Loppiaispuhteita

Klo 06:35, lämpötila ulkona -16C ja sisällä +23C. Rauhallista ja kaunista. Ei ristin sielua missään. Tuli palaa saunan pesässä ja olohuoneen isossa Tiilerin takassa, josta tulee keskellä olevan savupiipun kautta hiukan tuhdimmat savut.

Klo 06:35, lämpötila ulkona -16C ja sisällä +23C. Rauhallista ja kaunista. Ei ristin sielua missään. Tuli palaa saunan pesässä ja olohuoneen isossa Tiilerin takassa, josta tulee keskellä olevan savupiipun kautta hiukan tuhdimmat savut.

 

Pumppaamolla oleva mittari näyttää lämpötilaksi -16,1C metrin korkeudella maasta ja +3,6C ehkä puolisen metriä maan pinnan alla (sen verran mitä ulkomittarissa johtoa riittää). Eikä tässä kohtaa ole mitään lämmitystä, pumppaamo vaan ei jäädy koskaan.

Pumppaamolla oleva mittari näyttää lämpötilaksi -16,1C metrin korkeudella maasta ja +3,6C ehkä puolisen metriä maan pinnan alla (sen verran mitä ulkomittarissa johtoa riittää). Eikä tässä kohtaa ole mitään lämmitystä, pumppaamo vaan ei jäädy koskaan.

Toinen lämpötiloista eli muutaman asteen plussalla oleva lämpötila on mitattu johdon pätkällä, joka roikkuu vapaana pumppaamon kuilussa.

Toinen lämpötiloista eli muutaman asteen plussalla oleva lämpötila on mitattu johdon pätkällä, joka roikkuu vapaana pumppaamon kuilussa. Pumpattavan veden pinta (salaojavedet) on noin 3 metriä maan pinnan alapuolella, eli noin metrin verran kellarin lattian alapuolella. Kellarin lattia on noin 2 metriä maanpinnan alapuolella.

Jäteilman poistohatun lierille näyttää muodostuneen hiukan jääpuikkoja.

Jäteilman poistohatun lierille näyttää muodostuneen hiukan jääpuikkoja.

Kohta saa joulukuusi kyytiä...

Kohta saa joulukuusi kyytiä…

Oksat ja latvukset roskapöntössä, runko-osat (ei siitä loppujen lopuksi montaa tullut) lämmittävät kohta saunan pesässä.

Oksat ja latvukset roskapöntössä, runko-osat (ei siitä loppujen lopuksi montaa tullut) lämmittävät kohta saunan pesässä.

Lämpötila klo 17:00 loppiaisena Tiilerin isossa takassa. 3500kg massa on edelleen yläosistaan +38,4C ja alaosastaan +25C. Huonelämpötila on edelleen +23C niin kuin oli aamullakin, kun poltin pari pesällistä puista. Nyt piti viritellä takkaa uudestaan, mutta sisälämpötilat on niin korkealla, että parempi jos ei takkaa nyt vielä käytä ollenkaan. Lattialämmitys oli päällä viime yön, mutta tänään sekin on ollut pois päältä jo 10 tuntia. Lattia on mukavan lämmin edelleenkin. Kohta ajattelin yösähköllä laittaa lattialämmityksen taas päälle (tosin tänään loppiaisen pyhänä yösähköä on ollut koko päivän).

Lämpötila klo 17:00 loppiaisena Tiilerin isossa takassa. 3500kg massa on edelleen yläosistaan +38,4C ja alaosastaan +25C. Takka hohkaa lämpöä niin että sen tuntee. Huonelämpötila on edelleen +23C niin kuin oli aamullakin, kun poltin pari pesällistä puista. Nyt piti viritellä takkaa uudestaan, mutta sisälämpötilat on niin korkealla, että parempi jos ei takkaa nyt vielä käytä ollenkaan. Lattialämmitys oli päällä viime yön, mutta tänään sekin on ollut pois päältä jo 10 tuntia. Lattia on mukavan lämmin edelleenkin. Kohta ajattelin yösähköllä laittaa lattialämmityksen taas päälle (tosin tänään loppiaisen pyhänä yöhintaista sähköä olisi ollut tarjolla koko päivän, mutta paukkupakkasista huolimatta sille ei ollut käyttöä – talossa on ihan riittävästi lämmintä muutenkin).