Roomankivet pihaan

Roomankivet voi latoa niin, ettei muodostu suoria linjoja mihinkään suuntaan.

Roomankivet voi latoa niin, ettei muodostu suoria linjoja mihinkään suuntaan.

Bongasin tällaiset www.taloon.comista, tästä linkistä:

http://www.taloon.com/roomankivet-60-mm-kivisarja-5-eri-kokoa-harmaa/LKK-531803/dp

Näille olisi tarvetta noin 200m2:lle eli 20 lavaa, jonka paino on 26000 kg, plus reunakivet ja asennushiekat, niin koko kuorman painoksi tulee likemmäs 30 tonnia.

Joku aina kyselee, että miksi en osta pihakiviä Virosta? Siellähän ne olisi vielä puolta halvempia, eli neliöhinnat Virossa liikkuvat noin 8 euron kahta puolta. Juurikin tuo lastin paino on se ongelma. Jos vuokraisin kuorma-auton, esim. joku takalaitanostimella oleva muuttoauto, ja kävisin sellaisella viikonlopun reissun Virossa, niin yksi reissu (auton vuokra + laivaliput) maksaa tonnin. Kantavuutta kyseisillä autoilla on yleensä alle 10 tonnin luokkaa, eli pitäisi tehdä kolme reissua, että saan kaikki tarvitsemani kivet Suomeen, kun painoa niillä on yhteensä liki 30 tonnia. Tällöin pelkän rahdin hinnaksi tulee sama, mitä nämä kivet maksaa Suomessa tontille tuotuna, eli tässä tapauksessa noin 3000€ (Taloon.com sivuilla 20 lavaa ostohinta kiville noin 2880€ ja rahti pikkuisen päälle sata euroa).

Tai en ole siis vielä nyt yhtään kiveä vielä tilannut, mutta tarkoitus on, että ensi viikolla tilaan nämä pois, ennen kuin Taloon.comin tarjouskampanja umpeutuu… Mutta jos jollakulla on vielä parempia tarjouksia tai ideoita tiedossa, niin vielä voi laittaa tulemaan… Ehkä minäkin ostan sitten jotain muuta tai jotain muualta, jos parempiakin tarjouksia jossain on?

Mutta eipä tuo Taloon.comissa oleva 15€ per neliö nyt omasta mielestäni kuitenkaan paha hinta ole? Asfaltin hinnat pyörivät käsittääkseni tänä vuonna ihan samoissa hinnoissa. Työn puolesta nyt kun kilpailutimme tämän kevään/kesän hintoja, niin ”suht pienissä töissä” asfaltin tarjoukset pyörivät haarukassa 12,41€ -> 15,90€ per neliö.

Pihakiviin verrattuna asfaltissa olisi toki se etu, että se tulee valmiiksi asennettuna (tai ainakaan en ole koskaan kuullut että sitä toimitettaisiin pihaan kipattuna?) Mutta pihakivissä taas viehättää kauniimpi ulkonäkö, sekä se, että ne käsittääkseni kestävät varsin pitkään. Asfalttihan pitää uusia aina 10-20 vuoden välein, koska se murtuu ja menee kuopalle. Menee toki kivetkin välillä kuopalle, mutta ne voi tarvittaessa kaivaa ylös, ja asentaa uudelleen.

Miten sitten sujuu tällaiselta amatööriltä kuin minä noiden pihakivien asentaminen? No, kesällä sen sitten näkee – ja aikaa on koko kesä, tai ainakaan omasta mielestäni itselläni ei ole mitään kiirettä, eli käytän sitten aikaa askarteluun sen verran mitä siihen aikaa kuluu. Kai yhdessä kesässä aina jotain saan aikaiseksi. Ja mitään peruuttamatonta virhettä kivien asennuksessa tai nurmikon tekemisessä ei oikein voi sattua. Toki harmittaahan se, jos ei onnistu ekalla kerralla, ja joutuu tekemään jotain uusiksi.

Hyviä ohjeita kuitenkin on netti pullollaan, tässä muutamia linkkejä:

Jos joku nyt kuitenkin haluaa vähän googlailla, että mitä ne pihakivet maksavat Viron puolella, niin tässä ehkä muutamia hyödyllisiä sanoja googlailua varten (ei välttämättä löydy ihan perussanakirjoista näitä?)

katukivet = tänävakivid
pihakivet = sillutiskivid
reunakivi = äärekivi
nurmikon reunakivi = muru äärekivi
koristekivet = dekoratiivkivid
valokivi = valguskivid
paino = kaal
seulanpääkivi, luonnon kivi = maakivi
mitat = mõõdud
hinnasto = hinnakiri
kappalehinta = tüki hind

 

286 vastausta artikkeliin ”Roomankivet pihaan

 1. I simply want to mention I am newbie to weblog and definitely liked you’re web blog. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You surely have perfect well written articles. With thanks for sharing your web page.

 2. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one these days..

 3. I had needed smart balance wheel for a very long time, but they also had been exit involving this price structure. During the past year I just last of all experienced my for starters match ( memorable extra tall ,brown lightly) intended for X-mas, and i was psyched. These days Constantly lose time waiting for my future partners. They are really my personal couple of the winter months hoverboard. Jesus will be greatest.

 4. Most of these electric scooter think that you’ll be sending shoes. Thus nice and trend and lightweight. Measurement can run big, My partner and i to buy one capacity decrease but that’s no hassle!!! I just cherish them!

