4 kuukauden epätietoisuus…

Toukokuun 9. päivä kirjoittelin tänne blogiini seuraavasti: ”Asuntokauppakin näyttää vilkastuvan kesää kohden, ensin näytti siltä ettei vanhan asunnon myynti etene lainkaan, mutta nyt näyttäisi siltä, että lähihetkinä tässäkin asiassa saadaan asiat eteenpäin.”

Siitä on nyt pari kuukautta. Silloin toukokuussa näytti siltä, että vanhan asunnon myynti on hyvinkin lähellä, eli periaatteessa kaupat oli jo alustavasi sovittu siten, että kun meidän asunnon ostajan oman asunnon kaupat varmistuvat (hänen ostajansa oli matkoilla silloin), niin sen jälkeen laitetaan nimet lappuihin ja kummankin asuntokaupat on sillä selvä. Näin ei kuitenkaan koskaan käynyt. Ja kun oman asuntomme myynti aloitettiin maaliskuun puolivälissä, niin nyt heinäkuun alkaessa on takana päin jo lähes neljän kuukauden epätietoisuus siitä, että kauankohan tässä nyt vielä kuluu aikaa, että vanhasta asunnosta päästään eroon.

Nyt tämä epätietoisuus näyttäisi taas yhden kerran päättyvän, tai ainakin itse olen jälleen kerran erittäin toiveikas sen suhteen, että edistystä tulee tapahtumaan – ihan jo lähimpien päivien aikana. Silloin myöskin jälkimmäisen välittäjän oma arvio kävisi toteen siitä, että asuntomme on kuukaudessa myyty.

Ei pitäisi toki nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta enhän ole nuolaissutkaan? Olen ainoastaan toiveikas. Muutenkin aina pitää ajatella positiivisesti, ja kun tarpeeksi yrittää, niin asioilla on tapana aina järjestyä.

On tämä epätietoisuudessa odottelu (siis odotteluajan pituutta kun ei tiedä kukaan) kuitenkin henkisesti melkoisen raskasta. Siis tiedossa on, että näytöissä käy jatkuvasti iso määrä katsojia, jopa 9 pariskuntaa yhdellä kertaa. Naapurikin on tämän vahvistanut. Ja tältä pohjalta tiedossa on, että silloin kun on runsaasti kävijöitä, silloin on hintatasokin oikea. Ja edelleen on tiedossa, että tällä samalla hintaa samanlaisia asuntoja ostetaan ja myydään koko ajan – ei tässä siis ole kyseessä ollenkaan mikään erityisen harvinaisen asunnon myynti, vaan samanlaisia asuntoja löytyy pelkästään Vantaallakin varmaan tuhansittain, joista osa on koko ajan myynnissä. Tältä pohjalta kun tätä asiaa nyt itse järkeilen, niin 100%:lla varmuudella ostaja löytyy joskus, ja kiinteistövälittäjälle maksetaan siitä, että hän etsii jokaiselle asunnolle sen ostajan. Mutta silti ei vaan jaksaisi odotella…;-)

Jos tässä nyt saavutetaan läpimurto lähipäivinä tai jopa lähitunteina, sitten rakennuslainan saannille oleva reunaehto tulee täytetyksi, ja vielä on sen verran kesää ja syksyä jäljellä, että rakentamisessa päästään aika pitkälle. Kun rakentamisen kokonaisajalle oli alunperin budjetoitu aikaa noin 2 vuotta, niin 3-4 kuukauden myöhästyminen alussa ei merkitse periaatteessa mitään.

Tosin edelleenkin on huonoin ajateltavissa oleva skenaario on tietysti sellainen, että asuntoa ei saada tänä kesänä myytyä, vaan se vuokrataan ja jatketaan myyntiharjoituksia taas ensi keväänä uudestaan.

Asuntokauppaa odotellessa tässä muutamat kuvat Lappeenrannan loma-asuntomessuilta (kuvaa klikkaamalla kuva suurenee – viimeiset kuvat villa ”Adelesta”, jossa hintana 890.000 euroa, ja vaimokin päässyt viimeiseen kuvaan mukaan…),

273 vastausta artikkeliin ”4 kuukauden epätietoisuus…

  1. I simply want to tell you that I am beginner to blogs and honestly loved you’re web site. Likely I’m planning to bookmark your site . You actually come with very good well written articles. Thanks a lot for sharing your web page.

  2. The particular smart balance wheel were definitely excellent for your particular, wintry winter months during Wi. Really nice & durable. They will dirt attractive comfortably individuals sea salt on the surface, but it really can be simply taken off through cleaning these served by your soaked napkin or maybe just moving within perfect.

  3. Great ¡V I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..

  4. Great blog here! Also your site loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

  5. Hello, i think that i saw you visited my site thus i came to “return the favor”.I am trying to find things to enhance my site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

  6. I’m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this info for my mission.

  7. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

  8. I really enjoy reading through on this web site, it has excellent blog posts. ”One should die proudly when it is no longer possible to live proudly.” by Friedrich Wilhelm Nietzsche.

  9. Simply wanna comment on few general things, The website design and style is perfect, the subject material is real great. ”The way you treat yourself sets the standard for others.” by Sonya Friedman.

  10. Fantastic website. Lots of helpful info here. I¡¦m sending it to several buddies ans also sharing in delicious. And obviously, thanks for your effort!

  11. My brother recommended I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

  12. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

Kommentointi on suljettu.