Ikkunat huurussa (melkein kaikki)

Ikkunan U-arvojen alentuessa ja talojen seinärakenteiden levetessä isännöitsijöille alkoi tulla ensimmäisen kerran soittoja vajaat 10 vuotta sitten, että kännykät ei kuulu sisälle eikä uusista ikkunoista näy ulos, koska ne ovat aivan huurussa. Kun asiasta sitten välitettiin viestiä ikkunatehtaille, vastaus oli aina sama, eli ”No se johtuu siitä kun teillä on nyt niin hyvät ne uudet ikkunat.” Siis ennen vanhat ikkunat falskasivat jolloin lasi pysyi kirkkaana. Uusi ikkuna ei falskaa, ja ulkolasin ulkopintaan tiivistyy kosteutta.

Jos näin käy, asialle ei enää perästä päin mitään voi tehdä, ja ongelma poistuu sitten kun ikkunat taas joskus vaihdetaan, eli ehkäpä 50 vuoden päästä. Huurtuvilla ikkunoilla ehdittiin rakentaa aika monta kerrostaloa.

Nyt kuitenkin ikkunoita tilatessa voi etukäteen sanoa, että haluaa sinne sekaan jokusia, jotka läpäisevät kännykkäsäteilyn (joku selektiivikalvo kait jätetään silloin pois, joku ikkunafirman mies osaa selostaa paremmin), tai että ikkunasta haluaa huurtumattoman (silloin kait siihen taas lisätään joku juttu niin ettei ikkuna mene huuruun?)

Jos näitä lisäominaisuuksia ei etukäteen kysy, sitten niitä ei tule. Ne nimittäin maksavat vähän extraa, ja jos ne olisi siellä jo valmiina, sitten ikkunatehdas ei saisi yhtään tilauksia.

Meillä on jokaisessa asuinkerroksessa yksi ikkuna josta kännykkäsäteily pääsee läpi, ja yksi ikkuna josta aamuisinkin voi katsella ulos. Ja kyllä ne muutkin ikkunat aina puoliin päiviin mennessä kuivuvat, yleensäkin ikkuna tuppaa huurtumaan vain syksyisin ja keväisin.

Peräkamarin ikkuna pohjoisen suuntaan huurussa puoliväliin asti. Huuru on ulkolasin ulkopinnassa.

Peräkamarin ikkuna pohjoisen suuntaan huurussa puoliväliin asti. Huuru on ulkolasin ulkopinnassa.

 

210cm korkea ikkuna huurussa kolmanneksen lännen suuntaan.

210cm korkea ikkuna huurussa kolmanneksen lännen suuntaan.

Keittiön ikkuna etelään täysin huurtumaton (taustalla näkyy sikin sokin oleva takapiha joka jäi työmaa-alueeksi).

Keittiön ikkuna etelään täysin huurtumaton (taustalla näkyy sikin sokin oleva takapiha joka jäi työmaa-alueeksi).

Tässä linkissä yksi esimerkki millaista huurtuminen voi jossain tilanteissa olla:

http://villatykki.blogspot.fi/2013/08/huurtuvat-ikkunat.html

Eihän tämä huurtuminen ulkolasin ulkopinnassa ole muuta kuin kosmeettinen ilmiö, mutta harmillista se totta kai on. Nykyaikana tähän löytyy kuitenkin ratkaisu, jos vaan huomaa kysyä etukäteen.

 

252 vastausta artikkeliin ”Ikkunat huurussa (melkein kaikki)

 1. My partner and i recieved my favorite first kind of mini memorable electric scooter nowadays. Using them in the beginning had been really hard pretty much deflating because of the reason that succeeded sites s electric scooterestion to acquire a real sizing downward. I’m a newer momma of your Several wk. little girl as a result privacy is significant and I considered could be I would get directed my personal precise capacity. The true secret for you to get him or her regarding is to try to move all the heel bone downward as you may tug the top in place. We have succeeded in doing so a minimum of three times with an an hour stretch of time thus any entry/exit has stopped being very important. To date Now i’m enthusiastic about comfort and style. Through experience i found any washing pack still which will be a real comment to get a future date.

 2. Thanks, I have just been searching for info approximately this subject for a while and yours is the greatest I’ve came upon so far. However, what in regards to the bottom line? Are you positive about the source?

 3. Normally I do not learn post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been surprised me. Thank you, very great article.

 4. I have read several good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how a lot effort you place to create any such great informative website.

 5. Hey there, You’ve done a great job. I will certainly digg it and personally suggest to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this site.

 6. magnificent points altogether, you simply gained a new reader. What could you recommend about your put up that you made some days ago? Any certain?

 7. Hi there very nice web site!! Man .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your website and take the feeds additionally¡KI am glad to find a lot of helpful information here in the post, we’d like work out extra techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 8. I am not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for excellent information I was looking for this information for my mission.

 9. Keep up the great piece of work, I read few posts on this website and I believe that your website is really interesting and has got sets of superb information.

 10. I truly appreciate this post. I¡¦ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thanks again

 11. Moikka! Meillä Domuksen ikkunat ja huurtuvat jonkun viikon ajan syksyn aikana, ja jonkun kerran myöhemmin keväällä. Yleensä ikkunat ovat huurussa aamulla, mutta jo puoleen päivään mennessä kuivat ja huurteettomat. Riesa ei ole jatkuva, mutta tuttu. Onneksi vaivaa vain jonkun viikon verran vuodessa, ja vain aamuisin. Meillä on ikkunoissa Screen rullaverhot, jotka voi vetästä alas aamulla jos huurteiset ikkunat pakkaa ärsyttämään:-) Köyhän miehen ratkaisu 😀

  • Juu, ja onhan tämä huurtuminen kuitenkin ihan pikkujuttu siihen verrattuna, että jos ei esim. kännykät kuulu – aika monessa kerrostalossa joutuu nytkin menemään parvekkeelle jos haluaa kännykkään puhua. Talvisin siellä tulee kylmä.

 12. huurtumisasiaan auttaa hieman kun jättää sisäpuolen ikkunoista ne läpät jotka tulee avausreikien päälle auki. silloin lämmin ilma pääsee kiertään ikkunan sisällä. (eli ikkunan u arvo huononee ja lasi pysyy auki 😉 äkkiä siihen oppii että lasit huurussa sillointällöin. ei kuitenkaan ole jokapäiväinen ongelma. ja ne läpätkin voi sitten sulkea kun olosuhteet ulkona muuttuvat niin ettei huurretta muodostu.

  • ”kun jättää sisäpuolen ikkunoista ne läpät jotka tulee avausreikien päälle auki…”
   Tämähän onkin aivan loistava vinkki, neuvonkin seuraavaa asiasta soittavaa tekemään juuri näin.

Kommentointi on suljettu.