Maaliskuun sähkönkulutus

Päivittäinen sähkönkulutus maaliskuussa 2015 oli yht. 1446 kWh. Yösähköä meni 896 kWh (eli 62%) ja päiväsähköä kului 550 kWh (eli 38%) kokonaiskulutuksesta. Kuukauden keskellä oli selkeitä pakkasöitä, jolloin pelkällä yösähköllä ja ulkolämpötila-anturilla toimiva lattialämmitys lämmitti lattioita yön aikana aika hyvin (järjestelmä kait luuli, että koko vuorokausi on päivälläkin yhtä kylmää). Takkaa käytettiin vastaavana aikana vastaavasti vähemmän, kun sähköä kului enemmän. Kuukauden keskilämpötila oli +2,0C.

Päivittäinen sähkönkulutus maaliskuussa 2015 oli yht. 1446 kWh. Yösähköä meni 896 kWh (eli 62%) ja päiväsähköä kului 550 kWh (eli 38%) kokonaiskulutuksesta. Kuukauden keskellä oli selkeitä pakkasöitä, jolloin pelkällä yösähköllä ja ulkolämpötila-anturilla toimiva lattialämmitys lämmitti lattioita yön aikana aika hyvin (järjestelmä kait luuli, että koko vuorokausi on päivälläkin yhtä kylmää). Takkaa käytettiin vastaavana aikana vastaavasti vähemmän, kun sähköä kului enemmän. Korkein vuorokauden keskilämpötila oli +5,9C ja alin -3,8C. Tuntikohtaisessa mittauksessa maaliskuun lämpimin tunti oli +12,2C ja kylmin tunti oli -8,7C. Kuukauden keskilämpötila oli +2,0C.

Tähän mennessä eri kuukausien sähkönkulutus on ollut seuraava:

maaliskuu 2015 yht. 1446 kWh
helmikuu 2015 yht. 1709 kWh
tammikuu 2015 yht. 1648 kWh
joulukuu 2014 yht. 2308 kWh
marraskuu 2014 yht. 1383 kWh
lokakuu 2014 yht. 1665 kWh
Puolen vuoden asumisen aikana sähköä on kulunut yhteensä 10159 kWh.

Polttopuita on tähän mennessä käytetty suunnilleen 7-8 kuutiota (enimmäkseen rakentamisesta ylijäänyttä kuusipuuta, josta oletettavasti saatu energiaa noin 1000 kWh per kuutio). Polttopuista saatu energia on näin ollen melkein yhtä suuri kuin ostoenergiana käytetty sähkö.

Kesällä polttopuita menee varmaankin oleellisesti vähemmän, kun ei ole muuta kulutuspaikkaa kuin saunan pesä. Kesähelteillä saunomisen jälkeen ikkuna voidaan avata ulos, jos ei haluta kiukaan lämpöä muualle taloon.

257 vastausta artikkeliin ”Maaliskuun sähkönkulutus

 1. I just couldn’t leave your website prior to suggesting that I really enjoyed the usual info an individual provide in your visitors? Is going to be back continuously in order to inspect new posts.

 2. I simply want to say I’m beginner to blogging and absolutely enjoyed your blog site. Very likely I’m going to bookmark your site . You absolutely have outstanding writings. Cheers for sharing your blog site.

 3. I do consider all of the ideas you have presented for your post. They’re very convincing and can definitely work. Still, the posts are too quick for novices. May just you please lengthen them a bit from next time? Thank you for the post.

 4. you’re really a excellent webmaster. The web site loading speed is amazing. It kind of feels that you’re doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you’ve performed a wonderful activity on this matter!

 5. I’ve recently started a website, the information you offer on this site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work. ”Marriage love, honor, and negotiate.” by Joe Moore.

 6. Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.

 7. I not to mention my friends happened to be digesting the nice hints found on your web page and then quickly got a horrible feeling I never expressed respect to the web site owner for those techniques. Most of the guys became absolutely warmed to read through all of them and already have surely been taking advantage of them. Appreciation for actually being simply accommodating as well as for using this sort of smart subjects most people are really needing to be aware of. Our own sincere apologies for not expressing gratitude to earlier.

 8. Hi my family member! I want to say that this article is awesome, nice written and come with almost all significant infos. I would like to peer extra posts like this.

 9. Good site! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day!

 10. Keep up the wonderful work , I read few articles on this internet site and I think that your web site is very interesting and has bands of superb info .

 11. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 12. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays..

 13. Utterly written subject material, regards for entropy. ”In the fight between you and the world, back the world.” by Frank Zappa.

 14. Miettiessäsi aikaisemmin kustannustehokkuutta vaihtaessa lämmitysmuotoa. Vertailun vuoksi meillä on 270m2 talo, valaistus toteutettu ledeillä, 1000m3 tilavuus. Lisäksi uima-altaassa on ollut pieni pumppu läpi talven pitämässä avannon auki. Kesäisin puhdistusjärjestelmä vie huomattavasti enemmän. Kaukolämpö.

  Meidän sähkönkulutus helmikuussa oli 770 kwh. Meillä on toki huomattava määrä elektroniikkaa käynnissä, joka aiheuttaa oman ”kiinteän” kulutuksen. Käytännössä varmasti pystyisit enimmillään tiputtamaan sähkönkulutuksen n. puoleen nykyisestä.

  • ”Käytännössä varmasti pystyisit enimmillään tiputtamaan sähkönkulutuksen n. puoleen nykyisestä…”

   Joo vähän sellainen mutu-tuntuma minullakin on ollut. Tosin esim. nyt Kevätmessut 2015 -tapahtumassa kun poikkesin erään maalämpömyyjän ständilla ja kerroin ettei maalämpö oikein kannata uusissa taloissa, niin myyjä oli sitä mieltä, että kyllä parin tonnin vuosittaisesta sähkölaskusta maalämpöpumpulla saa pois 75% eli 1500€ per vuosi. Aika kova lupaus? Mutta kun siltikin liki 20 tonnin investointiin tulisi reilusti yli 10v takaisinmaksu aika, niin ei se vaan siltikään kannata, vaikka säästöä tosiaan tulisikin se 1500€ joka vuosi…

   Siis tottakai se maalämpökin aina itse itsensä takaisin maksaa jollain aikajänteellä. Mutta voi olla että joku muu vaihtoehto maksaa itse itsensä takaisin paljon nopeammassa ajassa.

Kommentointi on suljettu.