Rima-aitaa ja IV- ja WC-asennuksia

Taas tapahtuu aika paljon ja useilla rintamilla. Pääovella on päästy rima-aidan asennukseen.

Rima-aidan tekeminen alkoi tänään.

Rima-aidan tekeminen alkoi tänään.

Jokaisen riman päähän pitää ensin porata reikä halkeilemisen estämiseksi. Naulapyssylläkin tämä tietysti onnistuisi - siihen asti kunnes jossain vaiheessa kuitenkin tulee oksakohta vastaan - joko rimassa tai taustarimassa.

Jokaisen riman päähän pitää ensin porata reikä halkeilemisen estämiseksi. Naulapyssylläkin tämä tietysti onnistuisi – siihen asti kunnes jossain vaiheessa kuitenkin tulee oksakohta vastaan – joko rimassa tai taustarimassa. Ja sitten lopputulos ei enää näytäkään kovin hyvältä.

Tulevina vuosina rima-aidan elementti voidaan irrottaa valkoisen pylvään maalaamisen ajaksi kätevästi muutamalla ruuvilla. Ja vihreä rima-elementti voidaan maalata erikseen. Ja kun jokainen rima on erikseen ruuvilla kiinni, yksittäisen riman voi myös helposti vaihtaa.

Tulevina vuosina rima-aidan elementti voidaan irrottaa valkoisen pylvään maalaamisen ajaksi kätevästi muutamalla ruuvilla. Ja vihreä rima-elementti voidaan maalata erikseen. Ja kun jokainen rima on erikseen ruuvilla kiinni, yksittäisen riman voi myös helposti vaihtaa. Rimojen väli on 10mm, ja rima-aidan kokonaiskorkeudeksi tulee 110mm. Riman leveys ja korkeus on 30mm ja yksi kulma rimasta on viistetty höylätessä pois.

Keskikerroksen WC:ssä saatiin peilikaappi ja allaskaappi paikoilleen.

Keskikerroksen kylppärissä jouduttiin vähän miettimään ison peilikaapin kiinnitystä. Se piti laittaa kipsilevyyn, ja yllä olevilla metallisilla kipsilevyankkureilla se lopulta onnistuikin aluslevyä käyttäen. Alkuperäinen taivutettu ruuvikoukku kuvassa toiseksi alimpana, mutta sitä ei sitten tarvittukaan, kun kipsilevyankkurissa oli ruuvi omasta takaa. Mutta sen pää oli aivan liian pieni, joten ruuvin päähän piti laittaa se prikka.

Ison peilikaapin kiinnitystä jouduttiin vähän miettimään. Koska aiemmin ei oltu muistettu/huomattu laittaa tähän kohtaan seinälle esim. vanerilevyä, niin peilikaappi piti kiinnittää kipsilevyyn, ja yllä olevilla metallisilla kipsilevyankkureilla se lopulta onnistuikin aluslevyjä eli prikkoja käyttäen. Alkuperäinen taivutettu ruuvikoukku kuvassa toiseksi alimpana, mutta sitä ei sitten tarvittukaan, kun kipsilevyankkurissa oli ruuvi omasta takaa. Mutta sen pää oli aivan liian pienikokoinen, joten ruuvin päähän piti laittaa se prikka. Ja siihen peilikaappi tarttui tukevasti kiinni.

Peilikaappi saatu paikoilleen. Tuon kokoinen peililasi painaa aikalailla, ainakin silloin kun sitä yrittää ripustaa seinälle roikkumaan ja joutuu peilin alareunan kautta kurkistelemaan, että meneekö vai eikö mene. Ei tuota ainakaan yksi mies onnistu mitenkään saamaan paikoilleen.

Peilikaappi saatu paikoilleen. Tuon kokoinen peililasi painaa aikalailla, ainakin silloin kun sitä yrittää ripustaa seinälle roikkumaan ja joutuu peilin alareunan kautta kurkistelemaan, että meneekö vai eikö mene. Ei tuollaista ainakaan yksi mies onnistu mitenkään saamaan paikoilleen. Tai siinä voisi helposti mennä koko päivä.

Sama lähempää. Hienolta näyttää. Peilikaappi on melkein yhtä leveä kuin WC:kin.

Sama lähempää. Hienolta näyttää! Peilikaappi (tai siis peilikaapin peililasi) on melkein yhtä leveä kuin WC:kin.

Keskikerroksen WC-tilat olisi sitten alakaapin vesihanaa ja putkitöitä vaille valmiit. WC toimii ja kytketty jo aiemmin.

Keskikerroksen WC-tilat olisi sitten alakaapin vesihanaa ja putkitöitä vaille valmiit. WC toimii eli se on kytketty jo aiemmin.

IV-läpiviennit katolla. Protan Oy:n miehet kävivät perjantaina tekemässä. Näyttäisi olevan aika siistiä jälkeä. Tässä kuvassa keittiön liesituulettimen tötterö.

Katollakin tapahtuu, eli IV-läpiviennit saatiin valmiiksi. Protan Oy:n miehet kävivät perjantaina tekemässä. Näyttäisi olevan aika siistiä jälkeä. Tässä kuvassa keittiön liesituulettimen tötterö.

Tötterön päässä on vatupassi. Aika näppärää - tällä tavoin saa hatun suoraan ja tulevinakin vuosina voi kätevästi seurailla, että onko esim. lumikuorma lykännyt tötteröitä vinoon. Muumankin millin liikahdus näkyy vesikuplassa.

Sama lähempää. Tötterön päässä on vatupassi. Aika näppärää – tällä tavoin saa hatun suoraan ja tulevinakin vuosina voi kätevästi seurailla, että onko esim. lumikuorma lykännyt tötteröitä vinoon. Muutamankin millin liikahdus näkyy vesikuplassa (vatupasseissa vesikuplat on varmaankin oikeasti viinakuplia, kun niitä voi käyttää kesät talvet, eikä ne jäädy halki?)

Lähikuvan juuren tiivistyksestä. Tässä menee 200 millinen jäteilmakanava.

Lähikuva juuren tiivistyksestä. Tässä menee 200 millinen jäteilmakanava.

Läpivienti alta katsottuna.

Läpivienti alta katsottuna.

Nyt pitäisi sitten yhdistää läpiviennit alla odottaviin putkiin, eli pari mutkapalaa ja pieni pätkä suoraa putkea puuttuu välistä.

Nyt pitäisi sitten yhdistää läpiviennit alla odottaviin putkiin, eli pari mutkapalaa ja pieni pätkä suoraa putkea puuttuu välistä.

316 vastausta artikkeliin ”Rima-aitaa ja IV- ja WC-asennuksia

 1. Very efficiently written post. It will be useful to anybody who usess it, as well as myself. Keep doing what you are doing – i will definitely read more posts.

 2. I just want to say I am new to weblog and absolutely loved this blog. Probably I’m going to bookmark your blog post . You certainly have great articles and reviews. With thanks for revealing your blog.

 3. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 4. I¡¦ve recently started a website, the info you provide on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

 5. My brother suggested I might like this website. He was entirely right. This post actually made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 6. Thanks for sharing superb informations. Your web site is very cool. I am impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a great site.

 7. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website offered us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our whole community will be grateful to you.

 8. Good article and straight to the point. I am not sure if this is truly the best place to ask but do you folks have any ideea where to get some professional writers? Thanks 🙂

 9. I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again!

 10. Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Great. I am also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

 11. I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one today..

Kommentointi on suljettu.