Keittiövertailut loppusuoralla

Keittiöiden vertailu on muuten äärimmäisen vaikeaa. Hinta on vain yksi ominaisuus koko paketissa, ja sekin riippuu erittäin paljon siitä, miten suuri keittiö on, ja minkä laatuiset pinnat ja tekniikan sinne haluaa. Eli tuleeko työpinnat laminaatista vai kivestä, otetaanko halvimmat vai kalliimmat vetimet laatikostoihin, ja tuleeko koneisiin jotain erityisominaisuuksia, jotka nostavat hintaa.

Tässä meidän keississä etsitään L-kirjaimen muotoista keittiötä, jossa pidemmän sivuun pituus on 5345mm ja lyhyempi sivu on 3180mm. Keittiön korkeus on noin 2300mm, joka tulee siitä, että alakaappien korkeus on noin 900mm, välitila noin 500mm ja yläkaapit noin 900mm. Huonekorkeus meidän tulevassa keittiössämme on 2800mm. Tarjouspyynnöt eri toimittajille on yritetty tehdä mahdollisimman saman sisältöisinä, joskin jokaiselle suunnittelijalle on annettu vapaat kädet ehdottaa myös jotain sellaista, jota on vain heillä tai joka heidän mielestä sopisi erityisen hyvin juuri meille. Tässä pohjakuva keittiöstämme:

Meillä keittiön suunnittelussa kaikki lähti siitä, kun viime lokakuussa poikettiin vaimoni kanssa Myyrmäen omakotimessuilla. Vaikka keittiöllä ei silloin eikä vielä nytkään ole mikään kiire, niin otettiin kuitenkin messuilla vastaan Puustellin esitelyständillä kutsu saapua heidän Tammiston myymälään (Byggmaxin vieressä) ilmaisen keittiösuunnittelun merkeissä.

Ja siitä se lähti. Puustellin Henri Luminon kanssa istuttiin vaimon kanssa iltaa Puustellin myymälässä kahtenakin iltana ja suunnittelun lopputulos oli omasta mielestämmme aivan loistava. Ei me ainakaan itse oltaisi yhtä hyvään lopputulokseen päästy, eli tästä kiitokset Puustellille ja erityisesti myyjänä/suunnittelijana toimineelle Henri Luminolle, jolla on värisilmää ja joka oikeasti osaa hyvin kuunnella asiakkaan toivomukset ja piirtää suunnitelmat sen pohjalta. Saimme Henriltä kaksikin vähän toisistaan eroavaa ehdotusta, ja niistä rusinat poimien tehtiin yhdessä nopeasti kolmas versio, joka oli näiden välimuoto.

Ja siinä se oli!

Lähtöhintana ja printatussa versiossa keittiölle olisi tullut hintaa 18615,56 euroa, josta kuitenkin sen hetkisten kampanjatarjousten ja myyjän vastaantulon avulla loppuhinta ”pyöristyi” 13515,00 euroon. Läheltä liippasi, etten hyväksynyt tarjousta siltä istumalta – ja muilta keittiötoimittajilta tarjousta edes kysymättä. Puustellin hinta sisälsi kokoamistyöt ja keittiö myytiin ”sisälle kannettuna”, eli vain seinille kiinnittäminen olisi jäänyt itselle. Koneet oli tarjottu AEG:n hinnoin, mutta toki muitakin konevaihtoehtoja olisi ollut, eikä loppuhinta merkkivaihdoksesta olisi välttämättä oleellisesti muuttunut.

Mutta päätettiin kuitenkin katsella ja kysellä vähän muualta myös. Erityisesti askarrutti jostain kuultu huhu, että Puustellin keittiön kalusteet on toki erittäin laadukkaita ja kestäviä, mutta muihin verrattuna ehkä vähän kalliimpia. Seuraavaksi ajattelin selvittää, että mikä se hintaero sitten niihin muihin vaihtoehtoihin voisi olla? Eli jos nyt kädessä oli mahdollisesti (ainakin joidenkin kavereiden kertomana) markkinoiden kallein tarjous, niin mikä olisi sitten ollut se halvin?

Lähdin etsimään vastausta Tarton ”Expert Köögid” -nimisestä liikkeestä, jonne sovin ajan myyjänä ja suunnittelijana toimineen Marina Lehiksen luokse, ja tarkoituksena oli katsoa Viron Arens -keittiöiden valikoimista, että mitä heillä olisi meille tarjottavana. Tartto tuli paikkakuntana valituksi siksi, että se on jo entuudestaan tuttu, kun meillä on kesämökki siellä suunnalla, joten Tallinna on minulle vähän vieraampi. Siitä tulee yleensä ajettua vain kaupungin läpi.

