Liikennevalot toimii taas, mutta tuplatyötä tehdään

Tänään kävi liikennemerkkimiehet ja laittoivat Rekolan valoristeyksen taas toimimaan normaalisti. Valot menivät pimeiksi 18.9.2012, kun jalankulkijoiden valotolppa horjahti kaivantoon.

Pari viikkoa ja pari päivää pärjättiin omasta mielestäni ihan hyvin ilman liikennevalojakin, vaikka kaupungille oli kyllä kuulemma tullut soittoja ja valituksia siitä, että liikenne ei ollut toiminut tuossa risteyksessä. En minä sitten tiedä miten hyvin sen liikenteen olisi pitänyt toimia, kun kahdesta suunnasta oli kääntyminen kielletty ja yhdellä suunnalla oli ”moottoriajoneuvolla ajo kielletty” -merkki, eli periaatteessa vain linja-autoilla ja hälytysajoneuvoilla oli lupa kulkea ohi, mutta muuten tie oli virallisestikin poikki melkein 2 viikkoa. Toki siitä nyt muutkin autot silti kulkivat ja ohi pääsivät, eikä me kenenkään kulkua estetty, jos vaan jotenkin kaivurin ohi mahtui menemään. Linja-auton tullessa kaivuri itse väisti syrjään.

No – pahoittelut joka tapauksessa, jos tämä nyt aiheutti hankaluuksia tai mielipahaa jollekin toiselle, mutta ei tässä nyt toki ilkeyttään eikä tahallaan haluttu hankaluuksia enempää mitä vesiliittymän kaivamisen takia oli pakko. Hyvällä onnella tietysti asiat olisi nopeamminkin voineet mennä, jos vaikka heti aluksi olisikin löytynyt se oikean tyyppinen vesiputki.

Mutta tänään oli jo liikennevalot toiminnassa, ja enää ei puutu kuin pinta-asfaltti, joka tulee sitten kun kelit sallii, eli todennäköisesti ensi viikon alkupäivinä.


Taas toimii valot.


Siis täh? S-kivet on kadonneet?


S-kivet löytyivätkin orapihlaja-aidan juuresta…


Vaikka just hetki aikaisemmin katu näytti tältä, kivet ladottu.

Eli tässä kävi siis vielä sillä tavalla, että kaivamisesta johtuen tolpan johto ilmeisesti pingoittui maan alle eri tavalla mitä se oli ennen, ja se jäi liian lyhyeksi, ja sen takia tolpan juuresta piti kaivaa uudestaan. On se nyt sitten sekin kohta kaivettu moneen kertaan auki ja kiinni. Ja ne S-kivet meidän täytyy näköjään pistää vielä kerran ja vielä uudestaan siihen paikoilleen.

Kieltämättä vähän epäonnen työmaa ollut tämä risteyksen kaivaminen, joten tämä S-kivien uudelleen latominen on jo aika pieni juttu tässä kaiken muun rinnalla. Eiköhän me siitäkin selvitä.