0,5km lautaa maalattu

Tänään oli hieno ja aurinkoinen päivä – myös rakentajan kannalta. Ulkoseinälaudat on nyt kaikki pohjamaalattu, maalauksessa päästiin tänään eteenpäin puoli kilometriä ja työpäivällekin tuli pituutta 16h, mikä on toiseksi pisin päivä koko rakennusprojektin aikana. Pidempiä eli 17h päiviä tuli vain vesiliittymätöissä, jolloin hommat aloitettiin viideltä aamulla ja yöllä klo 24 aikoihin tultiin taas vähäksi aikaa nukkumaan.

Eilen kerroin miten eilen takka oli tarkoitus laittaa johonkin ”hienoon kulmaan” keittiön ja olohuoneen välille. Paloturvallisuusmääräysten kautta takka kuitenkin palautui takaisin lähtöruutuunsa:

Edellisessä päivityksessä kerroin miten pyöriteltiin takkaa (niin kuin näkyy myös alla olevista viivoista), mutta ei pyöritellä enää. Paloturvallisuussyistä takka menikin takaisin ja ihan suoraan kulmaan alkuperäiselle paikalleen minne arkkitehtikin sen oli piirtänyt.

Edellisessä päivityksessä kerroin miten pyöriteltiin takkaa (niin kuin näkyy myös alla olevista viivoista), mutta ei pyöritellä enää. Paloturvallisuussyistä takka menikin takaisin ja ihan suoraan kulmaan alkuperäiselle paikalleen minne arkkitehtikin sen oli piirtänyt.

Takasta seinään (esim. puuseinä) pitää olla siis 150mm. Jos takkaa haluaisi sitten alkaa pyörittelemään, se pitäisi tuoda aika keskelle lattiaa, ja sitten taas yhdistäminen hormiin näyttää vähän kummalliselta.

Takasta seinään (esim. puuseinä) pitää olla siis 150mm. Jos takkaa haluaisi sitten alkaa pyörittelemään, se pitäisi tuoda aika keskelle lattiaa, ja sitten taas yhdistäminen hormiin näyttäisi vähän kummalliselta.

Myös ulkovuorilautojen maalaukset etenivät ihan mukavasti…

Tältä se seinä sitten joskus näyttää... Pistin valokuvausta varten pohjamaalatut laudat pontteihinsa. Oikea väri on suunnilleen samaa mitä pohjavärikin.

Tältä se seinä sitten joskus näyttää… Pistin valokuvausta varten pohjamaalatut laudat pontteihinsa. Oikea väri on suunnilleen samaa mitä pohjavärikin.

Ulkovuorilaudan paksuus on 28mm, mikä on selvästi normaalia paksumpaa. Kun käytetään oman metsän puita, niin ei tarvitse ainakaan tässä kohtaa säästää. Samalla paneelin kuviot on voitu uurtaa aika syvälle. Oikealla urospontin päällä näkyy laudan ala osassa oleva kaareva osuus. Siinä on haluttu hiukan matkia vanhan talon tyyliä, esikuvana meillä on Puukäpylän 1920-luvun puutalot, mutta Käpylässä suurimmassa osassa taloja vuorilaudat ovat pystyssä, eikä höylättynä vaakasuorassa.

Ulkovuorilaudan paksuus on 28mm, mikä on selvästi normaalia paksumpaa. Kun käytetään oman metsän puita, niin ei tarvitse ainakaan tässä kohtaa säästää. Samalla paneelin kuviot on voitu uurtaa aika syvälle. Oikealla urospontin päällä näkyy laudan ala osassa oleva kaareva osuus. Siinä on haluttu hiukan matkia vanhan talon tyyliä, esikuvana meillä on Puukäpylän 1920-luvun puutalot, mutta Käpylässä suurimmassa osassa taloja vuorilaudat ovat pystyssä, eikä höylättynä vaakasuorassa.

Hyötyleveys on 135mm.

Hyötyleveys on 135mm.

Torstai-iltana peräkärry oli täynnä lautaa. Nyt kärry on tyhjä, joten ensi viikonloppuna pitää hakea uusi lasti.

Torstai-iltana siis toissa-iltana peräkärry oli täynnä lautaa. Nyt kärry on tyhjä, joten ensi viikonloppuna pitää hakea uusi lasti.

Myös Ronja oli tänään mukana, kun ei ollut muita kotona.

Myös Ronja oli tänään mukana, kun ei ollut muita kotona.

Siellä se auton lavalla ihan kiltisti...

Siellä se auton lavalla ihan kiltisti…

Ja jos kyllästyy varjossa olemiseen, niin välillä voi nauttia auringosta...

Ja jos kyllästyy varjossa olemiseen, niin välillä voi nauttia auringosta…