Palotarkastus pidetty

Palotarkastuspöytäkirja 01.11.2014. "Tarkastuksella ei havaittu huomauttamista". Seuraava tarkastus on 10 vuoden päästä.

Palotarkastuspöytäkirja 01.11.2014. ”Tarkastuksella ei havaittu huomauttamista”. Seuraava tarkastus on 10 vuoden päästä.

Eka kuukausi asuttu, ja eka palotarkastuskin jo pidetty. Tarkastus oli ns. ”yllätystarkastus”, tai ei siitä ainakaan omasta mielestäni kerrottu etukäteen. Itse olin risteilyllä, mutta onneksi vaimo oli kotosalla – muuten kai tarkastuspöytäkirjan olisi allekirjoittaneet jompikumpi lapsista… (14v ja 16v).

Huomautettavaa ei löytynyt, ja etenkin ylimmän kerrosten poistumisteiden tarkastus sujui nopeasti – kaikista huoneista on ovi pihalle, joten ei tarvinnut alkaa katsomaan, onko hätäteiden ikkunoihin avauskahvat paikoillaan vai ei. Tämä oli meillä ihan suunnittelun lähtökohtana, eli mikäli tulipalo syttyy, niin talosta pääsee äkkiä ulos. Ikkunasta poistuminen on aina hidasta, ja lisäksi ikkunan sulkeminen perässään on vähän hankalaa (jolloin palo saa happea joka aukosta mistä on poistuttu).

Vaikka pöytäkirjaan ei merkitty huomautuksia, niin raksa-aikaiset suojamuovit oli kuitenkin vielä unohtuneet palovaroittimiin pölysuojaksi. Ne nimittäin pitää suojata, eli raksapöly voisi muuten tuhota ilmaisimet kokonaan. Nämä muovit pitää nyt huomenna poistaa. Yksi hyvä vinkkikin saatiin. Keittiön sammutuspeitettä ei oltu vielä kiinnitetty ruuvilla seinälle, eikä meillä ollut oikein tiedossa, että mihin se kuuluisi laittaa. Palotarkastaja neuvoi, että se voidaan kiinnittää jonkun ison keittiön kaapin oven sisäpintaan – jolloin se ei näy – mutta sieltä sen saa sitten nopeasti nykäistyä jos sitä tarvitaan. Pääasia että kaikki tietävät missä sammutuspeite on. Talossa on myös eri kerroksissa joitakin 6kg:n sammuttimia, mutta ei niitäkään ole vielä seinille kiinnitetty.

Isokokoista kiuasta palotarkastaja oli myös ihastellut. 2-kertaiset palonsuojalevyt katossa ja kiukaan ympärillä oli oikein asennettu.

374 vastausta artikkeliin ”Palotarkastus pidetty

 1. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 2. Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very helpful info particularly the last part 🙂 I care for such information a lot. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

 3. I simply want to say I am just newbie to blogging and honestly savored you’re web blog. Likely I’m planning to bookmark your blog . You surely come with awesome well written articles. Thank you for revealing your blog.

 4. Thank you, I’ve recently been searching for information about this subject for a while and yours is the greatest I have found out so far. But, what about the conclusion? Are you sure about the supply?

 5. Howdy very cool web site!! Man .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your web site and take the feeds also¡KI am satisfied to search out numerous helpful information right here in the put up, we want develop more strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .

 6. I will immediately grab your rss as I can’t find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any? Please let me recognize in order that I may subscribe. Thanks.

 7. Wonderful work! That is the type of info that are supposed to be shared across the web. Shame on the seek engines for no longer positioning this submit upper! Come on over and discuss with my site . Thank you =)

 8. Good day very nice blog!! Guy .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your site and take the feeds also…I am glad to seek out numerous useful info right here in the submit, we’d like work out more techniques on this regard, thanks for sharing.

 9. I genuinely enjoy reading through on this site, it holds excellent articles. ”One should die proudly when it is no longer possible to live proudly.” by Friedrich Wilhelm Nietzsche.

 10. My brother recommended I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

 11. Wonderful work! This is the type of information that are meant to be shared across the net. Disgrace on Google for no longer positioning this submit higher! Come on over and talk over with my site . Thank you =)

Kommentointi on suljettu.