Muuttotarkastus lähenee

Ylihuomenna maanantaina klo 9:00 alkaen on IV- ja KVV-käyttöönottotarkastukset, samalla tarkastetaan päivitetty energiatodistus. Paikalla tulee olla rakennuttaja ja vastaava mestari, tietysti KVV-valvoja tulee myös. Putkiston osalta painetestit on jo ehditty tehdä, mutta IV-säädöt tehdään maanantaina klo 07:00 alkaen, eli pitäisi ehtiä vielä ennen tarkastuksen alkamista tulla kaikki kuntoon. Muuttotarkastus on torstaina, ja ensi viikonloppuna olisi tarkoitus muuttaa – sitten jos kaikki menee hyvin.

Jos ei mene, sitten pitää korjata puutteet ja viat, ja niissä voi mennä jonkin verran aikaa. Joillakin rakentajilla se tarkoittaa sitä, että vuokra-asunto menee alta ja taloon muutetaan – oli sitten lupa taikka ei. Ei siitä kuulemma sakkoja saa, eikä joudu myöskään putkaan eikä vankilaan. Ja sitten kun muuttotarkastuksen uusinta näissä ”ei me oikeasti täällä vielä asuta” -tilanteissa pidetään, sitten kuulemma naamioidaan paikkoja parhaansa mukaan, että eihän talossa suinkaan vielä ole asuttu… (vanha vinkki, että mm. sänky kannattaa nostaa kyljelleen seinän viereen 🙂 )

Meille ei kuitenkaan käy niin että ilman lupaa jouduttaisiin muuttamaan, sillä varmistin vuokraisännältä (tarkemmin sanoen vuokraemännältä) jo hyvissä ajoin, että jos ei syyskuun aikana päästäkään muuttamaan, niin voidaanko me asua nykyisessä asunnossa pidempään? Hyvin he tulivat asiassa vastaan, eli meidän asunnon osalta tilanne on nyt se, että voidaan palauttaa avaimet ennalta sovitusti syyskuussa, tai sitten vaihtoehtoisesti voidaan ilmoittaa että jatketaankin vielä asumista, jolloin vuokrasopimus jatkuu päivän kerrallaan ja samalla hintaa mitä tähänkin mennessä on asuttu. Eli ei tarvitse ainakaan hotelliin lähteä.

Tässä oli taas jotain hyötyä omasta ammatinvalinnasta, eli kun itse isännöitsijänä soitan toiselle isännöitsijälle, niin meillä ammattipiirit on niin pienet, että asioilla on taipumus järjestyä, kun luurin päässä on vanha tuttu. En tiedä onnistuisiko tällainen järjestely aina ja kaikille vuokralaisille, mutta epäilen että ei välttämättä, joten kiitokset Merjalle.  Vaikka ei me tätä oljenkortta sitten tarvitakaan, jos muuttotarkastus menee läpi, niin kuin tarkoitus tottakai on.

Hommia pitää vielä tehdä, erityisesti sähkötöissä on tekemistä:

Tässä pitäisi vielä tehdä sähkötöitä.

Tässä pitäisi vielä tehdä sähkötöitä.

Tässä pitäisi vielä tehdä sähkötöitä (itse asiassa tehty tänään, ja lamppu on nyt paikoillaan).

Tässä pitäisi vielä tehdä sähkötöitä (itse asiassa tehty tänään, ja lamppu on nyt paikoillaan).

Tässä pitäisi tehdä sähkötöitä.

Tässä pitäisi tehdä sähkötöitä.

Tässä pitäisi tehdä sähkötöitä.

Tässä pitäisi tehdä sähkötöitä.

Vähän kaiteita vielä puuttuu.

Vähän kaiteita vielä puuttuu.

LujaA -levyt kiukaan ympärillä puuosia suojaamassa.

LujaA -levyt kiukaan päällä ja sivussa puuosia suojaamassa.

Tekemättömien töiden keskellä voi silti fiilistelläkin, itse tykkään että portaikosta tuli kaunis, varsinkin iltavalaistuksessa:

Sisäraput iltavalaistuksessa.

Sisäraput iltavalaistuksessa.

Yksityiskohdat vähän lähempää.

Yksityiskohdat vähän lähempää.

Käyttövesiputkien painetesti tehty. IV-säädöt ja tarkastukset tehdään ylihuomenna maanantaina.

Käyttövesiputkien painetesti tehty. IV-säädöt ja tarkastukset tehdään ylihuomenna maanantaina.

479 vastausta artikkeliin ”Muuttotarkastus lähenee

 1. I simply want to say I’m very new to weblog and truly savored this blog site. Most likely I’m going to bookmark your blog post . You absolutely come with impressive articles and reviews. Appreciate it for sharing with us your blog.

 2. I have not checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 3. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 4. I really enjoy reading through on this website, it has got great posts. ”One should die proudly when it is no longer possible to live proudly.” by Friedrich Wilhelm Nietzsche.

 5. I like the helpful info you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I’m quite sure I will learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!

 6. I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks!

 7. Thanks, I have just been looking for information about this topic for a long time and yours is the best I have discovered till now. However, what in regards to the bottom line? Are you sure concerning the source?

 8. Thank you for any other fantastic article. Where else could anyone get that type of information in such an ideal manner of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I am on the look for such info.

 9. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such great information being shared freely out there.

 10. Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, as well as the content!

 11. magnificent points altogether, you simply gained a new reader. What might you recommend about your publish that you made a few days in the past? Any positive?

 12. Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

 13. I simply could not go away your site before suggesting that I extremely enjoyed the standard info an individual provide in your visitors? Is going to be back frequently to check out new posts.

Kommentointi on suljettu.