Nykyisin myös Tallinnan hintataso alkaa monessa asiassa olla lähes Helsingin tasolla, mutta jos Tallinnasta ajaa 50-100 km ihan mihin tahansa suuntaan, niin ruokakaupoista rakennustarvikkeisiin hintataso muuttuu asiakasystävällisemmäksi. Bensa ja diesel Virossa maksaa aina suunnilleen saman verran, paikkakuntaan katsomatta. Jos jollain on paljon käsityötunteja vaativia ostotarpeita, vaikkapa vanhan auton korjaamista, niin melkein suosittelisin Etelä-Viron pikkukaupungeista löytyviä autokorjaamoita. Etelä-Virossa työn hinta on yhä tänäkin päivänä Tallinnan tason alapuolella, mikä johtuu varmaan siitä, että Tallinnassa asumisen kulut ovat muuta maata paljon suuremmat. Joten palkkojenkin pitää olla silloin muuta maata korkeammat.

Tarton Expert Köögin myyjä oli aikaisemmin työskennellyt Puustellissa eli Puustellin Tallinnan myymälässä. Hän osasi heti kertoa mikä heidän keittiöissään oli Puustellin mallistoja paremmin mietitty. Muutenkin huomasin keittiökauppoja kiertäessäni, että jokainen myyjä halusi erottua muista ainakin jollain tavalla, ja jos se ”jokin” olisi juuri ”se mitä mä olen aina halunnut”, niin toki silloin kaupat syntyy varmaan juurikin siinä liikkeessä. Siksi keittiökauppoja kannattaa kyllä kierrellä ennen kuin lopullista päätöstä tekee. Tartossa saamani tarjous Siemensin koneilla oli 10632 euroa (tästä koneiden osuus 5103 euroa) ja kun sitten kävin vaimon kanssa vielä uudestaan paikanpäällä, tehtiin muutamia ns. nippelitason muutospyyntöjä, joiden johdosta kokonaishinta nousi 10632:sta 11011 euroon.

Rautakauppa-asiat olen hoitanut Suutarilan Starkissa, ja seuraavaksi poikkesin siellä Parma keittiöiden myyjän luona ja hän teki tarjouksen, jossa kokonaishinta 11896 euroa ja siitä koneiston osuus 4956 euroa.

Eräänä iltana poikkesin myös Vantaan Gigantissa kysymässä, että mitä maksaa keittiön koneet, jos ostaisin kaikki keittiön koneet heiltä. Vastaus oli, että eivät he pelkistä koneista anna tarjousta, mutta laita kaikki suunnitelma ja kuvat sähköpostilla, niin he tarjoavat koko keittiön kaappeineen. Gigantin myymälässä olikin muutamia valmiskeittiöitä jo koottuna, eli hekin ovat laajentuneet tai laajentumassa myös keittiöbisnekseen. Sain myyjältä käyntikortin ja laitoin sinne keittiön kuvat ja suunnitelmat, mutta tarjousta en ikinä saanut. Tai en ole ainakaan vielä saanut, ja Gigantin käynnistä on nyt jo aikaa kulunut varmaan lähes kuukauden verran. Enkä taida perään soitella, tästä tarjouskisasta tuli ehkä jo nytkin aivan liian laaja, ja näistä nyt saaduista tarjouksista varmasti löytyy joku jonka kanssa kaupat tehdään.

Eräänä toisena iltana poikettiin myös Vantaan IKEA:ssa katsomassa siellä olevia keittiöitä. Näytillä olleet mallistot maksoivat hintahaarukassa 6-9 tonnia, ja hintahaitarin yläpäässä olevat mallikeittiöt olivat paljon suurempia mitä me tarvittiin. Teinkin sitten netin kautta ladattavaan IKEA:n suunnitteluohjelmaan itse samanlaisen keittiön, mitä on kyselty muualtakin. En tiedä osasinko laittaa sinne kaikki tarvittavat peitelevyt ja muut pikkunippelit, se pitää tarkistaa sitten myyjän kanssa jos kauppoihin päästään. Yritin kyllä tunkea suunnitteluohjelmaan kaiken mahdollisen, mutta siltikään en saanut loppuhinnaksi 7 tonnia enempää. Tämä IKEA:n hinta poikkeaa siis pääjoukosta selkeästi, koska kaikki muut saadut tarjoukset ovat luokkaa 11-12,5 tonnia. Eli hintaero näissä muissa on hyvin kapea, vain 1500 euron luokkaa.

Tänään kävin vielä Petikon Kvik-myymälässä. Heiltä saatu tarjous on 7598,18 kaapistot ja 5329 euroa koneet, eli yhteensä 12927,18 euroa. Tämä hinta tosin sisältää muutamia satasia kokoamis- ja rahtikuluja, eli jos ottaa ne pois, ollaan samalla tasolla Puustellin hinnan kanssa, joka oli luokkaa 12,5 tonnia.

