Puutavaran hinnat pk-seudulla aina samat?

Mistä päin pk-seudulla kannattaa kysellä tarjouksia, jos tarvitsee puutavaraa?

Meillä kaikki muu paitsi kantava rakenne (joissa tarvitaan leimat) otetaan omasta metsästä, mutta nyt kun kyselin Starkista ja Puukeskukselta tarjousta ”aloituspaketille”, jolla lähdettäisiin liikkeelle sitten kun talvi tästä jossain vaiheessa väistyy, niin molemmissa tarjouksissa oli käytännössä samat hinnat, toinen tarjosi vähän alle 4,5 tonnia ja toinen vähän yli. Eli näissä hinnoissa ei ollut mitään eroa. Ehkäpä otan sitten tutulta rautakauppiaalta koko setin, koska muutaman kympin hintaerolla sinne tai tänne ei ole mitään merkitystä.

Tarjouspyynnön sisältö oli tällä kertaa tämä:

48x173mm mitallistettu pattinki, 580 metriä (metrihinta vähän yli 3€)
48x148mm mitallistettu pattinki 78 metriä (metrihinta noin 2,3€)
Runkoleijona 25mm 252m2
Höyrynsulkumuovia 252m2 ja sille kiinnitystarvikkeet
Kipsilevyä noin 252m2

Kaikki ylimmän kerroksen vasat eli välipohjan kantavat rakenteet puuttuu, samoin kattotuolit jo tilattu muualta, eikä tässä tilauksessa myöskään kantavia liimapuupalkkeja yms. mutta jonkinlainen aloitussetti ja hintavertailupaketti kuitenkin. Tällä lastilla painoa noin 6900 kg ja tilavuutta tasan 15m3, eli ei kannata alkaa omalla peräkärryllä hakemaan. Omalla peräkärryllä voi sitten hakea samaa tavaraa lisää, sitten kun alkaa hahmottua tarkemmin, että kuinka paljon on lisätarve missäkin kohtaa.

Jos puutavara maksaa kaikkialla suunnilleen saman, sitten ei kannata tämän enempää kysellä? Runkoleijonille, kipsilevyille ja höyrynsulkumuoville tarkistan hinnat vielä Viron K-raudasta.

Tässä kuvassa tellinkejä varten puutavarat jo olemassa.

253 vastausta artikkeliin ”Puutavaran hinnat pk-seudulla aina samat?

 1. I simply want to say I’m very new to blogs and really enjoyed your blog site. Likely I’m planning to bookmark your site . You certainly come with amazing well written articles. With thanks for sharing with us your blog site.

 2. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such fantastic information being shared freely out there.

 3. hey there and thank you for your info – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise a few technical issues using this website, as I experienced to reload the website many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective intriguing content. Make sure you update this again very soon..

 4. My brother suggested I might like this website. He was entirely right. This post actually made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 5. Enjoyed reading this, very good stuff, appreciate it. ”The fox knows many things, but the hedgehog knows one big thing.” by Archilocus.

 6. Thank you for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you’ve on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found simply the info I already searched all over the place and just couldn’t come across. What a perfect web-site.

 7. Katsoin nyt myös http://www.taloon.com ja Byggmaxin hintoja, ja Googlasin muutamia muita puutavaran hinnastoja. Näyttäisi kuutio sahatavaraa maksavan tänä päivänä noin 300 euroa (tai erikoispuulaadut vähän ylikin), ja suuria heittoja eri myyjien välillä ei ole.

  Virossa kuutio sahatavaraa maksaa vähän yli 200 euroa. Jos käy hakemassa omalla peräkärryllä tai lisää rahtihinnat päälle, niin loppuhinnaksi tulee suunnilleen sama mitä olisi maksanut Suomessakin. Tietysti jos ajelee ihan muuten vaan Viroon ja tuo aina tullessaan, sitten saa vähän säästöä.

  Sahatavaranippuja kuorma-autojen lastina en ole Virosta Suomeen ikinä nähnyt. Ilmeisesti isossa mittakaavassa kuljetus tulee liian kalliiksi.

 8. Hei Mika! Minulla on aivan samat kokemukset. Oulun seudulla rautakaupat varmaan tietävät tarkalleen toistensa hinnat, kun kaikkien tarjoukset ovat niin lähellä toisiaan – esim. 2t egen tarjouspyynnössä hintaeroa maks. 50 e. Aion silti vielä joitakin hintavertailuja / kilpailutuksia tehdä, mutta käytännössä erot ovat liian pienet, jotta jaksaisin tilata ja sumplia kuljetuksia, aikatauluja yms. monen eri tahon kanssa. Tsemppiä teidän rakentamiseen, kun kevät koittaa!

 9. Puutavaroissa hyväksi ole itse todennut Puutavara A.Äikäs tattarisuolla.

 10. Ite oon huomannut että keskittämällä (itse käytän Starkkia) saa paljon paremmat hinnat kuin kilpailuttamalla. Tullut vaan nyt ostettua niin paljon kun talo kohta valmis ja huomannut että isompi kilpailutus lähinnä ajanhukkaa. (Olin täysin eri linjoilla kun aloitettiin, vannoin kovan kilpailutukseen nimiin) lisäksi keskittämällä palvelu paranee todella paljon.

 11. Kysy espoosta op-puulta. Pienehkö yrittäjä niin hinnat on ollut melko hyviä. eikä kuljetuskaan ollut pahan hintainen.

Kommentointi on suljettu.