Pressutalli puutavaran varastointiin

Ostin Motonetistä vajaalla 200 eurolla pressutallin, jonka koko 3×6 metriä, ja jossa ajattelin varastoida ja sirkkelöidä puutavaraa. Ensimmäisen kerran puutavaraa joutuu käsittelemään kun tehdään kellarin alapohjan valulle muotit, sitten pärjääkin taas pitkän aikaa niin, ettei puutavaraa juuri kulu, koska tämän vuoden tavoitteena on ainoastaan se, että saadaan kellarin seinät tehtyä harkoista ja siihen sitten ontelolaatat päälle. Ja sitten peitetään koko juttu pressuilla talveksi, ja jatketaan taas ensi keväänä, jolloin puusta aletaan rakentamaan siihen sokkelin päälle pari kerrosta puutaloa.

Tämmöinen pressutallin rakentaminen on siitä mukavaa puuhaa, että pääsee juhlimaan harjakaisia aika pian! Nyt aikaa kului 3-4 tuntia, ja siitäkin itse asiassa puolet meni maanpinnan tasaukseen ja soran kärräämiseen, tein tallin pohjan vähän tasaisemmaksi, mitä se olisi muuten ollut.


Pressutalli osina.


Eka pääty valmiina.


Kehikko valmis, päätypressut paikoillaan.


Iso pressu olikin yksin aika työläs saada tallin päälle, kun ei ollut kaveria mukana.


Talli valmiina.

359 vastausta artikkeliin ”Pressutalli puutavaran varastointiin

 1. I just want to mention I am just all new to blogging and definitely loved you’re web page. Most likely I’m likely to bookmark your blog . You actually have good stories. Many thanks for sharing your web page.

 2. I’ve been browsing online more than three hours nowadays, yet I never discovered any interesting article like yours. It is lovely worth sufficient for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made just right content as you probably did, the internet will be much more helpful than ever before. ”No nation was ever ruined by trade.” by Benjamin Franklin.

 3. I have to show my passion for your generosity giving support to visitors who really want help on this particular matter. Your special dedication to getting the solution up and down had been extremely insightful and has specifically encouraged ladies like me to reach their dreams. Your personal insightful instruction signifies a great deal a person like me and even further to my mates. Warm regards; from everyone of us.

 4. Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 5. I savour, cause I discovered exactly what I was having a look for. You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

 6. Hello, you used to write magnificent, but the last several posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past few posts are just a little out of track! come on!

 7. of course like your web-site but you have to check the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to inform the reality however I will surely come back again.

 8. Good – I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

 9. I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You’re wonderful! Thanks!

 10. Good – I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task.

 11. Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too great. I actually like what you have acquired here, certainly like what you’re saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it sensible. I cant wait to read much more from you. This is actually a wonderful web site.

 12. It is in reality a great and helpful piece of info. I¡¦m happy that you just shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 13. Väittäisin, että ei se kaupan setti sellaisenaan edes ensimmäistä talvea kestä. Ongelmaksi tulee siis lumikuorma, ja sitä varten kannattaa jo etukäteen teltan ollessa vielä ehjä laittaa lautoja putkitankojen päälle poikittain, ettei lumi pussita ja paina pressua rikki. Kesällä taas tuuli voi kiusata, eli jalat kannattaa sitoa esim. kuormalavoihin kiinni, ettei tuuli heilauta pressutallia ympäri. Näin minulle jo ehti käydä, mutta onneksi pressutalli kesti kaatumisen. Jos lisää lautoja lunta tukemaan ja laitta vielä naruilla ristikkäistukia sinne tänne, niin kaipa tuo teltta saattaisi kestää useamman vuodenkin.

 14. Onko ollut toimiva ratkaisu nyt talven jälkeen? Itse harkitsen samaa nyt kesäksi puutavaran kuivanapitoa ajatellen.

Kommentointi on suljettu.