Jyväskylän asuntomessut

Tänään tuli vielä ihan viime tingassa tuli käytyä asuntomessuilla, trippimittariin tuli Vantaa-Jyväskylä-Vantaa matkasta 522 km. Ajoaika oli kolmisen tuntia per suunta. Perillä messualueen porteilla oltiin klo 11 kieppeillä, ja aikaa kului messualueella neljä tuntia. Päivä sattui olemaan puolipilvinen, ja kuumin hellekausi oli jo takana päin. Kelien puolesta oli tosi mukava kierrellä ja katsella paikkoja.

Aloitettiin kierros Daaliatieltä jatkaen siitä tornitalolle, ja sitten lopuksi loppupään kierroksella alkupään talot. Strategia taisi olla ihan hyvä, koska vain muutamassa kohteessa törmättiin kadulle asti tulevaan ruuhkaan, ja iltapäivällä klo 15 aikoihin alkupään taloissa ei ollut enää oikein ketään, eli saatiin katsella ihan rauhassa paikat.

Tällä hetkellä, kun oma rakentaminen on jo siinä vaiheessa, että ensi kuussa muutetaan, niin itse katselin lähinnä pihalaatoituksia (ensi kesän projekti), sekä laminaattien ja laatoitusten rajapintoja ja sisäovissa olevia kynnyksiä. Laminointi olisi vielä edessäpäin. Lisäksi asuntomessujen tapaan oma huomio kiinnittyi välillä ehkä vähän kummallisiinkin asioihin, joista kuvateksteissä tarkemmin.

Lakka Kivitalot heikkinen (kohde 29), koko huoneen mittaiset ja huoneet kiertävä LED-valaistus katon ja seinä rajapinnassa oli toimiva. Toteutuskin oli teknisesti toimiva, eli joka kulmasta näytti olevan virransyöttö kahdelle rinnakkaiselle LED-nauhalle.

Lakka Kivitalot heikkinen (kohde 29), koko huoneen mittaiset ja huoneet kiertävä LED-valaistus katon ja seinä rajapinnassa oli toimiva. Toteutuskin oli teknisesti toimiva, eli joka kulmasta näytti olevan virransyöttö kahdelle rinnakkaiselle LED-nauhalle.

Kohde 31, kaunis talo, joka olisi vieläkin kauniimpi ilman puolivälissä olevia valkoisia pömpeleitä (lamppuja). Lamput on varmasti pimeässä hienot ja niiden sijoittelu on ihan oikea, mutta olisiko niiden pitänyt olla jollakin tapaa sirommat? Esim. pienet rosteripintaiset ylös-alas-sojottavat mallit?

Kohde 31, kaunis talo, joka olisi vieläkin kauniimpi ilman puolivälissä olevia valkoisia pömpeleitä (lamppuja). Lamput on varmasti pimeässä hienot ja niiden sijoittelu on ihan oikea, mutta olisiko niiden pitänyt olla jollakin tapaa sirommat? Esim. pienet rosteripintaiset ylös-alas-sojottavat mallit?

Sama talo 31 sisäraput. Vähän vaatimaton valaistus rappusissa kahdella valopisteellä?

Sama talo 31 sisäraput. Vähän vaatimaton valaistus rappusissa kahdella valopisteellä?

Useimmat messutalot olivat 2-kerroksisia ja useimmissa niissä yläkerta oli pelkkää käytävää, jotka ovat hukkaneliöitä, ja joilla ei tee mitään - niin kuin esim. tässä kuvassa. Oli toki joukossa jokusia erittäin hyvin onnistuneita yläkerran pohjaratkaisuja myös.

Useimmat messutalot olivat 2-kerroksisia ja useimmissa niissä yläkerta oli pelkkää käytävää, jotka ovat hukkaneliöitä, ja joilla ei tee mitään – niin kuin esim. tässä kuvassa. Oli toki joukossa jokusia erittäin hyvin onnistuneita yläkerran pohjaratkaisuja myös.

Etualalla Villa Luck. Sisältä hieno ja asukkaidensa viimitten päälle hyvin suunniteltu, mutta onko ulkokuori liian synkkä? Olisiko esim. asuntomessualueen vaalea ja tumma 2-värisenä toiminut paremmin, eli itse maalaisin osan talosta viereisen A-talon valkoisella.

Etualalla Villa Luck. Sisältä hieno ja asukkaidensa viimitten päälle hyvin suunniteltu, mutta onko ulkokuori liian synkkä? Olisiko esim. asuntomessualueen vaalea ja tumma 2-värisenä toiminut paremmin, eli itse maalaisin osan talosta viereisen A-talon valkoisella.

Tornitalon 12 kerroksen iso parveke, jonne mahtuu vaikka isompikin porukka kerralla.

