1 vuosi ja 1000 tuntia takanapäin

Tänään tuli tasan vuosi täyteen siitä, kun tontille saapui kaivuri, ja jotain alkoi tontillakin oikeasti tapahtumaan. Vuosi sitten tontilla näytti tältä:

Kuopan kaivaminen alkoi vuosi sitten eli 07.08.2012.

Kuopan kaivaminen alkoi vuosi sitten eli 07.08.2012.

Nyt tänään sama kohta näyttää tältä:

07.08.2013 sama paikka näyttää tältä. Taustalla näkyvä valkoinen talo muuten häviää kohta näkyvistä. Se puretaan ja tilalle tulee rivitaloasuntoja. Nyt naapuritontilla jo paalutetaan koko ajan.

07.08.2013 sama paikka näyttää tältä. Taustalla näkyvä valkoinen talo muuten häviää kohta näkyvistä. Se puretaan ja tilalle tulee rivitaloasuntoja. Nyt naapuritontilla jo paalutetaan koko ajan.

Jälkimmäisen kuvan eli tämän päivän tilanteessa lattialämmitysputket on juuri saatu asennettua kahteen kerrokseen ja viimeinen ns. suurempi valu on nyt takanapäin. Viimeisenä tehtiin kellarin valu, joka meni ihan niin kuin pitikin, heppaan asennettiin jarru niin että putki ei päässyt pyörimään ja betoni oli tarpeeksi notkeaa. Ainoa normaalista poikkeava ”episodi” oli se, että betoniauton pumppu meni rikki, ja sen korjausta jouduttiin odottamaan noin tunnin verran. Mutta sen jälkeen taas jatkettiin normaalisti.

Joku voi ajatella, että eipä ole ensimmäisen vuoden aikana kovin paljon valmista tullut? Joskus kerrostalokin voi valmistua nopeammin. Tässä taloprojetissa kuitenkin raaka-aineina on käytetty ja käytetään osittain omaa puutavaraa. Joka on tässä välissä käyty hakkaamassa metsästä. Metsätöissä meni oma aikansa, ja olin helmikuun hiihtolomaviikolla hommissa mukana itsekin. Silloin tilanne näytti tältä:

Helmikuu 2013 - tukkeja metsässä.

Helmikuu 2013 – tukkeja metsässä.

Puun hakkuun jälkeen tukit ajettiin tienvarteen. Olikin ihan komeita pöllejä, joissakin tyvipölleissä halkaisija oli yli puoli metriä:

Helmikuu 2013 tukkeja tienvarressa. Kuvassa vasemmalta poika Matti Rautio, keskellä siskon poika Toni Rautio ja oikealla isäni Jukka Rautio. Isä teki talkoilla sahaus- ja metsätöitä useita kuukausia.

Helmikuu 2013 tukkeja tienvarressa. Kuvassa vasemmalta poika Matti Rautio, keskellä siskon poika Toni Rautio ja oikealla isäni Jukka Rautio. Isä teki talkoilla sahaus- ja metsätöitä useita kuukausia.

Puun ajamisen jälkeen alkoi sahaaminen, jota jatkui kesäkuulle asti, tämä kuva otettu 3.6.2013:

Kesäkuu 2013. Tukkeja sahataan.

Kesäkuu 2013. Tukkeja sahataan.

Koska samat timpurit olivat mukana metsätöissä ja sahaamisessa, niin tontilla ei luonnollisesti sinä aikana tapahtunut juuri mitään. Talo oli pressun alla tammikuun puolivälistä aina juhannukseen asti.