Tässä vielä tarkempaa linkkiä Kvikin keittiöihin:
http://www.kvik.fi/fi-FI/Keittiot

…ja tässä kylpyhuoneisiin:
http://www.kvik.fi/fi-FI/Kylpyhuoneet

Ei se kuitenkaan hukkaan mennyt tämä viimeinenkään keittiökaupoilla käynti, kuten ei mennyt yksikään aikaisempikaan käynti muissa keittiökaupoissa. Nimittäin jokaisella myyjällä on ollut jotain uutta, ja Kvikillä erityisen hyvää oli heidän kansio. Siinä oli myös eteisen kaapit ja kodinhoitohuone. Myymälään kasattu kodinhoitohuone oli sellaisenaan meille sopiva, eli se ei vaatinut muuta kuin 5cm listat päihin ja suunnittelu oli siltä osin selvä. Tässä kuva Petikon myymälässä olevasta kodinhoitohuoneesta:


Kvikin kodinhoitohuone, hinta 2797,93€ plus koneet.

Se mikä oli tällä kertaa se ”ahaa-elämys” oli se, että jos kerran keittiö on integroitu – niin miksei integroida siihen samaan sarjaan samalla myös eteisen ja olohuoneen sisustusta? Kvickin mallistosta löytyy ratkaisu aika tyylikkäästi esim. musta-valko sävyissä, jolloin takka samoin kuin olohuoneen sohvat ja huonekalut voidaan kaikki valita samoilla värisävyillä. Meillä siis keittiö+olohuone+eteinen ovat kaikki käytännössä yhtä ja samaa tilaa, jossa keskellä on väliseinä eteisen ja keittiön välissä. Keittiö ja olohuone ovat ilman väliseinää. Tältä pohjalta sain Kvickistä hyvät kuvat ja suunnitelmat aina eteisen peileistä alkaen, eli tässä valaistuksella varustettu peili, joita meille voisi eteisen seinälle tulla vaikka kaksikin rinnakkaista kappaletta:


Kvickin peili esim. eteiseen, jossa myös valaistus mukana. Peilissä näkyy kauppias itse. Valopeilin kpl-hinta oli 203,04€

Ehkä tämä peili saattaa hyvinkin olla sellainen ”just tämmöisen mä olen aina halunnutkin”, tosin en ollut ikinä nähnyt ihan tämmöistä vastaavaa missään aikaisemmin. Eli katsotaan nyt mitä Kvickiltä ostetaan, todennäköisesti nämä peilit saattaa lähteä ostoskoriin nyt ainakin. Ja jos otan keittiön + kodinhoitohuoneen + eteisen kalusteet kaikki Kvikistä, sitten loppuhinta (sisältäen vielä rahteja ja kasaustöitä noin tonnilla) olisi noin 20 tonnin luokkaa. Ne rahdit ja kasaukset taidan enimmäkseen karsia pois, mutta muuten Kvikin lopputulos vaikuttaisi kyllä kaikin puolin upealta. Jos taas pelkkä hinta ratkaisisi kaiken, sitten valinta olisi ilman muuta IKEA.

Eli näistä nyt sitten pitää alkaa jotain valitsemaan. Kiirettä ei ole, eli maaliskuulle asti voidaan miettiä ihan rauhassa, ja todennäköisesti huhti-toukokuussakin ehditään päätös vielä tekemään. Vaikka toimitusaika olisikin luokkaa kuukausi tai puolitoista, niin kesäksi ehtii keittiö vielä oikein hyvin.

Summa Summarum: Tiivistettynä ja hintajärjestykseen laitettuna vertailu meni meillä näin:

1. IKEA:n keittiö 6201,99€ (josta koneet 2671€) Tästä voi puuttua jotain, en tiedä osasinko syöttää kaiken tarvittavan suunnitteluohjelmaan, eli lopullinen hinta ehkä 7 tonnin paikkeilla?
2. Arens keittiö / Expert Köögid Tartto 11011€ (josta koneet 5103€).
3. Parma keittiöt 11896€ (josta koneet 4956€).
4. Puustelli 12461€ (josta koneet 5236,40€).
5. Kvik 12927,18€ (josta koneet 5329€). Hinnassa mukana rahtia ja kasausta, jotka jätän pois.
6. Gigantti = Ei tarjousta.
7. Eräs toinen Viron firma – tarkoitus oli kysyä tarjousta, mutta ei enää kysytä, koska hinnalla he eivät pääse IKEA:n alle ja muutenkin on se fiilis, että näistä ylläolevista jokin vaihtoehto se on. Tässä vielä kuva, millainen lopputulos tulee olemaan, ihan sama mistä se meidän tuleva ostetaan:


Keittiö / Talo Rautio

692 vastausta artikkeliin ”Keittiövertailut loppusuoralla

  1. My brother suggested I might like this blog. He was entirely right. This post actually made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

  2. I simply want to mention I’m all new to weblog and actually enjoyed you’re page. Likely I’m likely to bookmark your site . You actually come with fantastic article content. Thanks a lot for sharing with us your blog.

