Pressutalli puutavaran varastointiin

Ostin Motonetistä vajaalla 200 eurolla pressutallin, jonka koko 3×6 metriä, ja jossa ajattelin varastoida ja sirkkelöidä puutavaraa. Ensimmäisen kerran puutavaraa joutuu käsittelemään kun tehdään kellarin alapohjan valulle muotit, sitten pärjääkin taas pitkän aikaa niin, ettei puutavaraa juuri kulu, koska tämän vuoden tavoitteena on ainoastaan se, että saadaan kellarin seinät tehtyä harkoista ja siihen sitten ontelolaatat päälle. Ja sitten peitetään koko juttu pressuilla talveksi, ja jatketaan taas ensi keväänä, jolloin puusta aletaan rakentamaan siihen sokkelin päälle pari kerrosta puutaloa.

Tämmöinen pressutallin rakentaminen on siitä mukavaa puuhaa, että pääsee juhlimaan harjakaisia aika pian! Nyt aikaa kului 3-4 tuntia, ja siitäkin itse asiassa puolet meni maanpinnan tasaukseen ja soran kärräämiseen, tein tallin pohjan vähän tasaisemmaksi, mitä se olisi muuten ollut.


Pressutalli osina.


Eka pääty valmiina.


Kehikko valmis, päätypressut paikoillaan.


Iso pressu olikin yksin aika työläs saada tallin päälle, kun ei ollut kaveria mukana.


Talli valmiina.