Etelän terassi – day 9

Eteläisen terassin kimpussa on nyt ahkeroitu vähän reilu viikko ja kovia helteitä on pidellyt. Hommat alkaa olla nyt terassin lattiarakenteiden osalta loppusuoralla.

Vinopuiden päälle tulee homesuojatut vanerilevyt. Kallistus on suunnilleen sentti metrillä talosta poispäin.

Vinopuiden päälle tulee homesuojatut vanerilevyt. Kallistus on suunnilleen sentti metrillä talosta poispäin.

Vanerin ympärille tulee tippapellit. Ja sadekouru tietysti sitten jossain vaiheessa ottamaan kaadon koko pituudeltaan vastaan.

Vanerin ympärille tulee tippapellit. Ja sadekouru tietysti sitten jossain vaiheessa ottamaan kaadon koko pituudeltaan vastaan.

Kattobitumia vanerilevyjen päällä, sateen ansiosta tuli testattua samantein.

Kattobitumia vanerilevyjen päällä, ja sateen ansiosta se tuli testattua saman tein.

Bitumin päällä tulee olemaan melkoinen kosteusrasitus. Bitumia vasten tulee painekyllästetystä puusta pienet kannatuskapulat, joiden päällä menee toinen vinopuu, jolla kallistus otetaan pois, ja itse terassi rakennetaan takaiseksi. Myös päälle tulevat vinopuut on kyllästetty Pinoteksilla, eli puunsuoja-aineella lahoamisen estämiseksi. Seinää päin nosto 300mm, ja siinä käytetty myös kaksinkertaista bitumia, jottei ajan myötä tulisi halkeamien kautta vuotoja seinärakenteisiin. Ylösnosto jää vuorilautojen taakse.

Bitumin päällä tulee olemaan melkoinen kosteusrasitus. Bitumia vasten tulee painekyllästetystä puusta pienet kannatuskapulat, joiden päällä menee toinen vinopuu, jolla bitumikermissä oleva kallistus otetaan pois, jolloin itse terassi rakennetaan takaiseksi. Myös päälle tulevat vinopuut on kyllästetty Pinoteksilla, eli puunsuoja-aineella lahoamisen estämiseksi. Bitumin nosto seinää päin on 300 mm, ja siinä kohdassa on käytetty kaksinkertaista bitumia, jottei ajan myötä tulisi halkeamien kautta vuotoja seinärakenteisiin. Ylösnosto jää vuorilautojen taakse.

Munat ja kaulukset kuivumassa. Tällaiset tulee siis kulmatolppien päihin koristeeksi.

Munat ja kaulukset kuivumassa. Tällaiset tulee siis kulmatolppien päihin koristeeksi.

Bitumi on nostettu myös käsikaidepuun tolppien ympärille. Tästä homma jatkuu normaaliin tapaan terassin lattian laudoituksella, johon käytetään painekyllästettyä puuta.

Bitumi on nostettu myös käsikaidepuun tolppien ympärille. Tästä eteenpäin hommat jatkuu normaaliin tapaan terassin lattian laudoituksella, johon käytetään painekyllästettyä puuta. Pari puuta reunassa on jo paikoillaan.