  3. What i don’t realize is if truth be told how you’re now not actually a lot more well-appreciated than you might be now. You’re very intelligent. You understand therefore considerably with regards to this subject, produced me in my view consider it from so many various angles. Its like men and women aren’t interested until it is something to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs outstanding. All the time care for it up!

  4. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one these days..

  5. Howdy very nice blog!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I am satisfied to search out a lot of useful info right here within the post, we want work out more strategies in this regard, thanks for sharing.

  6. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one today..

  7. I have recently started a blog, the information you provide on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work. ”One of the greatest pains to human nature is the pain of a new idea.” by Walter Bagehot.

  8. Good – I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task.

  9. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

  10. I simply couldn’t leave your web site before suggesting that I extremely enjoyed the usual information a person supply on your visitors? Is going to be back often to investigate cross-check new posts

  11. I will immediately take hold of your rss feed as I can’t to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please permit me realize in order that I may subscribe. Thanks.

  12. I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  13. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

  14. 9月12日に予約受付が始まった iPhone 6 / 6 Plus からは、新色ローズゴールドが加わります。これまでは新色が追加されるたびに人気が集中してきた iPhoneシリーズ。ピンク調は一般的には女性向けに分類されるカラーですが、ローズゴールドは男性にも人気がありそうです。
    iphone 5s ケース 木製

  15. 今回のキャンペーンビジュアルが撮影されたのは、光り輝く太陽が印象的なカリブ海。青く煌めく空と海の間を進む舟や、美しい女性たちが心躍る風景に華を添えている。ブレシャスなトランクや独特なラゲージなど、誰もが知るバッグが続々と登場。生命力が溢れる自然と見事な調和を奏で、それはまるで海や草木の中に輝く一筋の光のよう。フォトグラファー、パトリック・デマルシェリエによって写し出された今回の広告。モデルには、リヤ・ケベデ、マールチェ・フェホーフ、ジュリア・ノビスの3人が抜擢された。
    ルイヴィトン 直営店 金沢

  16. エンジニアリング・コンサルタント会社の「chipworks」によって、いまのiPhone 6sとiPhone 6s plusに搭載されている「A9チップ」には台湾のTSMC製16nmプロセスで製造されたものと、韓国のSamsung製14nmプロセスで製造された2種類が存在することを発見しました。大きさも異なり、Samsung製の方が小さくなっております。
    プラダiphone6plusケースポピー

  17. アクセサリーとして、ダミエ・パターンのバッグにもロープ模様が。これこそルイ・ヴィトンのアイコニックな柄とネメスの柄のコラボレーションを体現したアイテムと言えるだろう。最初から最後まで、彼の存在を感じさせたコレクション。自分にここまで敬意を捧げた服作りをしたキム・ジョーンズに、ネメス自身も微笑んでいるに違いない。
    ヴィヴィアン 財布 1032v

  18. しかも今新規会員登録をすると、なんと初回1万円分のポイントがもらえる、とってもおトクなキャンペーンを実施中。月額6800円だから、実質1ヶ月分以上の利用料が無料になる計算。憧れの新作バッグが1 ヶ月分以上無料で使い放題だなんて、夢のよう。これはもう、利用しない手はないかも?!さっそくアプリをダウンロードしたい!と思った人は、今すぐラクサスの公式サイト
    ルイヴィトン 直営店 銀座

  19. 「NIKEiD(ナイキ アイディー)」は、オンライン上でお気に入りのプロダクトを自由にカスタマイズすることができるサービス。その進化版である「NIKEiD Bespoke」は、現在NY・ソーホーにあるナイキ スポーツウェアの直営店「21 Mercer」のみで行われているプレミアムなカスタマイズサービスだ。
    ナイキ スニーカー メンズ 赤

  20. Kiitos vinkistä, puusepän liikkeet ei tullut heti mieleen. Olisiko sinulla ollut vinkata vielä ihan vaikka joku firman tai tekijän nimikin tässä kohdin?

    • Me rakennetaan tänne Pohjois-Suomeen ja näillä näkymin paikallinen pieni puusepänliike hoitaa meidän taloon kiintokalusteet. Valitettavasti en teidän lähettyviltä tiedä puusepänliikkeitä. Kannattaa varmaan googlettaa/tutkia lehtimainoksia tms. Jos täältä löytyy tuommosia firmoja niin luulis että sieltä teiltäkin päin niitä löytyy paljonkin!