 5. I conceive this website has got some very superb information for everyone :D. ”Laughter is the sun that drives winter from the human face.” by Victor Hugo.

 6. Very interesting topic , thankyou for putting up. ”Challenge is a dragon with a gift in its mouthTame the dragon and the gift is yours.” by Noela Evans.

 7. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

 8. Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 9. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 10. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such great info being shared freely out there.

 11. Thanks for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and simply couldn’t come across. What a perfect web site.

 12. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

 13. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 14. Tuon kokoiseen pihaan sopii hyvin kivetys. Ja sitä voi sitten myöhemmin laajentaa / muuttaa, jos mieli tai tarve tilalle muuttuu.
  Kivetyksen asiallinen asennus on haastavaa. Kannattaa kysellä tarjouksia asennettuna. Jotainhan se työ tietenkin maksaa, mutta tuleepa sitten kerralla asiallinen.

  Asvaltti saattaa tuon kokoisessa pihassa näyttää vähän ”raskaalta”.

  • Kaikki pihakivetkään eivät näytä isoilla alueilla hyvältä. Etenkään perusharmaa nelikulmainen kivi. Melkein kannattaisi jakaa piha alueisiin ja käyttää hieman erityylisiä kiviä. Pienillä alueilla kalliimpaa ja erikoisemman näköistä. Tai sitten asfaltin ja pihakiven yhdistelmää.

   • Hybridiratkaisu olisi varmaankin myöskin hyvään lopputulokseen johtava vaihtoehto. Hinta vaan saattaisi hieman nousta, kun asvalttikoneiden paikalle tuominen ja vain muutaman neliön asvaltoiminen ei ehkä syntyisikään samalla neliöhinnalla kuin isomman alueen tekeminen.

    Ja onhan sitten olemassa myöskin ”budjettivaihtoehto”; penger- tai rajauskivillä hahmottelee viheralueet (mullalle tulevat) ja kulkuväylät erikseen toisistaan ja levittelee sitten sopivan karkeuksisella soralla/sepelillä kulku- ja ajoalueet. Kiviä kuluu sen verran vähän, että ne voi vaikka hakea rautakaupasta itsekin. Mullan ja sepelin voi tilata toimitettuna ja levitellä sitten kesäm kuluessa pitkin tonttia oikeille paikoilleen. Jos kulku- / ajoväylät haluaa myöhemmin laatoittaa tai asvaltoida, niin sekin on tietenkin mahdollista.

 15. Meillä on asfaltti pihassa ja se oli todella helppo ja siisti ratkaisu. Väri istuu hyvin tumman sokkelin kanssa. Autoakin voi huoletta pestä pihassa, eikä tarvitse pelätä, että kivet tahraantuisivat. Ja ei ole rakoja, joista kasvaisi rikkaruohoja. Hiekkaa en koskaan kylvä omalle pihalle ja jos autonpesussa hiekkaa tulee asfaltille, niin lähtee itsekseen sateella tai voi pestä pois painepesurilla. Betonikivi on aivan yhtä kova, jos siihen kaatuu.

  En ole kuullut enkä nähnyt piha-asfaltin menevän kuopalle tai halkeilevan. Molemmat käsittääkseni liittyvät huonoon pohjatyöhön ja routaan. Meillä on routimaton soramaa, jonka päällä vielä tiivistetty murske, joten en ymmärrä miksi asfaltti eläisi. Ainakaan parina viimetalvena ei pienintäkään jälkeä ole tullut.

  Pihalla liikennöidään niin vähän ja meillä, kun on vielä kitarenkaat molemmissa autoissa, niin asfaltti ei käytännössä kulu ollenkaan. Toki väri ensimmäisen vuoden aikana valentuu ja haarmaantuu, mutta se on oikeastaan vian hyvä asia.

 16. Pihakiveykset ovat varsin hienoja, mutta kuulemma aivan hirveitä asentaa. Tsempit siihen urakkaan, jos/kun kiviin päädytte.

  Meillä on pihassa asfaltti, se alkaa lähes suoraan portaan kohdalta. En itse ainakaan ikinä enää halua asfalttipihaa 😀 Ainoa hyvä puoli on se, että hiekkaa ei tule niin paljoa sisälle, ja lapset voi harjoitella omassa pihassa pyöräilemään. Mitäs ne huonot puolet: auringossa hehkuu kuumuuttaan, hirmuisen kova alusta leikkiä, hiekotushiekat ym. pitää kaikki raivolla lakaista pois, ja asfaltti-ihottuma kaatuillessa (ja reiät vaatteissa). Ja tosiaan, asfaltti ei ole enää tasainen ja sileä…

  Tällaisia ajatuksia tänään, mukavaa kevään jatkoa!

  • Helpoimmalla ja halvimmalla varmaan pääsisi, jos valitsisi sen asfaltin. Meilläkin nyt piha hiekkapinnalla (ihan sitä kiviä varten tarkoitettua hienoa asennushiekkaa pinnassa), joten se jos mikä tahtoo tulla kengissä sisälle…

   Se on vissiin se kivipiha vähän samanlainen juttu kuin kylppärin laatoitus. Jos sen onnistuu hyvin tekemään, se on kaunista katsella. Ja sama toisinpäin…

Kommentointi on suljettu.