Esittelyssä Sunwind valvontakamera

Osallistuin bloggaajien Energianiksit -kilpailuun, jossa kaikki osallistujat saivat Taloon.com rautakauppaan 100€ lahjakortin. Kilpailu on vieläkin käynnissä, ja siellä voi käydä lukemassa ja äänestämässä hyviä vinkkejä, tässä linkki:

http://energianiksit.fi

Itse käytin palkintorahat valvontakameran eli tarkemmin Sunwind CS220 GSM-kameran hankintaan. On meillä toki rikosilmoitinjärjestelmä ollut tähänkin asti, mutta nyt on sitten sen lisäksi vielä lähinnä mökkikäyttöön tarkoitettu valvontakamera, jossa on muutama lisäominaisuus, jotka rikosilmoitinjärjestelmästä puuttuu.

Näitä lisäominaisuuksia ovat mm. että mökkikameralle voi soittaa – jolloin saa ääniyhteyden, ja kuulee mitä paikan päällä tapahtuu. Tai mökkikameralle voi lähettää tekstarin, ja kysyä kuvaa tai lämpötilaa, ja vastaus tulee tekstarina. Sitten on tietysti normaalit hälytystoiminnot, mm. murto-, sähkökatko- ja lämpötilahälytykset – eli laite seuraa myös lämpötilaa ja siihen voi asettaa ylä- ja alarajat, joiden kohdalla tulee hälytys.

Valvontakameran käyttökuntoon laittaminen oli kuitenkin jonkin verran työläämpi juttu, mitä olisin osannut etukäteen kuvitella. Onnistuin kyllä saamaan kaikki toiminnot pelaamaan, mutta aikaa siinä pikkuisen kului enempi mitä luulin. Ensimmäinen hidastava tekijä oli kameran ohjekirja. Se oli pelkästään Norjan kielellä. Yleensä Suomessa myytävissä tavaroissa kuitenkin on ohjekirja myös suomeksi, joten en sitten tiedä oliko tällä kertaa ihan vaan vahingossa tullut mukaan norjalainen ohjevihko.

Mutta en viitsinyt alkaa Taloon.comille soittelemaan ja kysymään ohjeiden perään, vilkaisin vihkosta ja totesin, että kyllä minä omilla ruotsinkielen taidoillani pärjään.

Toinen asia, missä kului vähän aikaa oli mms eli kuvaviestien lähettäminen. Se ei oikein meinannut onnistua, kun verkkoasetukset piti tehdä käsin – tehdasasennukset oli ilmeisesti norjalaiselle operaattorille, ja se ei suoraan sellaisenaan lähtenyt pelittämään. Eli kamera ei meinannut millään suostua lähettämään kuvia. Otin hetkeksi kameran SIM-kortin poiskin, ja kokeilin sitä omassa puhelimessani, jolloin kuvaviestit lähtivät normaalisti. Siten sain varmistettua, ettei ainakaan liittymä ollut vääränlainen.

Näin se käyttöönotto sitten sujui:

Tästä se lähtee... Siis kameran käyttöönotto. Puhelinliittymän SIM-kortista pitää olla PIN-kysely pois päältä, Elisan myymälässä ottivat sen jo valmiiksi pois päältä. Liittymäksi otin Saunalahti Tarkka 2G -liittymän. Mikä tahansa liittymä edullisella kk-maksulla käy.

Tästä se lähtee… Siis kameran käyttöönotto. Puhelinliittymän SIM-kortista pitää olla PIN-kysely pois päältä, Elisan myymälässä ottivat sen jo valmiiksi pois päältä. Liittymäksi otin Saunalahti Tarkka 2G -liittymän. Mikä tahansa liittymä edullisella kk-maksulla käy.

Sitten vaan SIM-kortti ohjeen mukaisesti paikoilleen.

Sitten vaan SIM-kortti ohjeen mukaisesti paikoilleen.

Kamera antaa piippauksin ja valomerkein "heräämisen merkkejä", kun sille ilmoittaa oman puhelinnumeronsa. Puhelimen näytöltä tekstiviestein kameraa siis ohjataan ja ohjelmoidaan. Toki kameran mukana tuli 2 kaukosäädintäkin, jolla kameran saa näköetäisyydeltä päälle ja pois päältä. Jotenkin tuntuu kuitenkin puhelimella kätevämmältä. Kamera silloin itse kuittaa takaisin tekstarilla, että "asia ymmärretty", eli että mihin tilaan se jää.

Kamera antaa piippauksin ja valomerkein ”heräämisen merkkejä”, kun sille ilmoittaa oman puhelinnumeronsa. Puhelimen näytöltä tekstiviestein kameraa siis ohjataan ja ohjelmoidaan. Toki kameran mukana tuli 2 kaukosäädintäkin, jolla kameran saa näköetäisyydeltä päälle ja pois päältä. Jotenkin tuntuu kuitenkin puhelimella kätevämmältä. Kamera silloin itse kuittaa takaisin tekstarilla, että ”asia ymmärretty”, eli että mihin tilaan se jää.

Kamera lähettää ottamansa kuvat puhelimeen - tai vaihtoehtoisesti sähköpostiin, jos ja kun sille antaa oman sähköpostiosoitteensa.

Kamera lähettää ottamansa kuvat puhelimeen – tai vaihtoehtoisesti sähköpostiin, jos ja kun sille antaa oman sähköpostiosoitteensa.