  21. Heippa! Nyt kun ootte tarjouksia nuinkin paljon kyselly, niin ootteko miettiny kysellä puusepänliikkeistä tarjouksia? Me otettiin tarjoukset koko talon kiintokalusteista parista ”tunnetusta firmasta” ja pyydettiin myös puusepänliikkeestä tarjous. Puusepänliike voitti 100-0 niin hinnassa kuin muuntelumahdollisuuksissa! Mielenkiintoista oli se, että toisessa isossa firmassa myyjä suositteli meille kaappeja laatikoiden sijasta, koska laatikot maksaa niin paljon enemmän. Ja että AEG:lta on heille sanottu ettei pyykinpesukonetta & kuivausrumpua saa asentaa korkeammalle, ergonimisemmalle korkeudelle. (Itse laitoin s-postia AEG:lle, että miten on saako asentaa ja sieltä antoivat siunauksen. Muistuttivat vain, että koneet jo itsessään painavat niin paljon, että kunnon tukirakenteet täytyy olla). Toisessa liikkeessä myyjä sanoi, että rosterin värinen sokkeli tulee todella kalliiksi, useita satoja euroja. Puusepänliikkeestä sanottiin, että rosterisokkeli ei ole ongelma (siis hinnassa), maksaa n.50€ koko keittiöön! Ja laatikostot (hidasteilla) tulee samanhintaiseksi kuin kaapistot! Ja koneille voidaan ”rakentaa” kunnon jykevät alustat..!

    • Niin ja plussaa vielä sekin tuohon puusepänliikkeeseen liittyen, että muutoksia voi tehdä erittäin helposti, laskua joko tulee lisää tai sitten kustannukset laskee. Ja kokoaminen onnistuu sitä mukaa kun talon tilat valmistuu, ei oo koko talo täynnä etukäteen tilattuja kaapistoja yms. joita täytyy siirrellä edestä pois.

  22. Anonyymille:
    Totta puhuen en edes tiennyt että tuulettimenkin voisi integroida, se ei tullut missään suunnitelmissa esille. Mutta ehkä se jätetään kuitenkin näkyville, se jotenkin ”jäsentää” keittiötä niin, että vieraskin sieltä löyää jotain, eikä tarvitse käsikopelolla etsiä että mitä missäkin on… Samaa olen miettinyt vielä jääkaappi+pakastin yhdistelmästäkin, että pitäisikö nekin vaan jättää omalle rosteripinnalleen? Astianpesukone on aika loogista integroida saman värisen etulevyn taakse, se muuten rikkoisi kokonaisuutta.

    Mutta lyhyesti: En vielä tiedä, suunnitelmat varmaan tarkentuvat tässä kevään kuluessa.

    Samaan syssyyn vielä pari viime hetken vinkkiä. Ostorintamalta (terveisin eräs useita taloja rakentanut) neuvoo että paras aika ostaa keittiöitä on tammikuu. Silloin on parhaat kampanjat joka puolella. Ja kun tältä pohjalta kysyin Puustellista, niin Puustellin tammikuun kampanjat jatkuvat aina 6.4.2013 asti.

    Tämmöisessä lama-ajan tilanteessa en kyllä osaa sanoa, onko myyntirintamalla kellään varaa ja halua hinnoitella kovin aggressiivisesti. Enneminkin hinnat tahtoo aina vaan joustaa, jos kauppa ei oikein käy siinä määrin mitä takavuosina, eli vuosi 2008 taisi olla monella alalla viimeisin ns. ”hyvä vuosi”.

  23. Hluatteko tuon liesituulettimen erillisenä pömpelinä? Minusta ehjä yläkaappirivistö olisi paljon kauniimpi ja tasapainoisempi. Eli tuuletin kaappiin -vinkki.

  24. Joulukussa asensin puustellia ja tällä viikolla kvikkiä. Ikeasta myös kokemusta sekä topista. Kvik ei todellakaan ole hinta/laatu suhteeltaan järkevä jos teillä hintaero puustelliin on tuo. Puustellilla tuo tavara tulee oikeasti kasattuna pirttiin ja kunnon paketeissa—>ei kuljetusvaurioita eikä tilauksesta puutu varmasti mitään. Kvikin jos otat osina niin sillon joudut joka palikan etsimään ja ruuvaamaan paikallee. Kvikillä kuljetusvaurioita läjäpäin (levyistä kulmia irti yms.) ja toimituksesta puuttui kymmeniä artikkeleita. Jos olet valmis hyväksymään heikomman laadun ja puuttuvien osien metsästyksen niin kvikin pitäis olla mielestäni ainakin 3000€ edullisempi puustellia jotta saat rahoillesi vastinetta. Ikea on hintansa väärti, mutta ei sitä mitä kannattaa laittaa sinun projektin hintaiseen kohteeseen. Topi toimii hinnoista en tiedä. Valopeilejä saa k-raudoista halvemmalla (googlaa ”tammiholma”).

    • Taitaa sitten valinta helpottua tämän keskustelun myötä niin, etten tarvitse Kvikistä edes niitä valopeilejä eteiseen (sikäli kun sellaiset sinne päätetään laittaa). Se oli kuitenkin ensimmäinen paikka missä satuin sellaiset peilit näkemään.