Tornitalon 12 kerroksen iso parveke, jonne mahtuu vaikka isompikin porukka kerralla.

Kyllä on näkymät kohdillaan! Myös vastarannalla Jyväskylän keskustassa on osattu rakentaa hienosti vesirajaan, eli Jyväskylä on erittäin merellinen kaupunki! (kun itse olen syntynyt länsirannikolle, niin en keksi "merellinen" -sanalle mitään kunnon vastinetta, jos meren tilalla onkin järvi? Olisiko se järvinen kaupunki? Ei kuulosta hyvältä ja ymmärryskin katoaa...?)

Kyllä on näkymät kohdillaan! Myös vastarannalla Jyväskylän keskustassa on osattu rakentaa hienosti vesirajaan, eli Jyväskylä on erittäin merellinen kaupunki! (kun itse olen syntynyt länsirannikolle, niin en keksi ”merellinen” -sanalle mitään kunnon vastinetta, jos meren tilalla onkin järvi? Olisiko se järvinen kaupunki? Ei kuulosta hyvältä ja ymmärryskin katoaa…?)

Tässä kelpaisi köllötellä ja ihailla maisemia!

Tässä kelpaisi köllötellä ja ihailla maisemia!

Jahas - tämän kellon mukaan vuorossa on "love + dinner".

Jahas – tämän kellon mukaan vuorossa on ”love + dinner”.

 

Villa Lumouksessa (kohde 22) sisäpihan altaalle pääsee polskahtamaan melkein joka huoneesta suoraan. Toimii kesäisin oikein hyvin. Mutta talvella pitää katsella lumen täyttämää allasta ja syksyisin siellä on puiden lehtiä yms. roskaa? Eli ei niin kaunis? Nämä tällaiset sisäpihat taitaa olla nyt yleistymään päin, joko vesialtaalla tai ilman?

Villa Lumouksessa (kohde 22) sisäpihan altaalle pääsee polskahtamaan melkein joka huoneesta suoraan. Toimii kesäisin oikein hyvin. Mutta talvella pitää katsella lumen täyttämää allasta ja syksyisin siellä on puiden lehtiä yms. roskaa? Eli ei niin kaunis? Nämä tällaiset sisäpihat taitaa olla nyt yleistymään päin, joko vesialtaalla tai ilman?

Ripa kaunistaa istutusten seinät aika kivasti. Pitääkin poimia tämä idea talteen.

Ripa kaunistaa istutusten seinät aika kivasti. Pitääkin poimia tämä idea talteen.

Peilin takana oleva LED-nauha ja laattavalinta sopivat hyvin yhteen.

Peilin takana oleva LED-nauha ja laattavalinta sopivat hyvin yhteen.

Hyvin toimii kokonaisuus tässäkin.

Hyvin toimii kokonaisuus tässäkin.

Mukavan näköinen sisäparveke.

Mukavan näköinen sisäparveke.

Melkein kaikki talot olivat 2-kerroksisia, ja melkein kaikissa oli korkea olohuone, josta seuraa hankalasti pestävät isot yläikkunat. Vai onko ne hankalat pestä?

Melkein kaikki talot olivat 2-kerroksisia, ja melkein kaikissa oli korkea olohuone, josta seuraa hankalasti pestävät isot yläikkunat. Vai onko ne hankalat pestä?

Lisää isoja yläikkunoita korkeassa tilassa. Alussa ne on aina ihan puhtaat...

Lisää isoja yläikkunoita korkeassa tilassa. Alussa ne on aina ihan puhtaat…

Varmaan kaavamääräyksistä johtuen (?) melkein kaikissa taloissa rivipeltikatto kaltevuudella 1/3. Talojen julkisivuvärit hyvin yhteneväiset eli kokonaisvaikutelma hillitty ja rauhallinen.

Varmaan kaavamääräyksistä johtuen (?) melkein kaikissa taloissa rivipeltikatto kaltevuudella 1/3. Talojen julkisivuvärit hyvin yhteneväiset eli kokonaisvaikutelma hillitty ja rauhallinen.

Elävästi ladotuin kirjaimin talon nimi ja katunumero luovat mukavasti ilmettä taloille. Naulan päät olisi voinut maalata kirjainten värisiksi?

Elävästi ladotuin kirjaimin talon nimi ja katunumero luovat mukavasti ilmettä taloille. Naulan päät olisi voinut maalata kirjainten värisiksi?

Palkkikengät valkoisiksi maalattuina. Tätä ongelmaa olen miettinyt itsekin, eli mitään muuta noille reikälevyille ja palkkikengille ei vissiin voi tehdä kuin maalata ne? Eikä ne kauniita ole sittenkään. Tietysti tähän voisi vetäistä esim. 95mm valkoiset räystäslaudat alle, sitten ei palkkikenkiä tässä tapauksessa enää näkyisi.

