Takkoja katsomassa Paimiossa

Aamulla ihmettelin lumen paljoutta Vantaalla. Tänään kävin Turussa, ja kyllä ne Ilmatieteenlaitoksen paikallissäässä olevat paikkakuntakohtaiste lumen syvyys -tiedot taitaa pitää ihan paikkaansa.

Vantaalla siis on lunta todella runsaasti, lentoaseman lumitilanne hipoo aivan pohjoisimman Suomen lumimääriä. Mutta jos ajaa pikkuisen länteen niin jo Espooossa Ämmässuon kohdalla tai viimeistään ennen Veikkolan liittymää huomaa, että lunta on puolet vähemmän, ja Lahnajärven kohdalla jo ruohonkorret näkyvät lumessa, eli hiihtäminen metsässä olisi aika hankalaa. Ei ainakaan kunnolla suksi luistaisi.

Turkuun tullessa poikkesin kahvilla Paimiossa Tammisillan ABC:llä. Samalla pihalla ABC:n kanssa oli Linnatulen takkaesittely ja ”7 taivas” -niminen sisustusliike. Ihmettelin, että enpä ollut niitä ennen siinä huomannut, mutta ilmeisesti edellisestä poikkeamisesta on sen verran aikaa, ettei näitä aiemmin vielä ollut. Tai ainakin se sisustusliike ”7 taivas” on melko uusi sisustuslalan liike tämän linkin mukaan.

Meille tulee kellariin Linnatuulen ”pikku Juhana” -takka, mutta ostin sen kyllä muualta, en siitä Paimion takkanäyttelystä, vaikka siinäkin olisi ollut samanlaisia ja monia muitakin. Hinnatkaan ei päätä huimanneet. Linnatulen ”Juhana” -takkaa saa hyllyillä tai ilman ja useilla eri väreillä ja pintalaatoituksella. Itse olen ajatellut kellarin takaksi jotain tällaista Pikku Juhanan versiota:

Keskimmäisen kerroksen keittiön ja olohuoneen välinen takkapohdinta on vielä aivan auki. Siinä kohtaa takka tulee ontelolaattojen päälle, ja painorajana takalle on 3 tonnia ja savupiipulle 1,3 tonnia. Savupiipulle tulee pituutta noin 8 metriä ja se menee helposti tuon painorajan yli. Ellei sitten tilaa Shiedelin valmispiippua. Se olisi riittävän kevyt. Muissa vaihtoehdoissa savupiipun paino käsittääkseni syö takan painoa, ja takka kuitenkin olisi varsin näyttävällä paikalla aivan keskellä taloa, korkean olohuoneen kyljessä. Ehkä tässä on vielä sellainenkin vaihtoehto, että pitää lisätä tukea ja kantavaa seinää ontelolaatan alle kodinhoitohuoneeseen, ja pyytää sitten uudet laskelmat rakennesuunnittelijalta.

Tähän asti ajattelin, että ontelolaatan päälle keittiöön rakennettava savupiippu saisi jäädä yksihormiseksi. Se olisi sitten kevyempikin. Arkkitehti on kuitenkin piirtänyt 2 hormisen ja siinä ajatuksena on, että myös yläkerran eteiseen tulisi pieni kevytkamina, joka liitettäisiin sitten siihen toiseen hormiin. Ajattelin, että ei ylhäällä enää mitään takkaa tarvita, lämpö nousee muutenkin ylös. Saatan kuitenkin muuttaa vielä mieleni. Olivat nuo kevyttakat sen verran komeita tuolla Paimion Linnatulen esittelyssä, ja alkaen hinnat olivat tonnin kieppeillä. Lelujahan nuo silti on, ei niistä lämmityksen kannalta ole mitään apua. Mutta tuleen on tietysti mukava tuijotella. Vaikka pidemmänkin aikaa. Jokin tällainen on tainnut jäädä ihmisen alitajuntaan jo kivikaudelta? Tässä joitakin takkakuvia:


Kevyttakkoja Paimion Linnatulen näyttelyssä.


Alkaen hinnat vähän yli tonnin.


Mietiskelin, että tummansävyinen takka voisi sopia myös meidän keittiöön, jossa alakaapeista tulee tummat ja yläkaapeista valkeat.


Myös läpipesä saattaisi toimia keittiön ja olohuoneen välissä. Tässä yksi ”Junana” -takka mallisto vasemmalla.

Kellarin takka on jo lyöty lukkoon ja muilla takoilla ei ole tässä vaiheessa vielä kiirettä. Eli aikaa on, niin kuin keittiön suunnittelussa ja maalämpöfirmojen vertailussakin. Mutta mukava on aloittaa suunnitelu jo hyvissä ajoin. Silloin kun aina välillä asian laittaa sivuun, ja sitten palaa siihen taas jossain vaiheessa uudestaan, niin lopputulos voi olla ihan hyvä?

237 vastausta artikkeliin ”Takkoja katsomassa Paimiossa

 1. Good – I should definitely pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

 2. Hiya, I’m really glad I have found this information. Today bloggers publish only about gossips and internet and this is really annoying. A good web site with exciting content, that is what I need. Thank you for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 3. I simply want to say I am very new to weblog and honestly enjoyed this web page. Most likely I’m likely to bookmark your site . You absolutely come with incredible writings. Many thanks for revealing your web site.

 4. Hello there, You have done a fantastic job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends. I’m sure they will be benefited from this web site.

 5. of course like your web site but you need to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to tell the reality nevertheless I’ll surely come back again.

 6. I got what you intend, thanks for putting up.Woh I am happy to find this website through google. ”Money is the most egalitarian force in society. It confers power on whoever holds it.” by Roger Starr.

 7. It’s truly a nice and useful piece of information. I am satisfied that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 8. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch! ”Do you want my one-word secret of happiness–it’s growth–mental, financial, you name it.” by Harold S. Geneen.

 9. Great blog here! Additionally your web site a lot up fast! What host are you the usage of? Can I get your associate link in your host? I desire my web site loaded up as quickly as yours lol

 10. Great ¡V I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 11. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is great, as well as the content!

 12. I got what you intend, appreciate it for posting .Woh I am lucky to find this website through google. ”You must pray that the way be long, full of adventures and experiences.” by Constantine Peter Cavafy.

 13. Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I am also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

Kommentointi on suljettu.