      Sekin on ihan totta, että talon kokonaishinta tai neliöhinta ei oleellisesti muuksi muutu, tilattiin keittiö sitten IKEA:sta tai Puustellista, jossa nyt tarjousvertailun kallein hinta jos jätän Kvikin tarjouksen huomioimatta.

      Miten kauan nämä nykyiset keittiöt mahtaa kestää? IKEA antaa kaapistoilleen 25v takuun (en tiedä mitä se takuu kattaa, todennäköisesti ei paljon mitään), ja IKEA:n koneilla on 5v takuut. Eli jos oletusarvona on että keittiön elinkaari on käytännössä noin 20 vuotta, niin sitäkin taustaa vasten investoinnin vuosikulu on suunnilleen sama, oli keittiön hinta sitten 6 tonnia tai 12 tonnia tai jotain siltä väliltä.

      Joku on myös sanonut, että ”tämän hintaiseen taloon ei kannata laittaa laminaattilattiaa”. Itse taas ajatttelin laittaa laminaattilattiat suurimpaan osaan tiloista siksi, että se on halpa ja helppo vaihtaa 10 vuoden välein, eikä siitä tarvitse huolehtia. Ei tarvitse hiomista eikä tule kolhuja kovin helposti. Onko se sitten lattialämmitystalossa kylmä paljain jaloin kävellessä, sitä en tiedä. Parketti toki puupintaisena tuntuu paljaalle jalalle mukavammalta kuin laminaatin kovamuovinen pinta.

  25. Huomenna Järvenpään K-Raudassa huutokauppaavat kaikki mallikeittiöt pois!!

  26. Me saimme messuilta paremman tarjouksen kodinkoneista kuin mitä Puustelli pystyi samoista tuotteista antamaan.
    Varmaan muuten riippuu paljon ovimallista paljonko hintaeroa eri keittiöfirmojen tarjouksille tulee. Tuo vetimetön malli taitaa kaikilla toimittajilla olla kalleimmasta päästä, mutta silti hinta vaihtelee sen verran, että selviä eroja tuli. Meillä Puustelli oli lopulta suomalaisista firmoista halvimmasta päästä (saatiin lisäalea, kun otetaan khh samasta paikasta), vaikka ovi tuntui laadukkaimmalta. Kvik jäi meillä pois, kun sen laatu ei vakuuttanut ja lisäksi vetimettömän ovimallin ura ei ollut tarpeeksi syvä vaan ylimpiä laatikoita avatessa sormet jäivät ikävästi tason ja laatikon väliin. Me otamme jopa asennuksen toimitukseen, niin vähissä on paukut enää tässä vaiheessa.

  27. Kalustesuossa edelleen ryvetään. Niin mekin, kylppärikalusteet on edelleen hankkimatta ja niitähän voisi jo asentaa… Ikean reissu huomenna toivottavasti ratkaisee asian… Olemme siis päätyneet laittamaan kylppärikalusteet halppista.

    Kvikin laatu ei minusta vastaa hintaa. Hassua sinänsä kun heidän brändi on että tanskalaista laatumuotoilua halvalla, ja kumpikaan väittämä ei mielestäni vastaa todellisuutta.

    • Kerro sitten joskus, että miten teille kävi siellä IKEA:n reissussa niiden kph-kalusteiden osalta. Nimittäin samaa olen pohtinut minäkin, siis sen selvittämistä, että olisiko IKEA:ssa jotain myös kph ja etenkin kodinhoitohuoneeseen tarjottavana. Kylppäri ja sauna meillä on nyt aikalailla jo itsellämme lukkoon lyöty, eli pinnat ja tekijä on jo valittuna (Remonttiset Oy tekee ja pinnat ja muut tarvikkeet löytyivät Vantaan K-75:stä, jonne remonttifirmalla on suhteita, ja sitäkautta sopivat alennusprosentit).

  28. Lyhyt kommentti noihin integroituihin koneisiin. Ne ovat kyllä hyvän näköisiä, kun ne ”maisemoituvat” kaappeihin eivätkä erotu normaaleista kaapeista. Käytännössä koneisiin kiinnitettävä etulevy (kaapinovi) painaa kuitenkin huomattavasti enemmän kuin koneen valmistajan tekemä etukansi (eli samanlaisessa ei integroidussa koneessa). Tämä aiheuttaa pitkän päälle ylimääräistä kuormitusta koneen etuoven saranoinnille. Jos saranointi ei ole riittävän tukeva/laadukas, ne tulevat aiheuttamaan ylimääräisiä huolto/korjauskustannuksia koneen normaalin elinkaaren aikana. Useammallakin tuttavallani on näistä integroitujen koneiden saranaongelmista ollut toistuvaa haittaa/vaivaa/kuluja tasaisesti muutaman vuoden välein. Toki eri laitteiden saranointien laaduissa on varmasti eroa, eli ei tätä huolta kaikenkattavasti voi yleistä.