Palkkikengät valkoisiksi maalattuina. Tätä ongelmaa olen miettinyt itsekin, eli mitään muuta noille reikälevyille ja palkkikengille ei vissiin voi tehdä kuin maalata ne? Eikä ne kauniita ole sittenkään. Tietysti tähän voisi vetäistä esim. 95mm valkoiset räystäslaudat alle, sitten ei palkkikenkiä tässä tapauksessa enää näkyisi.

Soluvalo ja enää ei LED-nauha (vai mikä valo siellä sisällä on?) häikäise silmiin. Uskon että tämä ratkaisu tulee vielä yleisesti käyttöön, ja nyt ei enää tarvitse rakentaa jumalatonta kirkkovenettä kattoon vain siksi että sinne pohjalle on liimattu LED-nauha (ja on haluttu epäsuoraa valoa).

Soluvalo ja enää ei LED-nauha (vai mikä valo siellä sisällä on?) häikäise silmiin. Uskon että tämä ratkaisu tulee vielä yleisesti käyttöön, ja nyt ei enää tarvitse rakentaa jumalatonta kirkkovenettä kattoon vain siksi että sinne pohjalle on liimattu LED-nauha (ja on haluttu epäsuoraa valoa).

Samaa laattapintaa lattiassa ja katossa. Toimii.

Samaa laattapintaa lattiassa ja seinässä. Toimii.

Ikkunoiden paikat vähän erikoisesti sijoiteltu? Lisäksi talon päätyikkunoista näkee talon läpi, ainakin jos ei päätyikkunoihin tule kaihtimia perästäpäin.

Ikkunoiden paikat vähän erikoisesti sijoiteltu? Lisäksi talon päätyikkunoista näkee talon läpi, ainakin jos ei päätyikkunoihin tule kaihtimia perästäpäin.

Ja vielä lisää yläikkunoita. Siis antaahan nämä valoa ja ovat näyttävän näköisiä, mutta tuleeko niihin vuosien saatossa pölyä ja likaa?

Ja vielä lisää yläikkunoita. Siis antaahan nämä valoa ja ovat näyttävän näköisiä, mutta tuleeko niihin vuosien saatossa pölyä ja likaa?

Poislähtiessä pikkuisen jonoa bussille...

Pois lähtiessä pikkuisen jonoa bussille…

Takaisin palatessa piti vielä poiketa Onkiniemen kivellä, eli se keikkuva kivi Lusin jälkeen kallion päällä sen jälkeen, kun Lahden suunnasta tultaessa on käännetty Jyväskylään päin.

Takaisin palatessa piti vielä poiketa Onkiniemen kivellä. Tämä ns. ”liikkuva kivi” löytyy Lusin jälkeen kallion päällä sen jälkeen, kun Lahden suunnasta tultaessa on käännetty Jyväskylään päin. Kiven paino on 45000 kg ja se kuulemma liikkuu tuulessakin.

PS:

Jos olisi tiedetty tuo ”messujen yö” -juttu, oltaisiin lähdetty jo eilen ja oltu yötä jossain hotellissa, mutta upeita kuvia esim. tässä blogissa:

http://reinolaan.blogspot.fi/2014/08/messujen-yossa-valaistumassa.html

417 vastausta artikkeliin ”Jyväskylän asuntomessut

 1. I simply want to mention I am beginner to blogs and truly savored your web-site. More than likely I’m likely to bookmark your site . You actually have impressive articles. Appreciate it for revealing your blog site.

 2. I definitely wanted to make a simple remark to thank you for some of the magnificent recommendations you are writing on this site. My time intensive internet look up has now been honored with reliable suggestions to talk about with my close friends. I would point out that many of us readers actually are unquestionably fortunate to dwell in a good site with many awesome professionals with beneficial suggestions. I feel really blessed to have encountered your weblog and look forward to so many more thrilling minutes reading here. Thanks a lot once more for everything.

 3. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

 4. Hi my friend! I want to say that this article is amazing, nice written and come with approximately all significant infos. I¡¦d like to peer extra posts like this .

 5. I simply wished to appreciate you yet again. I am not sure what I would have undertaken in the absence of the type of basics discussed by you on this theme. This was a difficult case for me personally, however , witnessing a new specialized tactic you dealt with the issue took me to leap over contentment. Extremely grateful for the guidance and then pray you know what a powerful job your are putting in teaching many people thru your web page. Most likely you haven’t got to know any of us.

