Katunimet ja numerot seinällä

Osa talosta on nyt maalattu 3-kertaan (kerta pohjamaalilla ja pari kertaa päällysmaalilla, viimeisin kerta niin että laudat on paikoilleen asennettuna). Eli tämän jälkeen ei tule enää muuta kuin valkoiset nurkkalaudat ja ikkunalaudat + -pellit paikoilleen, ja julkisivu on valmis. Laitoin jo katunumerotkin, meillä on sitä tehostettu vielä kadun nimelläkin. Nämä on taottu takoraudasta.

LED-valaisimet ostin Led Store Oy:ltä ja Led Storen Jannen olen tuntenut jo pidemmältä ajalta, joten siellä aina tulee poikettua kun matkakaan ei ole pitkä. Hän on talonrakentaja tällä hetkellä muuten itsekin, eli juteltavaa riittää…

Katunimen valaisussa lamppu pitää saada lähelle, eli avautumiskulma pitää olla suuri. Tässä lamppumallissa valokeilan avautumisen suuntaa ja leveyttä voi vapaasti säädellä:

Liikkuvilla siivekkeillä voi säätää valokeilan leveyttä alas ja ylös. Nyt on "leveä keila alas & ei mitään ylös" -asento päällä.

Liikkuvilla siivekkeillä voi säätää valokeilan leveyttä alas ja ylös. Nyt on ”leveä keila alas & ei mitään ylös” -asento päällä.

Nyt valokeila on yhtä leveä alas ja ylös.

Nyt valokeila on yhtä leveä alas ja ylös.

Nyt näyttää valtaosan ylös ja pikkuisen alas. Valokeilat siis vapaasti säädeltävissä sivuttaisia vinopintoja kääntelemällä.

Nyt näyttää valtaosan ylös ja pikkuisen alas. Valokeilat siis vapaasti säädeltävissä sivuttaisia vinopintoja kääntelemällä.

Sivupintojen kääntelyn lisäksi huomasin, että tässä tapauksessa (tarkoitus valaista katunimeä ja numeroa) oli lopputulos parempi, jos käännän alaviistoon myös taustalevyä. Eli pieni muovinen proppu ylemmän ruuvin takana ajaa tämän asian.

Sivupintojen kääntelyn lisäksi huomasin, että tässä tapauksessa (tarkoitus valaista katunimeä ja numeroa) oli lopputulos parempi, jos käännän alaviistoon myös taustalevyä. Eli pieni muovinen proppu ylemmän ruuvin takana ajaa tämän asian.

Katunimikyltin taustalevy kiinnitettynä. Johto kannattaa tässä lamppumallissa vetää niin paljon ulos seinästä kuin se vaan tulee - koska loppupeleissä sen joutuu tunkemaan takaisin seinän sisään.

Katunimikyltin taustalevy kiinnitettynä (jouduin tosin tekemään pientä hienosäätöä tähän vielä, niin kuin yllä olevasta kuvasta näkyi). Johto kannattaa tässä lamppumallissa vetää niin paljon ulos seinästä kuin se vaan tulee – koska loppupeleissä sen joutuu tunkemaan takaisin seinän sisään.

Tänne lampun takaosaan ei nimittäin enemmälti ylimääräisiä johtoja mahdu, tilaa on vain muutamia senttejä... Lampun pohjassa on oma muuntaja LED-valolle, eli erillistä muuntajaa ei tässä lamppumallissa ole.

Tänne lampun takaosaan ei nimittäin enemmälti ylimääräisiä johtoja mahdu, tilaa on vain muutamia senttejä… Lampun pohjassa on oma muuntaja LED-valolle, eli erillistä muuntajaa ei tässä lamppumallissa ole.

Kesäiltoina ei kovin hyvin vielä pääse valokeilan leveyttä testaamaan. Ei nuo kaikki kirjaimet ihan keilan sisään mahdu, mutta avautumiskulma on muutaman laudan matkalla kuitenkin jo aika hyvä. Ja lisäksi talo on hyvin valaistussa risteyksessä, eli periaatteessa mitään lisävaloa ei tarvittaisi ollenkaan. Tämä nyt on tällainen talon ulkonäkökysymys siis pelkästään.

Kesäiltoina ei kovin hyvin vielä pääse valokeilan leveyttä testaamaan. Ei nuo kaikki kirjaimet ihan keilan sisään mahdu, mutta avautumiskulma on muutaman laudan matkalla kuitenkin jo aika hyvä. Ja lisäksi talo on hyvin valaistussa risteyksessä, eli periaatteessa mitään lisävaloa ei tarvittaisi ollenkaan. Tämä nyt on tällainen talon ulkonäkökysymys siis pelkästään. Ja kun risteyksissä olevat katuvalot antavat silmämääräisesti noin 3000K valoa, niin samaa värisävyä sitten nämäkin lamput…

Sama ylhäältä. Saa nyt sitten nähdä aiheuttaako tämä seinusta sekaannusta (virallinen osoite on Laurintie 146). Ohiajavat ei tätä pohdi, heille katunimi +  numero helpottaa navigointia, minne sitten menevätkin, mutta taloon pyrkivää tämä tietysti voisi harhauttaa? Vaikka heti kulman takana ja postilaatikolla on oikea tieto? No, saa nuo numerot "51" tuosta tarvittaessa poiskin, silloin sekaannusta ei enää pitäisi syntyä.

Sama ylhäältä. Saa nyt sitten nähdä aiheuttaako tämä seinusta sekaannusta (virallinen osoite on Laurintie 146). Ohiajavat ei tätä pohdi, heille katunimi + numero helpottaa navigointia, minne sitten menevätkin, mutta taloon pyrkivää tämä tietysti voisi harhauttaa? Vaikka heti kulman takana ja postilaatikolla on oikea tieto? No, saa nuo numerot ”51” tuosta tarvittaessa poiskin, silloin sekaannusta ei enää pitäisi syntyä.