    • Tämä kävi itsellänikin mielessä – ja saattaa tosiaan käydä vielä niinkin, että jääkaappi ja pakastin jätetäänkin omalle eli rosteriselle pinnalleen. Nimittäin saranapainon lisäksi toinen asia mikä integrointiin saattaa kylmäkoneiden osalta liittyä (en ole varma mutta kävi mielessä?) on se, että onko se rakenne liian umpinainen? Ja jos on, tapahtuuko kesähelteillä niin, että silloin kun koneet käyvät eniten ja takaosan koneet lämpenevät, niin pääseekö se lämpö mistään pois? Vai kuumeneeko integrointikaapisto, josta taas jääkaapin ja pakastimen kompurat eivät tykkää, jolloin niiden elinikä ehkä lyhenee? Meillä tosin nämä kylmälaitteet ihan yksikseen pitkän työtason päässä eli sen puolesta kompuroiden tuottaman lämmön pitäisi päästä mahdollisimman helposti haihtumaan huoneilmaan, esim. kun keittiön päässä on muutaman sentin koristelevy täytteenä, jonka takana on pelkkää tyhjää. Eli siis sen seinän töpön vieressä joka on keittiön päässä keittiön ja olohuoneen välissä.

    • Itsellä ainakin on jääkaapissa ja pakastimessa ovet ihan omilla saranoillaan ja varsinainen ovi omilla saranoillaa. Ei panoa tule sen enempää lisää. Ennemminkin tukevat toisiaan paketissa. Asianpesukoneen etulevy on kiinni vain koneessa ja minkäännäköisiä ongelmia ei ole tullut vastaan.

  29. Kattavasti olette vertailleet!

    Tuosta peilistä piti sanoa, että tuota samaista valopeiliä myydään nykyään melkein missä vaan ja hinnat vaihtelee suurestikin. Meille vastaava peili tulee kylpyhuoneeseen Keittiömaailman kautta.

    • Jatkan vielä, kun tässä itse etsimme juuri nykyiseen asuntoomme pientä sälää mahdollisimman halvalla (asunto laitettiin myyntiin eilen) ja osui silmään Hämeenlinnassa sijaitsevan ylijäämävaraston sivuilla mm. valopeilit. Hinta ainakin on huomattavasti matalampi: http://ylijaama.fi/tuotteet.html?id=224/

    • Kiitos linkistä!

      Tuo Ylijäämävaraston linkki näytti nopealla surffauksella mielenkiintoiselta ihan noin muutenkin. Eikä ole liian kaukana Vantaalta, ja varsinkin jos sattuu liikkumaan siellä päin ihan muutenkin, niin täytyykin poiketa katsomassa ihan paikan päällä.

  30. Puustellilla oli muuten yllättävän edulliset khh-kalusteet. Samoin kylpyhuoneeseen tuli ihan kohtuullinen tarjous. Kannattaa sieltäkin kysyä vielä tarjousta kokonaisuudelle, jos muuten Puustellin tuote miellytti. Vastaavia peilejä olen nähnyt rautakaupoissa kylpyhuoneosastoilla, tosin pienempinä.

    • Joo ja toinen asia jonka unohdin tuostä äskeisestä kirjoittaa, oli se että Puustellissa oli ehdottomasti parhaat rahoitusehdot. Siis voi olla että nyt muistan väärin ja ehkä puhun läpiä päähäni, mutta silti muistelisin niin, että jos me oltaisiin tilattu Puustellin keittiö nyt, niin lopulliset laskut olisi saatu vasta 18 kuukauden kuluttua. Siis 1,5 vuoden päästä!

      Siis kun meidän tilanne nyt joka tapauksessa oli ja on sellainen, että ennen ensi kesää meillä ei edes ole mitään paikkaan mihin me se keittiö voitaisiin laittaa, kun talo on vielä kesken ja nyt kellari on vasta saatu valmiiksi. Siinäkin on vasta pelkät pressut päällä, eli vesikatto talosta vielä puuttuu kokonaan.

    • Me ollaan tehty paperit/rahoitussoppari Puustellin kanssa jo viime kesänä ja toimitus on tämän vuoden kesänä. Rahat maksetaan sitten kun keittiö ym. kalusteet on toimitettu. Toimitussisältöä voi vekslata vielä 2 kk ennen sovittua toimitusta ja meillä menikin keittiö tuossa joulun aikoihin ihan uusiksi sisustussuunnittelijan toimesta ja tämä ei ollut Puustellille mikään ongelma.

    • JEP.