Olen myös pitänyt kirjaa omista tunneistani, joita olen talon rakentamisessa käyttänyt. On mielestäni ihan mielenkiintoista laittaa vähän käytettyä aikaa ja rahaa ylös, ja samalla muutkin talon rakentamista harkitsevat voivat sitten arvioida paljonko aikaa ja rahaa tarvitaan. Oma tuntilaskurini käynnistyi 31.12.2010 jolloin tonttikauppa varmistui (tieto ostotarjouksen hyväksymisestä tuli uuden vuoden aattona puolilta päivin). Tämän jälkeen tuntilaskuriin on tullut tähän mennessä 1008 tuntia. Vielä ehtii tulla paljon lisää. Ja kuitenkin päävastuu talon valmistumisesta on kahdella timpurilla (itse teen ihan vaan avustavia hommia – sikäli kun osaan – ja opiskelen talon rakentamista siinä samalla).Samaan aikaan moni muukin on talon eteen tehnyt jo aikamoisen tuntimäärän hommia – joko tontilla tai tontin ulkopuolella. Eli yllättävän paljon aikaa ja rahaakin rakentamisessa vaan näyttää kuluvan. Toisaalta joskus matkustaminen voi olla yhtä mukavaa kuin perille pääsykin. Eli ei tässä mitään kiirettä. Tehdään pikkuhiljaa.

 

 

338 vastausta artikkeliin ”1 vuosi ja 1000 tuntia takanapäin

  1. Magnificent website. Plenty of useful info here. I am sending it to some pals ans also sharing in delicious. And obviously, thank you to your effort!

  2. I just want to mention I am just very new to blogging and certainly savored your blog. Likely I’m planning to bookmark your site . You certainly come with fabulous well written articles. Kudos for sharing your website page.

  3. I really like your writing style, wonderful info, thank you for putting up :D. ”All words are pegs to hang ideas on.” by Henry Ward Beecher.

  4. I wanted to send you the bit of note just to thank you so much the moment again considering the amazing techniques you have shown in this article. This has been certainly seriously generous with you to give publicly what a lot of people could possibly have marketed as an e book to help with making some profit on their own, principally now that you might well have tried it if you decided. These things also acted as the fantastic way to fully grasp that many people have similar keenness just as my personal own to know the truth somewhat more when it comes to this condition. I think there are several more enjoyable moments up front for individuals that look into your website.

  5. I take pleasure in, result in I discovered just what I used to be looking for. You’ve ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  6. You could certainly see your skills in the work you write. The world hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. At all times follow your heart. ”The most profound joy has more of gravity than of gaiety in it.” by Michel de Montaigne.

  7. You are my breathing in, I possess few web logs and very sporadically run out from to post .I believe this web site contains some real fantastic info for everyone. ”A sense of share is not a bad moral compass.” by Colin.

  8. I really appreciate this post. I’ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again!

  9. You have mentioned very interesting points ! ps decent website . ”In music the passions enjoy themselves.” by Friedrich Wilhelm Nietzsche.

  10. I’m not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent information I was looking for this info for my mission.

  11. I truly appreciate this post. I’ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again!

  12. Hyvä idea tuo tuntien kirjaaminen. Alkoi heti harmittamaan, etten itse ymmärtänyt tehdä samaa 🙂

    • Hei Pekka,
      Onhan teidänkin raksablogissa kuitenkin varsin hyvin kirjattu aikajana ylös – jonka perusteella voisi tähän astiset tunnit ainakin arvioida enempi vähempi muistin varaisesti. Ja jos kirjaat sitten tästä eteenpäin kaikki tuntisi ylös, niin veikkaisin että lopputulos ei oleellisesti heitä siitä, mitä se olisi ollut siinä tapauksessa, että olisitkin aloittanut tuntikirjanpidon jo ihan lähtöhetkestä asti.

      Mielenkiintoista tämä kustannusten ja ajankäytön ylöskirjaaminen kuitenkin on siinä mielessä, että en itsekään ihan tarkkaan tällä hetkellä vielä tiedä mikä on lopputulos omassa projektissani. Mutta aika sen sitten näyttää kyllä.

  13. Olitko itse ajatellut että vuodessa olisi tullut enemmän valmista? Ollaanko aikataulussa?

    • Hei Sami,
      Itse olen täysin tyytyväinen kaikkeen ja aikataulussa mennään. Aikataulu on sellainen, että tänä vuonna taloa ei saada valmiiksi, mutta ensi vuonna saadaan. Ja suurella todennäköisyydellä meidän talo valmistuu myös ennen kuin Olkiluodon kolmas ydinvoimala, ja on myös halvempi kuin se. 🙂

Kommentointi on suljettu.