Katunumerot raudasta 2€/kpl

Loma jatkuu ja tänään olen kierrellyt mm kaupoissa Võrun kaupungissa. Magaziini -kaupassa satuin huomaamaan, että raudasta tehtyjä katunumeroita löytyy ihan kaupan hyllystäkin, eikä hinta paljon päätä huimaa. Hinta oli nimittäin 2 euroa per kappale. Ja kiinnitys kahdella ruuvilla, ruuvit oli pakattu numerolle mukaan minigripp-pussissa.

Aikaisemmin kerroin, että meidän taloon tuli isot kirjaimet ja numerot kokoluokkaa 200 milliä, ja ne teki paikallinen seppä käsityönä. Käsityönä tehdyille numeroille tuli hintaa noin 9 euroa per kappale. Sepän töitä on myös nähtävillä eli myytävänä Jüri kadulla nro 17:ssa olevassa käsityöliikkeessä, mutta kun kävin siellä vilkaisemassa, niin tällä hetkellä siellä ei yhtään katunumeroita näkynyt. Eikä ollut oikein muutakaan sellaista mielenkiintoista, josta olisin napannut kuvia. Muutenkin homma toimii täällä Virossa vähän sillä tavalla, että jos jotain sepän töitä tarvitsee, niistä voi käydä juttelemassa sepän pajalla, ja hän sitten kertoo eri vaihtoehdoista ja niiden hinnoista. Jos kaupat syntyy niin kuin syntyi meidän taloon tulevista kirjaimista ja numeroista, niin sitten työ tilataan ja maksetaan noudettaessa.

Sepäntyöstä kerroin jo aiemmin ja artikkeli löytyy tästä linkistä:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/2014/07/05/katunumerot-kasityona/

Seuraavissa kuvissa kaupan hyllyltä löytyneitä numeroita. Katunumeron pitää olla nykyään myös valaistu, eli jos laittaa pelkät numerot, näille pitää hankkia myös lamppu. Mutta ei tämä kovin kalliiksi silti tule?

Talonumeroita. Olisiko numeroiden korkeus suurin piirtein jotain 15 cm, en ottanut mittanauhaa mukaan.

Talonumeroita. Olisiko numeroiden korkeus suurin piirtein jotain 15 cm, en ottanut mittanauhaa mukaan.

Talonumerot raudasta 2,00 euroa kpl. Lisäksi muitakin takorautatuotteita Võrun Magaziini -kaupassa, osoite Räpinamaantee 15 (paloasemaa vastapäätä).

Talonumerot raudasta 2,00 euroa kpl. Lisäksi muitakin takorautatuotteita Võrun Magaziini -kaupassa, osoite Räpinamaantee 15 (paloasemaa vastapäätä).