Sähkökatkohälytykset, lämpötilailmoitukset onnistuivat heti ja helposti, mutta kuvien lähettäminen tökki aluksi. Piti hakea ihan ohjeita internetistä. MMS-viestien yhteysosoitteen asettaminen oli ainakin ihan uusi juttu minulle. Sain sen onnistumaan, vaikka aikaa vähän meni.

Sähkökatkohälytykset, lämpötilailmoitukset onnistuivat heti ja helposti, mutta kuvien lähettäminen tökki aluksi. Piti hakea ihan ohjeita internetistä. MMS-viestien yhteysosoitteen asettaminen oli ainakin ihan uusi juttu minulle. Sain sen onnistumaan, vaikka aikaa vähän meni.

Tässä ohjeet miten mms-viestien asentamiseksi, koska kamera oli esiasennettu vain norjalaisen teleoperaattorin parametreilla, ja ne eivät sitten toimineet Elisan liittymässä. Selkeää eikö vain? Sain kokeilla muutaman kerran, ennen kuin lopulta onnistui, ja kuvat lähtivät kamerasta puhelimeen/tietokoneelle.

Tässä ohjeet miten mms-viestien asentamiseksi, koska kamera oli esiasennettu vain norjalaisen teleoperaattorin parametreilla, ja ne eivät sitten toimineet Elisan liittymässä. Selkeää eikö vain? Sain kyllä kokeilla muutaman kerran, ennen kuin kaikki lopulta onnistui, ja kuvat lähtivät kamerasta puhelimeen/tietokoneelle. Silloin sai kokea onnistumisen iloa.

Sähkökatkosta ilmoitus.

Sähkökatkosta ilmoitus.

Sähkökatkon päättymisestä ilmoitus.

Sähkökatkon päättymisestä ilmoitus.

Murtohälytyksestä ilmoitus, jossa kamera samalla kertoo, että kuvaa on tulossa... Kuva tulee yleensä pienellä viipeellä.

Murtohälytyksestä ilmoitus, jossa kamera samalla kertoo, että kuvaa on tulossa… Kuva tulee yleensä pienellä viipeellä.

Lämpötilailmoitus.

Lämpötilailmoitus.

Kamera on mielestäni ihan toimiva peli – tässä vielä esimerkinomaisesti pari otosta, jotka otin koemielessä – nyt kamera ”valvoo” siis meidän olohuoneen sohvaa. Jos tänne meille murtovaras tulisi, niin en usko että se kuitenkaan sohvaa ottaisi (se painaa ja on hankala kantaa), mutta katsotaan nyt sitten minne sen kameran loppupeleissä sijoitan.

Tässä vielä pari näytettä kuvan laadusta:

Tänään päivällä auringonvaloa vasten otettu kuva. Värit vähän vääristyvät tässä kuvassa.

Tänään päivällä auringonvaloa vasten otettu kuva. Värit vähän vääristyvät tässä kuvassa.

Ja tässä kuvassa sitten päivitetään tätä blogia... Nyt väritkin ovat iltavalaistuksessa jo lähempänä normaalia...

Ja tässä kuvassa sitten päivitetään tätä blogia… Nyt väritkin ovat iltavalaistuksessa jo lähempänä normaalia… Kameraa on muuten iltapäivällä pikkuisen käännetty TV:tä kohden.

Ja täältä linkistä niitä sitten saa ostaa, jos joku muukin haluaa kokeilla:

http://www.taloon.com/gsm-kamera-sunwind/SWND-514502/dp?utm_source=tradetracker&utm_medium=affiliates&utm_campaign=taloon.com

EDIT 12.04.2015 klo 09:35,
Oikean kameran silmin katsottuna sama tila näyttää tällaiselta – eli kameran kuvista kyllä tunnistaa hyvin, ja esim. kahvimukikin näkyy pöydällä ihan hyvin, mutta värisävyt eivät ole parhaat mahdolliset, tältä tämä sama tila muuten näyttäisi:

http://talo-rautio.talovertailu.fi/olohuone/

160 vastausta artikkeliin ”Esittelyssä Sunwind valvontakamera

 1. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 2. What i don’t understood is in truth how you are not really a lot more neatly-appreciated than you may be right now. You are very intelligent. You understand thus considerably in terms of this matter, produced me individually imagine it from numerous various angles. Its like women and men are not fascinated except it is one thing to do with Woman gaga! Your own stuffs outstanding. All the time deal with it up!

 3. I am now not certain the place you’re getting your information, however good topic. I must spend a while studying much more or figuring out more. Thank you for excellent information I was on the lookout for this information for my mission.

 4. I just could not depart your web site before suggesting that I extremely enjoyed the usual info an individual provide in your guests? Is going to be back regularly to check up on new posts.

 5. Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

 6. I’m still learning from you, as I’m improving myself. I definitely love reading everything that is posted on your website.Keep the aarticles coming. I enjoyed it!

 7. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 8. I do trust all of the concepts you’ve offered in your post. They are very convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are too short for beginners. Could you please prolong them a little from subsequent time? Thanks for the post.

 9. I simply couldn’t go away your web site before suggesting that I really enjoyed the usual information a person provide to your guests? Is gonna be back incessantly in order to check out new posts

 10. I have learn some excellent stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I surprise how a lot effort you place to make this kind of wonderful informative web site.

 11. I will immediately grasp your rss as I can not find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Please permit me realize so that I may subscribe. Thanks.

Kommentointi on suljettu.