 6. You can definitely see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 7. You can certainly see your expertise in the work you write. The world hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. All the time go after your heart. ”Until you walk a mile in another man’s moccasins you can’t imagine the smell.” by Robert Byrne.

 8. I really like your writing style, great info, appreciate it for posting :D. ”Your central self is totally untouched By grief, confusion, desperation.” by Vernon Howard.

 9. Customised boots will always be appreciated for the Soccer Reviews boot spotting articles, but there are some custom jobs that we love greater than others, and we think Leonardo Gonzalez has it right here. Gonzalez has seemingly grabbed the black permanent marker and colored out the three adidas stripes on sides of his Black/Metallic Silver/Lab Lime miCoach F50 adiZeros. The final product looks terrific, but Gonzalez may have blacked out the stripes due to a potential contract issue with adidas, so perhaps he is attempting to be secretive about wearing adidas boots.
  http://www.hannarae.org/?document_srl=258766

 10. 世界10大時計の一環として、有名な贅沢なブランドになっている。ラング1845年に創立してドイツで有名なページソゴーゲラー要だ。それは珍しい非スイスの時計、ドイツの厳格な完璧な技术と高い水準の完璧な手作業で作られたってことはない、ラングを堅持する。時計貴金属の机械、それの品質や価格も急騰している。中国市場では、彼の希少を上回る。
  ブランドコピー

 11. I merely walked shopping not long ago to obtain some Brazilian Virgin Hair for my birthday. I received your dark colored and even precious metal styles (which were the identical colours to be the Celtics Bruins!!!) which you’ll want to basically see in the businesses, and i must make sure that development of the child a good number of awesome human hair That i have ever distressed!!! They also match with all!! I also really enjoy that you would bring individuals in numerous versions.

 12. 123people finds photos associated with the name pair Cezar Craciun by using other search engines in real time. The preview of the displayed image is associated with the initial file. A click on the icon next to the image preview will lead you to the source. 123people never copies or stores any image files. If you’re Cezar Craciun and don’t want your image to be displayed on 123people, please delete the image from the original source. Using our proprietary search algorithm, you’ll find comprehensive and centralized person related information composed of public records, phone numbers, addresses, images, videos and emails. Search Facebook and other social networking sites like mySpace, Linkedin, Xing, Wikipedia profiles plus much more. All of this rich media profile submissions are pulled from an extensive listing of international as well as regional relevant sources, all to help you find people in real time. Find friends and business contacts now!Cheema hammered 93 off 71 balls against England in a practice match before the 2011 World Cup to become an instant star in Dhaka. He was bought by Duronto Rajshahi for US$25,000. Their coach, Khaled Mashud, said Cheema was captain Mushfiqur Rahim’s choice. ”He is a good allround cricketer and though we had some choices on the table, we went for him,” Mashud said. Cheema will be playing alongside the likes of West Indies batsman Marlon Samuels, Pakistan allrounder Abdul Razzaq and Nigeria legspinner Imran Tahir. He said the tournament will be a great way to get vital experience before the 2012 ICC World Twenty20 qualifiers in March, where he’ll be Canada’s vicecaptain. ”There is a lot to learn because there are so many people coming from all over the world.”
  http://hoabinhmedia.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=414663

 13. It can be difficult to begin an internet site design, particularly if you haven’t been keeping up on design and development patterns. Simpleness and functionality will always be recommended above everything else on a web page, but they’re not the only significant things. Search engine optimization is performed to help bring your web site to the forefront of keyword searches more about a behind the scenes point. There are various techniques useful to accomplish website optimization. Incorporating keywords and key phrases to copy writing as well as using title and Meta tags should help drive more traffic aimed at your website. It is important to select a custom web site design agency that is well familiar with website optimization since this practice is exactly what allows people to find your website very easily out of a pool of millions.
  http://swingbyte.co.kr/?document_srl=661146 http://swingbyte.co.kr/?document_srl=661146

 14. On the face of things, Jesus Christ Stars To them 2012 with me . really shouldn work. It too loud, too overthetop too Glee, even. It the likeable cast, however, that manages to prevent this most bizarre of arena spectacles from completely embarrassing itself. Sure, Forster is really a weak Jesus all high notes and worried glances. However this isn just about the Big Fella. It also about the other Mary in Jesus life C as a thoroughly convincing Goth who doesn understand how to love her man and, more to the point, the downfall of Judas Iscariot Minchin
  http://www.dhpfilms.com/dhp/news.asp?ID=18 http://www.dhpfilms.com/dhp/news.asp?ID=18

 15. Olisiko sinulla kuvia laminaattien ja laatoitusten rajapinnoista? Meillä pian ajankohtaista niitä miettiä eikä huomattu niitä yhtään messuilla tutkia.

Kommentointi on suljettu.