      Yksi Puustellin vahvuus – jota myös meille myyntitilanteessa useampaankin kertaan alleviivattiin, mutta jonka unohdin yllä olevassa kertomuksessani mainita oli se, että sitten kun tilauksen on tehnyt, niin siihen voi tarvittaessa vielä tehdä muutoksia. Eli jos on tilannut työtasot laminaattipinnoilla ja jos haluaakin vaihtaa ne kivipintaan, tai haluaa vaihtaa vetimet tai jotain muuta, niin siitä vaan. Puustellin tilaus ei ole sillä tavalla kiveen hakattu, että sitä pitäisi orjallisesti noudattaa sen jälkeen kun se on tehty. Muista toimittajista minulla ei ole kokemusta, kun en ole tilannut vielä mistään, eikä tämä asia näin painokkaasti ole muissa keittiökaupoissa noussut esille.

  31. Kodinkoneet kannattaa myös kysellä erikseen kodinkonemyyjiltä. Keittiöfirmoilla apteekin hinnat. Edelliseen asuntoon ostin kodinkonepaketin arvo noin 3500e. Tein vertailun 9 eri kodinkonetoimittajalta. Expertit, Mustat pörssit yms.
    Keittiöliikkeestä sama olisi ollut noin 20% kalliimpi.

    • Itselläni oli Gigantissa mukana Puustellista saadut hinnat. Gigantin vastaus oli, että ”Ei pystytä tähän, Puustelli on piilottanut omat katteensa kaapistoihin. Mutta jos lähetät koko keittiön suunnitelmat, niin toki taroavat mielellään. Laitoin menemään – ja mitään ei kuulunut”. Poikkeuksena tämä Gigantti, niin kaikki muut keittiömyyjät ovat olleet erittäin innokkaita, ja soittelevat vielä peräänkin, että milloin nähdään seuraavaksi ja joko tehtäisiin kaupat. Viimeksi kun Puustelli otti yhteyttä, heidän hinta putosi heti reilulla tonnilla siitä mikä oli viimeisin tarjous, eli 13515:stä 12461:een euroon. Se että jos aloittaa keittiön suunnittelun tosi hyvissä ajoin, se näköjään kannattaa. Siis kaikki myyjät ei meinaa jaksaa odotella. Ja silloin hinta joustaa joka kerta kun yhteyttä pidetään. Tämä nyt näin jälkikäteisenä havaintona, mikä äsken tuli mieleeni.

  32. Mulla jäi ikean nippeleistä ekalla kerralla piirtämättä juurikin noita peitelevyjä yms. sälää, joka teki hinnassa ehkä satasen. Jos päädytte ostamaan Vantaan ikeasta, myyjä nimeltä Jarno on aika hyvä tilauksen viimeistelyssä. Parin muun kanssa on ollut vähän epäselvyyksiä (ja tuntuvat varmistavan tietonsa Jarnolta).

  33. Tuota kasaus- ja kantopalvelua ei mielestäni kannata ottaa. Itse laskin Kvik-keittiön kanssa, että säästöä tulee reilusti jos noutaa suunnitellun keittiön myymälän varastosta ja kokoaa sekä asentaa itse.
    Tosin en ole siinä sivussa rakentanut koko taloa, eli en tiedä miten paljon on paukkuja jäljellä koota keittiötä.
    Mutta yllättävän helppoa ja mukavaa puuhaa se on.
    Ja suhtaudun kyllä myös kriittisesti joidenkin keittiövalmistajien käyttämiin firmoihin, jotka tulevat asennuksen tekemään.

    Mutta oli miten oli, niin hyvältä näyttää!

    • Vielä on paukkuja jäljellä 😉

      Ja ihan samoilla ajatuksilla itsekin, että mieluummin tehdään mahdollisimman paljon itse, jos vaan osataan yhtä hyvin. Tällöin tulee vastaan myös se ilmiö, mitä olen aina välillä tässä blogissani mainostanut, eli verosuunnittelullakin voi säästää ainakin jotain. Jos ostaa työtä toiselta yritykseltä, siinä on laskussa mukana aina se ALV 24%, mutta jos tekee itse tai palkkaa työntekijän itselleen tekemään, silloin arvonlisäveroa ei mene.

      Eli nykyinen verotus ohjaa mahdollisimman suuren omatoimisuuteen? Mikä kyllä on dorkaa sinänsä, koska jos yhteiskunnassa jokainen erikoistuu juuri siihen minkä parhaiten osaa, ja myy sitten omaa osaamistaan toisillekin, niin sen pitäisi olla kokonaisuuden kannalta kaikkein viisainta tai ainakin järkevämpää kuin se, että jokainen yrittää tehdä vähän kaikkea itse, myös sellaista jota ei osaa tai jossa on ammattimiestä selvästi hitaampi.

      Eli kyllä me nämä keittiön kaapit kootaan ja asennetaan itse, ihan sama vaikka aloitettaisiin purkamaan ne levytavarana IKEA:n pahvilaatikoista.

Kommentointi on suljettu.