, kun kehikko on taas paljas…

Tänään en alkanut kuitenkaan enää uudestaan pressuja virittelemään ja kuormalavoja kiinni sitomaan. Tänään juhlitaan taas ihan jotain muuta – tai minä en olisi kyllä muistanut kun talon rakentaminen ja työasiat pyörii vaan mielessä (enkä muistanutkaan, ihmettelin vaan että miksi meillä on niin hyvät ruuat), mutta meillä olikin tänään 5. elokuuta 12-vuotishääpäivä. Onneksi vaimolla on parempi muisti – ruoka oli todella hyvää, tässä jälkiruuaksi kakku:


12v hääpäivä kakkua.

268 vastausta artikkeliin ”Ensimmäinen vastoinkäyminen

 1. Hello, you used to write excellent, but the last several posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a little bit out of track! come on!

 2. I simply want to mention I am just all new to weblog and absolutely liked your web-site. Likely I’m planning to bookmark your site . You actually come with terrific well written articles. Appreciate it for revealing your blog.

 3. Thank you for some other fantastic post. Where else may anyone get that kind of info in such a perfect approach of writing? I have a presentation next week, and I’m on the search for such information.

 4. My brother suggested I might like this website. He was entirely right. This post truly made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

 5. I¡¦ve read a few excellent stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I wonder how much attempt you set to make such a great informative web site.

 6. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is excellent blog. A great read. I will definitely be back.

 7. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is great, let alone the content!

 8. Hey there, You’ve done a fantastic job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I’m sure they will be benefited from this web site.

 9. I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this blog. Thank you, I will try and check back more often. How frequently you update your website?

 10. My wife and i were fulfilled when Jordan managed to deal with his studies with the precious recommendations he was given using your blog. It is now and again perplexing just to continually be giving away ideas men and women have been trying to sell. And we consider we need you to appreciate because of that. The type of explanations you’ve made, the simple site navigation, the relationships you will make it possible to create – it is everything incredible, and it’s really assisting our son and the family do think that content is amusing, and that is exceedingly essential. Thanks for all the pieces!

 11. I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 12. Great website. A lot of helpful info here. I¡¦m sending it to several buddies ans also sharing in delicious. And certainly, thanks for your effort!

 13. I have been browsing online greater than 3 hours as of late, but I never found any attention-grabbing article like yours. It’s pretty worth sufficient for me. In my view, if all webmasters and bloggers made just right content as you probably did, the net will likely be a lot more useful than ever before. ”Perfection of moral virtue does not wholly take away the passions, but regulates them.” by Saint Thomas Aquinas.

Kommentointi on suljettu.